Beynimiz İçin 6 Gençlik İksirleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Beynimiz İçin 6 Gençlik İksirleri
Yaşlanan yalnızca cildimiz mi? Bu kez yaşlanmaya karşı mücadelede korumamız gereken kral; beynimiz. Peki beynimizin yaşlanmasına karşı yürüteceğimiz bu savaşta şövalyelerimiz olacak besinler hangileri?

Genel olarak denilebilir ki, kalbimiz için zararlı olanlar aynı şekilde beynimiz için de zararlıdır. Doymuş yağlar, beyne giden atardamarların çalışmasını etkileyerek, atak riskini ortaya çıkarır. Diğer taraftan balıkta bulunan Omega 3 yağ asitleri atardamarları temizleyerek, beynin çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda da sinir taşıyıcılarını etkileyerek, depresyonun önüne geçilmesini sağlar.

İşte vücudumuzun ana kumandanı beyin için 6 iksir:

Kabuklu Yemişler: Kabuklu yemişler (fındık, fıstık, ceviz) doymamış yağ içerirler. Bu yağlar, atardamarları temizlerken aynı zamanda da ruh haline etki eden serotonin salgılamalarına da olumlu etkide bulunur. Günlük kullanımda yaklaşık 30 gram yeterli bir ölçüdür. Daha fazla alınmasında bir zarar olmasa da kalori olarak düşündürücü olabilir. 30 gramlık bir ölçek ise aşağı yukarı 12 ceviz ve 24 adet bademe eşdeğerdir. Ayrıca 5 yıllık kabuklu yemiş tüketiminin iskemik (kanlanma eksikliği) kalp hastalığına karşı birden çok beklenmedik ve yeni bulunmuş koruma sağladığı da görülmektedir.


Balık: Uzmanların yanı sıra halk arasında da balığın faydaları sık sık dile getirilse de, ülkemizde, coğrafi konumu ile kıyaslandığında balık tüketiminin oldukça düşük olduğu söylenebilir. İçeriğindeki Omega 3 beynimiz için gerçek anlamda bir iksir özelliği taşır. Omega 3 yağ asitleri, atardamarların temizlenmesinde muazzam bir öneme sahiptir. Haftada 3 öğün balık yenilmesi bu anlamda önemle tavsiye edilmektedir. Günlük olarak alınan Omega 3, aynı zamanda konsantrasyon düzeyini geliştirir, öğrenmeyi kolaylaştırır ve genel anlamda beynin sağlıklı bir gelişim sergilemesinde tartışmasız olarak pek çok fayda sağlar. Ayrıca Omega 3 yağ asitleri menopoz sonrası göğüs kanserine karşı korunmaya da yardımcı olmaktadır.

Soya fasulyesi: Soya fasulyesi,içeriğindeki protein, lif ve yağlarla kalp-damar sağlığı açısından oldukça önemli bir besin öğesidir. Atardamarlara olan olumlu etkisi nedeniyle beynimiz için de birebirdir. Günde bir kap soya fasulyesi tüketilmesi sağlıklı bir yaklaşım için idealdir. Bunun yanı sıra soya fasulyesi, kolesterol seviyesinin düşüşünde önemli bir rol oynar. Menopoz konusunda yapılan araştırmalar da, soyanın kemiklerin güçlenmesinde etkili olabileceğini göstermektedir.

Domates suyu ya da sosu: Domates, atardamarlarımızın genç kalmasını sağlayan folat, likopen gibi içerdiği maddelerle sağlıklı beslenmede önemli bir yer tutar. Her gün domates suyu içmek ya da 2 tabak makarna üzerinde yer alacak ölçüde domatesi sos olarak tüketmek tavsiye edilen tüketim miktarıdır.

Zeytin yağ, balık yağ, keten tohumu, avokado: Tüm bu besinler kalbi koruyan doymamış yağ içerir ki, bu besinlerin yağı da aynı görevi üstlenmektedir. Günlük kalori alımımızda yaklaşık olarak %25’lik bir kısmı bu yağlardan almaya özen göstermeliyiz.

Gerçek çikolata: Bir çikolatayı gerçek çikolata olarak adlandırabilmek için, çikolatanın içeriğinde en az % 70 oranında kakao bulunmalıdır. Gerçek çikolata vücudumuzdaki dopamin salımını artırır ve atardamarların sağlıklı, genç kalmasını destekleyen flavonoid maddesini dengeler. Günde yaklaşık 30 gr civarında yenilmesi tavsiye edilir.
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
güzel bilgi :tşk:
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Eline sağlık
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt