Bilgisayardaki interneti paylaşma veya Bilgisayarı wireless modeme çevirmek.

mami0103

Üye
abi ben kurdum ama sifreyi kabul ettiremiyorum önerdiğiniz sifreyide denedim ama olmadı ne yapabilirim bana söylermisiniz rica etsen

Jan

Üye
Şimdi kardeş sanırım bu kendi internetimiz dimi ? mesela ben komuşudan şifreyi aldım pek çekmiyor ama ( Sinyal yükseltici ile bağlanıyorum kolaylıkla) fakat ! cep telefonumdan da bağlanmak istiyorum laptopa proyu kursam ayarları dediğiniz gibi yapsam cep telefonuma internet verebilir miyim ?

Konu Sahibi
tabi. Bu yöntemlerin biri sayesinde komşundan pcye aldığın neti telefonuna aktarabilirsin.

Tepkiler: Jan

Jan

Üye
Hadi ya 10 numaraymış Kardeş harfiyen yaptım full çekiyor bağlanıyor fakat internete girmiyor sıkıntı ne acaba?

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”AĞ ADI” key=”AĞ PAROLASI” keyUsage=persistent
** Burada AĞ ADI ve AĞ PAROLASI kısmına ağımıza vermek istediğimiz ad ve parolayı giriyoruz. Tamamen bizim tercih ettiğimiz ad ve parola olacak.
Şu an sanal bir ağ oluşturduk. Bu ağı açıp kapatmak için ise
netsh wlan start hostednetwork
netsh wlan stop hostednetwork

cmd.exe den yapabilirsiniz

Jan

Üye
Anlamadım valla arkadaş

ya kardeş ben bilgisayara programı kurdum telefon gördü bağlandı ama 1-2 dakkada bir internet gidiyor gözükmüyor sonra tekrar gözüküyor.arkadaşımın bilgisayarındada aynı program var ama onda öyle bir proplem yok

akrose57

Üye
Hocam 2 gündür araşt
Hocam 2 gündür araştırıyordum bu mevzuyu. Bende paylaşmsız bir jet modem vardı. Senin sayende wifi modem alma derdinden kurtuldum. Sana ne kadar teşekkür etsem az. ALLAH RAZI OLSUN . 2 SENEYE YAKLAŞMIŞ açtığın konu ancak ilaç gibi geldi ilaçç.

yokyak

Üye
kablosuz wifi ile bağlı bir bilgisayrda interneti nasıl yayabiliriz wifi olarak

Konu Sahibi
kablosuz wifi ile bağlı bir bilgisayrda interneti nasıl yayabiliriz wifi olarak
O konuda sıkıntı çıkıyor. Geçen gün bizde yapmayı denedik. Harici bir wifi aygıtı ile bağlı oldugumuz neti laptopun alıcısıyla paylaşmayı denedik ama bu şekilde bir yönlendirme yapamadık. Bu konuda kablo kullanmayı deneyin.

Win 8 ise "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni açıp sol menüden " bağdaştırıcı ayarlarına" girin. Aktif olarak internete bağlı olduğunuz kablosuz aygıta sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra "Paylaşım" sekmesinden en üstteki kutucuğu aktif ettikten sonra 2 bilgisayar arasında kablolu bağlantıyı sağlayığ bir süre bekleyin. Bu durumda kablo ile bağlanan cihaz diğer cihazı modem gibi görmekte.
Win7- de ise win-8 deki işlemleri yaparken "paylaşım" sekmesinden kutucuğu işaretlerken alttaki bölümden "Yerel ağ bağlantısı" seçeneği seçilmeli.

Kolay gelsin...

omexo90

Üye
Teşekkürler Adamsın coolasker54 (virtual router manager)