Bilgisayar donunca ne yapılması gerek?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bilgisayar donunca ne yapılması gerek?
Bilgisayar donunca insanlar panik yapar ve işlemleri yarıda kaldığı için çoğu zaman ne yaptığını bilemez. Peki ama bilgisayar donunca ne yapılması gerekir.

Günlük hayatımızın en büyük vazgeçilmezleri arasında herkesin kullandığı gibi bilgisayarlar ve akıllı cihazlar bulunmaktadır. Haliyle bu gibi cihazlar zamanla yazılımsal yada donanımsal durumlar yüzünden donmalar,kasmalar yada kapanmalar yapabilir. Bu gibi durumlar için ise sizin de birkaç önlem almanız ya da karşılaştırsanız neler yapmalısınız onları anlatmak istiyoruz. Bilgisayarlarınızda birçok fiziksel parça bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ekran kartı ya da ses kartı vb. cihazlardır. Bu parçalarda ise zamanla farklı sorunlar olabilir. Özellikle video izlerken ya da oyun oynarken bu sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda ise gereken işlem temizliğinin iyi yapılması ya da doğru güncel yazılımlarını yüklemeniz ve güncellemelerini kontrol etmenizdir.

Diğer bir durum ise kullanmakta olduğunuz bağlantı araçları ya da yardımcı araçlarıdır. Bildiğiniz gibi yazıcılar, Usb bellekler bu gibi yardımcı araçların arasında yer almaktadır. Bazı durumlarda ise çok fazla usb bellek takmak cihazınıza böyle bir sorun yaşatabilir o yüzden kontrol etmeniz gerekebilir.

Diğer bir durum ise bilgisayarın uyku modun da olması ve uyanamaması diyebiliriz. Eğer bir güç kaynağı kullanıyorsanız ya da uyku modunda ise uyku modunda açılamayabilir ve yeniden başlatmanız gerekebilir.

Yukarıdaki sorunlar genel olarak donanımsal yani fiziksel sorunlardan meydana gelebilir. Asıl sorun internet ortamında fazlasıyla takılıyorsanız ve güvenlik için bir önlem almıyorsanız zararlı dosyaların bilgisayarınıza girmesiyle bilgisayarınızın takılmaması hatta açılmamasını sağlayabilir. O yüzden bilgisayarınıza güvenilir ve iyi bir antivirüs programı ile güçlendirmeyi ve güvenlik önlemlerini almayı öneriyoruz.

Bu sorunlar bilgisayarınızın neden takılabileceğiniz yada nasıl sorunlar yaşayabileceğinizi anlatan sorunlardır ve neler yapmanız gerekiyorsa anlatmaya çalıştık.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34, MaxipmaN ve Buğra


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Neydi Sloganımız Format At Geçer :D Bahsettiğin Durumlarda Kullanıcı SSD Filan Kullanırsa Ani Güç Kesisinde Sorun Yaşayabilir Sorundan Kastım Belirttiğin Gbi Fazla Yükte Ani Güç Kesilirse Donanım Zarar Görebiliyor.Donmalarda Özellikle Uyumsuz Bir Donanım Vardır.Diğer İhtimalde BOzulan Donanımlar yada Güncellenen Donanım Parçaları.
 

AktivasyoneL

Üye
Donuyorsa battaniye örtmek gerek :)
 

MaxipmaN

Üye
hdd kafa vuruyor mu ona bakılır vuruyorsa teklemenerek balkondan aşağı atılır :)
 

Benzer Konular



Üst Alt