Beyin Gücü ile Bilgisayar Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
s@hr@

s@hr@

Üye
    Konu Sahibi
Beyin Gücü ile Bilgisayar Kullanımı


Bilim insanları, bir bilgisayar ekranındaki görseller üzerinde sadece beyin gücü kullanılarak değişiklik yapalabileceğini belirtti.

Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, beyinleri bir bilgisayara bağlı olan gönüllüler, düşünce güçlerini kullanarak görüntüleri hareket ettirebildi ve bilgisayarın bazı görüntüleri ekrana getirmesini sağlayabildi.

Bilim insanları, bunun, yatağa mahkum olan, ama düşünüp algılayabilen hastalar için yeni bir dünya yaratabileceğini belirtiyor.

Makinenin, insanların düşünerek ekrandaki bir ibreyi hareket ettirebilmelerine ve görselleri karartıp aydınlatabilmesine olanak tanıdığı kaydediliyor.

Basit bir bilgisayar oyununun oynanmasına da izin veren cihazın, yatağa mahkum hastaların dış dünya ile iletişim kurmasını sağlayacağı ifade ediliyor.

California Üniversitesi ve California Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, hastalıkları nedeniyle sinirsel faaliyetleri izleyebilmek için beyinlerine sensörler bağlanan 12 epilepsi hastasını inceledi.

Gönüllülerin beyinlerindeki sinirler, düşüncelerin sensörler aracılığıyla bilgisayar komutlarına dönüştürülüyor.

Profesör Christof Koch çalışmanın, bireylerin hızla, bilinçli ve gönüllü olarak beyinlerindeki sinirleri kontrol ettiklerini gösteriyor.

Araştırmada insanların bilinçaltı düşünceleri üzerinde de bilinçli kontrol sağlayabildikleri de bulundu.​
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Burak


Burak

Üye
:hmmm
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
:hmmm akla yatıyor geliştirilince daha iyi olacaktır mutlaka
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt