Bilgisayar Kasasının Yan Kapağını Kesmek (YARDIM)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bilgisayar Kasasının Yan Kapağını Kesmek (YARDIM)
Arkadaşlar ben bilgisayarımın yan kapağını daire şeklinde kesmek istiyorum. Kestiğim yerin çapı 12 ve ya 14 cm olucak. Kestiğim yere ise Fan takmayı planlıyorum. Kapağı kesmemin sebebi ise kasa içinin çok sıcak olması. Çok sıcak olmasından dolayı bilgisayar ara sıra mavi ekran hatası veriyor. İşlemci sıcaklığı 75 dereceyi filan görüyor. :D Lütfen arkadaşlar bi yardım edin. Nasıl kesebilirim ben bu kapağı, bir fikri olan varsa paylaşabilir mi?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
yan kapagı kesersen cok bır faydası olmaz..
Sen ıslemcı fanını sök temızle ve termal macunu yenıle...
Daha sonra arkada bulunan dışarı hava ufleyen fanı bır kontrol et donuşunde bır problem varmı dıye...
Macun surdukten sonra sıcaklıkda cıddı bır fark yaşarsın...

Benım komsunun pc de oyleydı 70 deecelerde mavi ekran verıyordu fan tam oturmamıştı yerıne sokmeye calısmıslar sokememısler gerıde tam takamamıslardı...
Macun surdum fanı tam taktım suan ıslemcı 35 derce 50 derceyı gecmıyor...

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
yan kapagı kesersen cok bır faydası olmaz..
Sen ıslemcı fanını sök temızle ve termal macunu yenıle...
Daha sonra arkada bulunan dışarı hava ufleyen fanı bır kontrol et donuşunde bır problem varmı dıye...
Macun surdukten sonra sıcaklıkda cıddı bır fark yaşarsın...

Benım komsunun pc de oyleydı 70 deecelerde mavi ekran verıyordu fan tam oturmamıştı yerıne sokmeye calısmıslar sokememısler gerıde tam takamamıslardı...
Macun surdum fanı tam taktım suan ıslemcı 35 derce 50 derceyı gecmıyor...

Arkadaşım fanlarda herhangi bir sorun yok. İşlemcinin fanı filan temiz. İşlemcim overclock lu. normal hızı 2.2 Ghz olan işlemciyi 2.8Ghz e overclock yaptım. Normal kullanımda pek birşey olmuyor. Fakat Battlefield 3 gibi oyunları oynarken çok ısınıyor işlemci. İşlemcinin soğutucusu güzel soğutuyor fakat bu seferde kasa içi sıcaklık artıyor. Yani benim kasa içindeki sıcak havayı dışarı atmam lazım. Bilmem anlatabildim mi? kasanın içindeki fanlar filan sorunsuz çalışıyor. Yan kapağı kesip fan takarsam kasa içindeki sıcak havayı dışarı atıcam ve hiç sorun kalmıycak.

Apache11

Apache11

Üye
Benim kasanın kapağı sürekli açık tavsiyemdir gereksiz entrikalara girme kapağı çıkart rahatla :yuru

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Benim kasanın kapağı sürekli açık tavsiyemdir gereksiz entrikalara girme kapağı çıkart rahatla :yuru

Arkadaşım öyle yapmayıda denedim, yaptım. Fakat benim kasa hemen ayaklarımın yanında duruyor. Ara sıra ayaklarımı filan oynatınca kasanın içinde işlemci fanına çarptı :D Ayrıca kapak açık durunca bilgisayarın içine toz filanda doluyor. Kapağı kesmek bana farz oldu yani :D

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
30 45 tl atasında avuç içi dramel ile düzgünce kese bilrisin. Kesici ve taşlama ahşa oyma fayans kesme gibi bir çok ucu var.

----------Eklendi @ 13:02:24 ---------- Yazıldı @ 12:55:51 ----------

Su ile soğutma aparatlarını çok arama ragmen bulamadım. fan sesi fanın kasaya çekmiş oldugu toz ortadan kalkıyor
pc nın performnası artıyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşım sana macun dıyorum
eger ıslemcı fanıyla ıslemcı arasındakı macun kuruduysa işlevini yıtırdıyse ne yaparsan yap sıcaklıga hıcbır faydası olmaz...
Ustelık yaptıgın oveclock ıslemcıyı normal degerden en fazla 6-7 derece fazla ısınmasına yol açar...
Islemcının 70 derece uzerıne cıkmasının overclockla veya takacagın yenı fanla bır alakası yok...

Silinen Üye 524728

Silinen Üye 524728

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
30 45 tl atasında avuç içi dramel ile düzgünce kese bilrisin. Kesici ve taşlama ahşa oyma fayans kesme gibi bir çok ucu var.

----------Eklendi @ 13:02:24 ---------- Yazıldı @ 12:55:51 ----------

Su ile soğutma aparatlarını çok arama ragmen bulamadım. fan sesi fanın kasaya çekmiş oldugu toz ortadan kalkıyor
pc nın performnası artıyor.

Arkadaşım su soğutmayı bende düşündüm. Fakat maliyet bakımından bayağı bi kabarık oluyor. Önerin için çok teşekkür ederim.

arkadaşım sana macun dıyorum
eger ıslemcı fanıyla ıslemcı arasındakı macun kuruduysa işlevini yıtırdıyse ne yaparsan yap sıcaklıga hıcbır faydası olmaz...
Ustelık yaptıgın oveclock ıslemcıyı normal degerden en fazla 6-7 derece fazla ısınmasına yol açar...
Islemcının 70 derece uzerıne cıkmasının overclockla veya takacagın yenı fanla bır alakası yok...

Termal macunu filan daha yeni yeniledim zaten. Kasanın kapağını kapatmayınca sıcaklık sorunu olmuyor. Buda işlemcinin iyi soğutulduğunu gösterir. Ben sadece kasa içini soğutmak istiyorum. Kasanın içi sıcak olmadığı zaman işlemci 70 derece sıcaklığı görmüyor. İşlemci soğutucusunda sorun yok yani.

Astrosman

Astrosman

Üye
Ispiralle kesebilirsin... Startwin var onunla.. Yada.. Demir testeresi ile kesebilırsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt