beyler bayanlar :D eğlenceli paradokslar :D son bir paylaşım daha yapmak istedim :D

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
senhor_diabo

senhor_diabo

Üye
    Konu Sahibi
beyler bayanlar :D eğlenceli paradokslar :D son bir paylaşım daha yapmak istedim :D
2+2=5 ¿?
X = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladık.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE?

İki çocuk ayrı ayrı kalem satmaktadırlar. Her ikisinin de 30'ar tane kalemi vardır. Biri, 3 kalemi 10 TL'ye; diğeri de 2 kalemi 10 TL'ye vermektedir. İlki 30 kalemden 100 TL, diğeri de 150 TL kazanır. ( Toplam 250 TL.) Ertesi gün yine 30'ar kalemle evlerinden çıkarlar. Yolda karşılaştıklarında biri diğerine der ki:-"Gel seninle ortak olalım. 60 (30+30) kalemin 5 (2+3) tanesini 20 (10+10)TL'ye satalım. Kazandığımız parayı da paylaşırız. Basit bir hesapla 60 kalemden 240 TL kazanırlar. Yani:5 Kalem...............20 TL ise
60 Kalem..............x TL'dir. Buradan;
x=(60.20)/5= 240 TL

Çocuklar, ayrı ayrı satış yaptıklarında toplam 250 TL kazanıyorlardı. Beraber sattıklarında neden 10 TL zarar ettiler?

Euplides, hiçbir zaman bir "kum yığını" oluşturulamayacağını iddia etmiştir. Çünkü bir kum tanesi, "yığın" değildir. Yanına bir tane daha koyarsak yine yığın oluşmaz. "Kum yığını" olmayan bir şeyin yanına (veya üzerine) kum tanesi koymakla yığın elde edemeyeceğimize göre Hiçbir zaman "kum yığını" oluşturamayız.
Daha açık bir deyişle: Kabul edelim ki birer birer kum tanelerini biraraya getirelim. Hangi merhaleden sonra kumlar "yığın" oluşturur? Diyelim ki 'bir milyon' adet kum tanesi, bir yığın oluştursun. Dokuzyüz doksandokuzbin dokuzyüz doksandokuzu "kum yığını" kabul edilmeyecek mi? Edersek "1" eksiği de yığın olmaz mı? Yani hangi aşama bizim için "yığın" anlamına gelir?

-----------------------

Günün birinde yolumuz bir köye düştü. Ama bu köy öyle sanıldığı gibi bir köy değil. Herkesin kendine göre bir özelliği var. Ve bu insanlardan ikisi bizi köyün girişindeki köprünün başında bekliyor. Burada iki köprü var. Biri köye gidiyor diğeri ise gitmiyor. Ve adamlara soruyoruz:
Köye giden köprü hangisi¿
1. adam: Ben her zaman doğru söylerim. Bu köprü köye gider.
2. adam: Ben her zaman yalan söylerim. Arkadaşımın gösterdiği köprü köye gider.
Acaba hangisi yalancı¿

-ben sadece sonuncu hakkında düşündüm. her zaman yalan söyleyen kendisinin doğru söylediğini iddia edecektir çünkü herzaman yalan söylemek zorunda o zaman 1. adam yalancı ama eğer bu doğru olsaydı 2. adam yani doğrucu olan kendini yalancı olarak tanıtmazdı? işte bu noktada beynim durdu :D bunları yazarken buldum yalancı olan 2. adam aslında yalan söylemiyo ama karşındakinin aklını karıştırmak için -her zaman- yalan söylerim diyo ardından doğruyu söylüyo 1. adam zaten doğru söylüyo :D

'Patron

'Patron

Üye
hi?

senhor_diabo

senhor_diabo

Üye
    Konu Sahibi
"hi" ne oluo :D

mstf_l

mstf_l

Üye
yıl olmus 2011 hala paradoks cozmeye calısan var :islik

pelın_

bunu sevdımm:):tşk:

• Beğen
Tepkiler: Şehriyar
Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
de get tatil bitecek zaten bununla mı uğraşacaz :ehe:ehe

pelın_

:ehe:ehe

minoo

minoo

Üye
Euplides, hiçbir zaman bir "kum yığını" oluşturulamayacağını iddia etmiştir. Çünkü bir kum tanesi, "yığın" değildir. Yanına bir tane daha koyarsak yine yığın oluşmaz. "Kum yığını" olmayan bir şeyin yanına (veya üzerine) kum tanesi koymakla yığın elde edemeyeceğimize göre Hiçbir zaman "kum yığını" oluşturamayız.
Daha açık bir deyişle: Kabul edelim ki birer birer kum tanelerini biraraya getirelim. Hangi merhaleden sonra kumlar "yığın" oluşturur? Diyelim ki 'bir milyon' adet kum tanesi, bir yığın oluştursun. Dokuzyüz doksandokuzbin dokuzyüz doksandokuzu "kum yığını" kabul edilmeyecek mi? Edersek "1" eksiği de yığın olmaz mı? Yani hangi aşama bizim için "yığın" anlamına gelir?

Şu baya saçmaydı. Bkz: TDK sözlük ne der;
yığın
a. 1. Bir şeyin yığılmasıyla oluşturulan küme, tepe:

Yani yığının düzine gibi ya da deste gibi belirli bir sayısı yoktur. Yani ben size ''kum yığını'' yapabilirim :oke:

'Şeref'

Emekli Yönetici
Günün birinde yolumuz bir köye düştü. Ama bu köy öyle sanıldığı gibi bir köy değil. Herkesin kendine göre bir özelliği var. Ve bu insanlardan ikisi bizi köyün girişindeki köprünün başında bekliyor. Burada iki köprü var. Biri köye gidiyor diğeri ise gitmiyor. Ve adamlara soruyoruz:
Köye giden köprü hangisi¿
1. adam: Ben her zaman doğru söylerim. Bu köprü köye gider.
2. adam: Ben her zaman yalan söylerim. Arkadaşımın gösterdiği köprü köye gider.
Acaba hangisi yalancı¿

İkiside doğru söylüyor ..:D

minoo

minoo

Üye

İkiside doğru söylüyor ..:D

Cano ilkten ben de öyle düşündüm ama bu fikri nerden yakaladığımı unuttum. Oysa ki çok mantıklı bşey düşünmüştüm. 2si de doğru söylüyo bence de. Ama unuttum :ehe

'Şeref'

Emekli Yönetici

Cano ilkten ben de öyle düşündüm ama bu fikri nerden yakaladığımı unuttum. Oysa ki çok mantıklı bşey düşünmüştüm. 2si de doğru söylüyo bence de. Ama unuttum :ehe
Bende sonradan tereddüt ettim zaten :ehe

Necmati

Necmati

Üye
haa .

Utku

Utku

Üye
Aferin

senhor_diabo

senhor_diabo

Üye
    Konu Sahibi
denilmek istenen "yığın nedir?" 10 tane kum tanesi mi yığın oluşturur 1000 tane mi? Eğer bin taneyse 999 tanesi yığın oluşturmaz mı? nasıl bir oluşumdan sonra yığın olma niteliği kazanır?

----------Eklendi @ 17:53:06 ---------- Yazıldı @ 17:52:09 ----------

yalan söylüyorum diyosa ve sen doğru söylediğini idia ediyosan bu adam yalancıdır ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt