Bilginize---İclal Aydın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Bilginize---İclal Aydın
Bilginize
Hava çok sıcak. Evden çıkmadan çalışıyoruz. Ortadaki zavallı pervane durmaksızın dönüyor. Arada bir balkona çıkıp gelip geçene, arabalara bakıyoruz. Sonra tekrar teyplerin, bilgisayarların, kâğıt ve kalemin başına dönüyoruz. Oysa ben sokağa çıkıp oyun oynamak ya da televizyonda Türk filmi izlemek istiyorum. Böyle okulun tatil olduğu yaz günlerinde sokaktan içeri girmezdik. Cezalıysam da balkonda oturur kitap okurdum. Kızım odasında kitapları ve bebekleriyle kendi kendine gayet güzel vakit geçiriyor. Apartmanımızda iki kere randevulaşarak oyun oynadıkları Japon komşumuzun kızı dışında “mahalle arkadaşı” yok. Çocuk bilmediği şeyi nasıl talep etsin? Sokakta oynamak kültürü yok evladımın...

Neyse böyle deli gibi sokağa çıkıp oynamak isterken aslında bir an önce bitirmemiz gereken yeni kitap projemizin başına oturmalıyım. Ona ara verip köşe yazımı bitirmeliyim. Ama bugün zihnim öyle öyle dolu ki kısa bir iki not ileteceğim size.

1. Kişisel internet siteme 12 günde 1 milyon ziyareti 28 ayrı ülkeden gerçekleştiren herkese alkış alkış alkış tutuyorum.

2. Sözünü ettiğim şu yeni kitap projesi için çok acil “aşkı anlatan fotoğraf” lar göndermenizi istesem?

Bunun için de:

adreslerini cuma gününden itibaren tıklayarak nasıl ulaştıracağınıza dair bilgi alabilirsiniz.

3. Kont asistan Batu’nun mutlaka köşemden iletmek istediği bir başka proje daha var. O da şu:

Yaklaşık 10 senedir psikologlara psikodrama terapisi eğitimi veren bir kurum olan İstanbul Psikodrama Enstitüsü ve Psikolojik Danışma Merkezi’nin Anne-Baba ve Bebek biriminde çalışan 6 kişilik ekip “İçimdeki Yolcu-luk” projesi adı altında anne ve baba adaylarına grup çalışmaları yapmaya başladı. Hepsi kendi alanında uzman psikolog ve psikodrama terapistlerinden oluşan bu ekip, anne ve babaların bu yolculuğunda (annenin hamile kalmasından bebeğin doğmasından sonraki süreçte) ebeveynlere ev ziyaretleri gerçekleştirerek çalışmalarını sürdüyor. Bunun yanında anne ve baba adaylarının, anne hamile kalmadan önce onları hamile kalmaya hazırlanmasından, bebek doğana kadar olan süreç boyunca ebeveynleri anne baba olmaya hazırlamak ve ebeveyn ile bebek arasındaki ilişkinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar da yapıyorlar. Mutlu, bilinçli, yaratıcı ve spontan ebeveynler, bebekler ve ilişkiler yaratmak için özel psikodrama ve sosyodrama teknikleri kullanan ekip, “İçimdeki Yolcu-luk” ile anne, baba ve bebeği olası sorunlara karşı koruyucu, farkındalık anlamında da doyurucu nitelik taşıyor.

Hamilelik başlı başına bir mucizedir ve bu mucizenin hakikaten mucizevi bir şekilde yaşanmasını amaçlayan gruba internet adresinden ulaşabilirsiniz.

4. Salih Saka’nın İstanbul Lounge 2 albümü sıcak günlerin akşamüzerleri için ideal bir albüm. Dinleyin mutlaka. Valla bizde usul usul çalıyor şu anda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt