bildiginiz hadis-i serifleri bizimle paylaasin...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
bildiginiz hadis-i serifleri bizimle paylaasin...
Ümmü'd-Derda radiyallahu anhu anlatiyor"Edu'derda radiyallahu anhi isittim.Demistiki:"Resulullah aleyhissalatu vesselam'i isittim,soyle buyurdu:"Musrik olarak olenle,bir muslumani olduren haric,Allah butun gunahlari affedebilir."

Edu Davud,FFiten 6,(4270)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Ebu Said el-Hudri(radiyallahu anh)anlatiyor "Rasulullah (aleyhisselatu vesselam) buyurdular ki:"iki haslet vardir ki bir mu'minde asla beraber bulunmazla:cimrilik ve kotu ahlak."

Tirmizi,bir 41,(2337)

nalcam22

nalcam22

Üye
güzel ahlak gibi asalet tedbirli olmak gibi akıllılık yoktur

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Hz. Enes (r.a) anlatiyor: Rasulullah (s.a.v) buyurdularki :Insanoglunun her biri hatakardir.Ancak hatakarlarin en hayirlisi tevbekar olanlardir.

Tirmizi,kiyamet 50(2501)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
HZ. Ebu Hureyre (r.a)anlatiyor:Rasulullah (S.A.V)buyurdular ki:"Ummetimin sonunda yalanci Deccaller olacak.Onlar,ne sizin nede atalarinizin hic isitmedigi seyleri anlatacaklar.Onlardan sakinin!!!

Muslim,mukaddim 6(6).

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Hz.Muaz (r.a) anlatiyor:"Resulullah (s.a.v)buyurdularki:Aksamdan (abdestli olarak) temizlik uzere zikrederek uyuyan ve geceleyinde uyanip Allah'tan dunya veya ahiret icin hayir taleb eden hic kimse yokturki Allah diledini vermesin."

Ebu Davut,Edeb 105,(5042)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Usame Ibnu Zeyd (r.a) rivayet ediyor:Resulullah (s.a.v) buyurdularki:"kim,kendisine yapilan iylige karsi,bunu yapana "Cezakellahu hayran (Allah sana hayirli mukafat versin)" derse tesekkuru en mukemmel sekilde yapmis olur"

Tirmizi,Birr86,(2036)

bayramalex

bayramalex

Üye
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"

(Müslim, îman 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et'ime 45, Kıyamet 56; İbni Mace, Mukaddime 9, Edeb 11)

• Beğen
Tepkiler: johnny_bravo
johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Ebu Hureyre ve Ebu Said Radiallahu anhuma rivayet ediyorlar:Resulullah (s.a.v) soyle buyurdular: Mu'min kisiye bir agri,bir yorgunluk,bir hastalik,bir uzuntu hatta ufak tasa isabet edecek olsa ,Allah onun sebebiyle Mu'minin gunahindan bir kismini magfiret buyurur."

Buhari,marda 1;Muslim,Birr 52,(2573),Tirmizi,Cenaiz 1,(966)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Behz Ibnu Hakim an ebihi an ceddihi rivayet ediyor:Rasulullah (s.a.v) buyurdular ki:"yaziklar olsun okimselere ki,insanlari guldurmek icin konusur ve yalan soylerler ! yazik ona,yazik ona !

Ebu Davut,edep 88,(4990) Tirmizi,Zuhd 10,(2316)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Hz. Ebu Hureyre (r.a) rivayet ediyor:Rasulullah (s.a.v)'in soyle soyledini isittim "Sizin birinizin kapisinin onunden bir nehir aksa ve bu nehirde hergun bes kere yikansa,acaba uzerinde hic kir kalir mi,ne dersiniz?"

"Bu hal,dediler,onun kirlerinden hic bir sey birakmaz!"
Aleyhusselatu vesselam:
"Iste bu bes vakit namaz misalidir.Allah onlar sayesinde butun hatalari siler"buyurdu."

Buhari,mevakit 6.Muslim,mesacid 282,(666).Tirmizi,emsal 5,(2872)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
    Konu Sahibi
Hz Ebu Hureyre (r.a) rivayet ediyor:Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:Evleniniz! Zira ben (kiyamet gunu baska ummetlere karsi) coklugunuzla iftihar edecegim."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...