bilgisayar acılıyor ama calısmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayar acılıyor ama calısmıyor
kendıme yenı bılgısayr aldım kardesıme masaustu bılgısayarı verdım nasıl yapmıssa bozmus

sımdı bılgısayarı acıyorum masaustunu su bılgısayarın baslat tusu altında 2 ısık var acıldınmı yesılın yanması lazım ama yanmıyor turuncu hep yanıp duruyor ekrana bırsey gelmıyor napmam lazım 10senelık bılgısayar miladı dolmus artık ama napalım götürüyor işte en sonunda ıcındekı pılını soktum denedım ama yıne fayda etmedı yapılacak bırsey varsa soyleyın yoksa ılk gecen hurdacıya vericem bilgisayarı:D

u_cosar

u_cosar

Üye
bak anakart pılini cıkar kabloları tak çıkar belki biryerde tozdan falan temazsızlık olabilir içini bi temizle

goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
    Konu Sahibi
yaptım kackere fayda etmedı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
fanlar felan hersey calısıyor degıl mı ? Sadece goruntu yok

goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
    Konu Sahibi
hepsı calısıyor sadece goruntu gelmıyor ama o dedıgım ısık olayıda var calısdıgı zaman yesılın yanması lazım yanmıyor

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardsın kasanın ıcıyle ılgılı bısıy yapmısmı ??

goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
    Konu Sahibi
yok yapmadı oynuyordu bı anda kapandı bılgısayar daha duzelmedı oyle kaldı

Burak

Üye
anakart ölmüş
kim ne derse desin.
Aynısı benim basıma gelmıstı.
Yenı anakart aldım mecbur
oldu baya

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
herşey çalışıyorsa kasanın içinide kurcalamadıysanız ekran kartı veya anakartta sorun var kardeş
ama büyük ihtimalle burak kardeşimin dediği gibi anakartını değiştirmen gerekecek
ama 10 yıllık sistem diyorsun ona anakart zor bulursun üstelik pahalı olur...
kardeşini idare edecek cinsten 400-500 tl ye yeni kasa alabilirsin
bence çok daha mantıkılı olacaktır
10 yıllık ise
anakart 478pin dir
işlemci pentium 4 tür
ramler ise DDR 400 mhz dir
harddisk ise IDE dir
yani sistem kısaca milattan kalma diyebilirz
hiç harcama yapma derim
anakart dışında elindeki
çalışan sağlam parçaları ram harddisk işlemci ekran kartı cd rom kısacası kasayı tamamen 2. el den sat
kendine bütçe çıkar 400-500 tl ye
fiyat / performans kasası toplayayım sana

• Beğen
Tepkiler: Burak

Burak

Üye
herşey çalışıyorsa kasanın içinide kurcalamadıysanız ekran kartı veya anakartta sorun var kardeş
ama büyük ihtimalle burak kardeşimin dediği gibi anakartını değiştirmen gerekecek
ama 10 yıllık sistem diyorsun ona anakart zor bulursun üstelik pahalı olur...
kardeşini idare edecek cinsten 400-500 tl ye yeni kasa alabilirsin
bence çok daha mantıkılı olacaktır
10 yıllık ise
anakart 478pin dir
işlemci pentium 4 tür
ramler ise DDR 400 mhz dir
harddisk ise IDE dir
yani sistem kısaca milattan kalma diyebilirz
hiç harcama yapma derim
anakart dışında elindeki
çalışan sağlam parçaları ram harddisk işlemci ekran kartı cd rom kısacası kasayı tamamen 2. el den sat
kendine bütçe çıkar 400-500 tl ye
fiyat / performans kasası toplayayım sana

kardeşim sağol destek için

benim 4 ay önce başıma geldi aynısı
kaç tane bilgisayarcı dolaştım,hiçbiri bişey bulamamıştı en son gold'a gittim adamlar dediki senin anakart ölmüş yeni bir anakar aldım ve sorun çözüldü

ama anakart bozukken pc yi çalıştırmaya ugrasmak çok zarar veriyor ki ben görüntü gelmiyordu ışıklar yanmıyordu sürekli çalıstırmaya ugrastım ve en sonunda ram ve ekran kartıda yandı

sonra gold'da dediler anakart yanmış, anakartı değiştik yine çalışmadı, yeni ram takıldı yeni ekran kartı takıldı sorunlar çözüldü

bence hiç ugrasmadan direk gold'a götür herşeyi hallediyorlar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
neyse yeni anakart yerine sana yeni kasa öneriyorum 10 yıllık kasadan bu saatten sonra alacagın yeni anakarttan bi hayır gelmez
parayı kasayla beraber çöpe at daha iyi olr :D en azından eski kasayla çile çekmezsın

----------Eklendi @ 14:47:56 ---------- Yazıldı @ 14:44:43 ----------

gold bu arada kazıkcı biraz pahalı satıyorlar

goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
    Konu Sahibi
sagolun arkadaslar yenı anakart alcagıma yenı kasa alırım daha ıyı

M.D.hakan

M.D.hakan

Üye
ben tüplü monitör kullanırken aynısı olmuştu sorun monitörün bir kondansatörü bozulduğundanmış

coolasker54

coolasker54

Üye
Bilgisayar çalışıyor ve ekrana görüntü gelmiyorsa bu %100... RAM dir. Rami sök ve 2.Slota tak pcyi aç. Calışmazsa tekrar 1. Slota tak ve ramin üzerine biraz bastırarak aç pcyi. Olmazsa olana kadar tekrarla %100 olacağndan eminim.(aynı sorunu yaşadım ve yasıyorum eski pcde sorun ram yuvasının aşınmasıdır.)

Burak

Üye
ram la alakası yok sorun yuzde yuz anakartta bu durumda.
Isıklarıda yanmaz olmus zaten.
Yazdım yukarda sıze benımde basıma gelmıstı dıye

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ram yuvasının asınması dıye bısey yoktur... Tas attıda kolumu yoruldu hesabı... Sorun yıne anakarttadır ram yuvasının bozulmasıda anakart bozulması nedenıyle.... 1. Slot bozulur 2. Slota takarsın cokcok 1 yıl daha calısır yıne sorun verır.. Yalnız 1 nokta var orayı atlamayın kasa uzerınde yanması gerken 2 ısık vardır power ve hdd ısıgı adam dıyorkı 1 tanesı hıc yanmıyor..... Ram felan hıkaye bu durumda anakart başlamıyor

Burak

Üye
anakartta ıste sorun

istersensor

istersensor

Üye
Ana kartta sorun olsa hiç görüntü gelmez ..
Harddiskte sorun olsa bir hata mesajı veriri ..
Temazsızlık olsa işletim sistemi yada harddisk bulunamadı hatası veriri ..
Işletim sistemi hatası ise cltr+alt+delete ister ..
çekirdek fanı kırılmışsa açılır bir süre sonra kapanır ..
Ana kart kısadevre yapmı ise hiç bir yazı gelmez sadece siyah ekran ..

Saygılar

typerr1982

typerr1982

Üye
sorun ekran kartındaymış gibi gözüküyor eger anakart üzerinde onboard bir ekran kartı girişi var hemde pcı slotlu bir ekran kartı kullanıyorsanız onu söküp onborda takın ve bilgisayarın açıldığını göreceksiniz sorun ekran kartında ise

AE Production

Üye
Anakart ta olabilir benimde başıma geldi EKRAN kartı yanmış tı ondan da olabilir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt