Beyaz Ev'in siyah cadısı değilim!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Beyaz Ev'in siyah cadısı değilim!

[h=2]Michelle Obama kızdı: Ben 'öfkeli siyah kadın' değilim..[/h]
ABD'nin First Lady'si Michelle Obama, eşinin kararlarında etkili olduğu, Beyaz Ev yetkilileriyle sürtüştüğü iddialarına sitem etti: Ben 'öfkeli siyah kadın' değilim

[h=4]ÖFKELİ SİYAH KADIN İMAJINDAN RAHATSIZ[/h] ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle, kendisine yakıştırılan 'öfkeli siyah kadın' imajından rahatsız. First Lady, kocasının Beyaz Ev'deki danışmanlarıyla gerginlik yaşadığı, hatta neredeyse Beyaz Ev yerine çocuklarıyla Chicago'da kalmayı düşündüğünü iddia eden bir kitabın bu hafta piyasaya çıkması üzerine iddialara yanıt verdi. Bir sabah programına konuk olan Michelle Obama, ABD Başkanı'nın yakın çevresiyle ilişkilerinin düzgün olduğu dönemde, böyle bir çatışma ortamını hayal etmenin çok daha ilgi çekici olduğunu söyledi.

[h=4]BENİ ÖFKELİ BİR KADIN OLARAK TANIMLIYORLAR[/h] New York Times muhabiri Jodi Kantor imzalı The Obamas (Obamalar) adlı kitapta Beyaz Ev'in eski genel sekreteri Rahm Emanuel'le, kocasının sağlık reformu üzerine sürtüşme yaşadığı iddia edilen First Lady, "Barack'ın yemin ettiği günden bu yana beni 'öfkeli bir siyah kadın' olarak tanımlıyorlar" dedi. Kitaba göre, 2009'da Emanuel söz konusu yasal düzenlemenin Kongre'den geçmesi için perde arkası pazarlıklar yaparken, Başkan Obama kurmaylarına "karısının, yöneldikleri istikameti doğru bulmadığını" söylemiş. Emanuel ise buna hiddetle tepki vermiş ve sağlık reformuyla ilgili çabalarına gösterilen muameleden duyduğu rahatsızlığı basına yansıtmakta sakınca görmemiş. Kitapta ayrıca, Obamalar'ın ekonominin kötü durumunu gizlemek için 2009'da yönetmen Tim Burton, aktör Johnny Depp gibi tanınmış simaları çağırarak gösterişli partiler yaptığı anlatılıyor.

[h=4]Kocam ne hissettiğimi biliyor[/h] Kantor kitabında, eski Beyaz Ev sözcüsü Robert Gibbs'in, Fransız First Lady Carla Bruni'ye "Beyaz Ev'de yaşamanın cehennem olduğunu" söylediği öne sürülen Michelle Obama'ya "küfür ettiğini" iddia ediyor. Kitaba göre First Lady ayrıca Kasım 2010 ara seçimlerinde kocasının kampanyasında "gönülsüzce" yer almış. Michelle Obama, kocasının sırdaşı olduğunu kabul ederken, "Onun etrafında onlarca zeki insan var. Her gün uğraştığı konularda uzman değilim. Onun en iyi bilgiye sahip kişilerle konuşmasını istiyorum. Elbette bu, neler hissettiğimi bilmediği anlamına gelmiyor" dedi. Beyaz Ev'den kitapla ilgili ilk açıklamada yazılanlar yalanlanmazken 'bilgilerin abartılı yansıtıldığı' yorumu yapıldı.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Basbaya siyah işte niye inkar ediyor ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...