KomiserMemoli_12
Üye
11 sene olmuş artık. HDD değiştir. Büyük ihtimalle HDD bozulmuştur artık. HDD taraması yaptır. Tamirciye götür içini açtır temizlesinler. Antivirüs ile sistemi tarat. Hiç sistemine bakım yaptın mı?toshiba a500 1 dn modeli
2009 da aldım hala kullanıyorum çok takılmaya başladı artık bıktırdı bazen günde 1 / 2 kere bazen 2 saaaate 10 kere takılıp donuyor
bugün sabahtan beri 10 kere oldu dondu takıldı
11 sene olmuş artık. HDD değiştir. Büyük ihtimalle HDD bozulmuştur artık. HDD taraması yaptır. Tamirciye götür içini açtır temizlesinler. Antivirüs ile sistemi tarat. Hiç sistemine bakım yaptın mı?
Şu devirde orta seviye sıfır sistem almak için 4000 5000 lirayı gözden çıkarman gerekiyor. Özellikle laptoplarda bu fiyat daha yukarılara çıkıyor. Ben kendime oldukça uygun fiyata 2. El masaüstü kasa toplattım ve şu anda bütün oyunları sorunsuz çalıştırıyor. O yüzden bence alacaksan benim gibi ikinci el sistem al kendine. Yoksa şu anda sıfır bilgisayar çok zor alırsın.
Oyun oynamayacaksanız ve laptop istiyorsanız 2820 liraya bu ürünü araştırabilirsiniz, benim ürün hakkında bilgim yok.
i3 işlemci (10.nesil), 4 gb Ram, 1 tb hdd, ekran kartı yok (paylaşımlı), windows yüklü değil, yüklemeniz gerekir. Ekranı full HD
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızBu arada biraz araştırdım;
Bu cihaza ileride m.2 ssd takılabiliyor, Ram de yükseltilebiliyor ancak kasayı açmak biraz zor, sağlam yapmışlar. Tabiki bunlar ek masraf demek...
Ekran kartı yok dedik ama GTA V gibi oyunları 30 fps de oynayanlar varmış. Yani şu birkaç yıldaki çoğu oyunu da oynatabilir, intel güzel iş çıkartmış.
Ram ve ssd takviyesi için en az +500 lira daha gözden çıkartmanız gerekir... Yani takviye oldumu 3,5 bin lirayı bulur.
4000 TL paran varsa iyi bir masaüstü bilgisayar alırsın.
İleriye dönük olmayacaksa dizüstü alabilirsin tabii ki. Ama benim o kadar param olsa kesinlikle masaüstü sistem kurarım.laptop dizüstü istiyorum ben 3500 civarında
Keyfiniz bilir. Bu zamanda 10. nesil işlemcili cihazı 2820 liraya bulmak zordur. M.2 ssd ve Ram takviyesi yapılırsa çok iyi olur, kesenin ağazını açın malum borsa ile uğraşıyorsunuz, ortalığın halini biliyorsunuz. Ayrıca ben size bir öneride bulundum, araştırıp karar kılmak size kalmış...3500 eğer buna masraf yapacağıma yeni 4000 tl bilgisayar almak mantıklı
Keyfiniz bilir. Bu zamanda 10. nesil işlemcili cihazı 2820 liraya bulmak zordur. M.2 ssd ve Ram takviyesi yapılırsa çok iyi olur, kesenin ağazını açın malum borsa ile uğraşıyorsunuz, ortalığın halini biliyorsunuz. Ayrıca ben size bir öneride bulundum, araştırıp karar kılmak size kalmış...
Ben bu cihazı üstün körü inceledim, fiyatına göre özellikleri güzel ama internet üzerinde araştırma yaparak, kafanızdaki soru işaretlerini aşabilirsiniz...
+4 gb ram 150 lira civarı, yine +8gb ram 300 lira civarı. M.2 nvme SSD ler 250 gb lıklar 400 liralardan başlıyor...
Af edersiniz ama M.2 nvme SSD olan bir cihaz normalden en az +1000 lira daha pahallıdır, siz 3500 liraya bu özellikleri almayı bırakın bulmazsınız.
Hem 250 gb ssd hem 1 tb hdd olacak, ram 8-12 gb olacak hemde 10. nesil işlemci olacak... Marketlere gelen çöp laptoplar bile 2000 lira ve içi boş.
Yahu kardeşim senin bilgisayar antika, nasıl ona bağladın bilmiyorumsiz benim bilgisayara mı bunları takın diyorsunuz yoksa verdiğiniz linkte ki bilgisayaramı takın diyorsunuz onu anlamadım
Yahu kardeşim senin bilgisayar antika, nasıl ona bağladın bilmiyorumYeni bilgisayarın performansını yükseltmek için ram ve ssd takviyesi...
Şu tip olanlarıda var ama içinde sadece ssd var ve içindeki ssdnin özellikleri hakkında bilgi yok, eğer sata slotuna takılıysa ileride hdd takmak için mecbur optik sürücüyü sökmen gerekir yani dvd yi. O yüzden diyorum iyi araştır, soruştur, sonra madur olma, böyle şeyleri aldıktan sonra dönüşü olmaz.tamam teşekkürler anladım
Yenisine takıverirsin. Kafan rahat eder.SSD değil bir tane iş görecek harddisk al yeter sana. Eski bilgisayar için boşuna ssd yi 500 lira para verme.
Ben değil arkadaş takacak eski makinesine.Yenisine takıverirsin. Kafan rahat eder.
Sizin yapacağınız en iyi şey yeni cihaz satın almak görünüyor.değer mi
Sizin yapacağınız en iyi şey yeni cihaz satın almak görünüyor.
Ayrıca borsacı olacaksınız piyasayı daha iyi analiz etmeniz gerekir, eski cihazlar sata bağlantıdır ve 286 liralık ssd fazla fazla iş görür. 500 nedir ?
Eski cihaza yapılacak en iyi şey ssd takviyesidir ama öyle 800 lira masraf çıkacaksa üstüne 2 bin daha ekleyip yeni cihaz alırsınız, mantıklısı budur.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?