Bilgisayar WiFi görmüyor sorunu ve çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Bilgisayar WiFi görmüyor sorunu ve çözümü
Bilgisayarınız kablosuz ağı (WiFi) görmüyor ve bağlanma sorunu yaşıyorsanız bu yazımızda yer alan çözümleri uygularak sorunu çözebilirsiniz.

İlk olarak doğrulamanız gereken konu modeminizin sadece bilgisayarınız için WiFi ağını görmemesi olmalı. Bunun için aynı ağa akıllı telefonunuz ile bağlanmayı deneyin. Akıllı telefonunuz ile sorunsuz bir şekilde kablosuz ağa bağlanmanız halinde sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda aşağıda yazdığımız çözümleri denemeniz gerekiyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bilgisayar WiFi görmüyor çözümü için ilk olarak kablosuz ağ sürücülerini güncellemeniz gerekmektedir. Aygıt yöneticisini açarak kablosuz ağ sürücülerini kontrol edebilir ve varsa eksik olan sürücüleri görebilirsiniz. Güncelleme işlemi için WiFi donanımınıza göre doğru sürücüyü internet üzerinden aratabilir ve kurabilirsiniz.

Bilgisayar WiFi görmüyor sorununu oluşturan bir diğer etken kablosuz ağ bağlantısının devre dışı olması. Bu durumda Ağ ve Paylaşım Merkezini açarak sol tarafta karşınıza çıkan Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin seçeneğine tıklayın. Buradan WiFi ağınızın etkin olup olmadığını kontrol edin. WiFi ağınıza sağ tıklayarak devre dışı bırakabilir veya etkinleştirebilirsiniz. Klavye üzerinde yer alan F tuşlarından uyumlu olanı kullanarak kablosuz ağı tek bir dokunuş ile aktif veya pasif olarak ayarlayabilirsiniz.

Bilgisayar kablosuz ağı görmüyor sorunu için kontrol etmeniz gereken bir diğer etken Windows'ta yer alan Uçak Modu olacak. Uçak Modu aktif olarak ayarlanmış ise bilgisayar WiFi ağını göremez ve bağlanamaz. Bu durumda ayarlardan Uçak Modunu kapatmanız yeterli olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare. ve Symbianist
Symbianist

Symbianist

Üye
Bazi bilgisayarlar her wifi kanalini görmediğinden de modemi görmüyor olabilir. 1, 6, 11 gibi kanallar idealdir. Mesela benim pc 13. kanali görmüyordu diye hatırlıyorum.

Bir de frekans olayi var. Modemlerde 2.4 ghz ve 5 ghz bantlari var.2.4 ghz daha eski teknoloji oldugundan pc ler görüyor ama her pc 5 ghz yi de gormuyor. Telefonlar ise yeni teknoloji oldugundan görebilir. Bu sizi yanıltmasın .

Modem arayuzunden hepsi ayarlanir.

PC ile ethernet kablosu vasıtasıyla modeme bağlanıp ayarlanabileceği gibi bağlanabilen başka bir cihaz ile wireless üzerinden bağlanıp ayarlanması da mümkündür.

Ayrıca wireless ağının kanalını ve bandını öğrenmek için de androidlerde çalışan şu programı kullanabilirsiniz

 
  • Beğen
Tepkiler: ANIL ve TheNightMare.


Üst Alt