Beşiktaş'ın sakatlarında durum ne?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş'ın sakatlarında durum ne?


Beşiktaş Kulübü Doktoru Devrim Urgun, sakat futbolcularının durumu hakkında bilgi verdi.

Beşiktaş Kulübü Doktoru Devrim Urgun, Portekiz'in Slovakya ile oynanan ümit milli maçta sakatlanan Bebe'nin siyah-beyazlı takımdaki en atletik ve güçlü futbolcularından birisi olduğunu söyledi.


Urgun, Beşiktaş TV'ye yaptığı açıklamada Bebe'nin bütün ölçümlerinin takım ortalamalarının çok üstünde olduğunu kaydederek, ''Tüm denge testleri yerindeydi. Ama bir talihsizlik yaşadı. En atletik ve en güçlü oyuncularımızdan biriydi. Bebe, maçın ikinci yarısının 10. dakikasında girdiği ikili mücadelede sakatlandı'' dedi.

Ersan Gülüm'ün, yaşadığı diz sakatlandığından sonra çıktığı idmanda sakatlanmasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Devrim Urgun, şöyle konuştu:

''Dünya futbolunda da bundan örnekler var. Ronaldo, zamanında Inter'de benzer bir sakatlık geçirdi. İtalya'da tedavisi yapıldı. Daha sonra çıktığı ilk maçta, hiçbir pozisyon yokken rakip ceza sahası içinde kendisi yere yığıldı. Yani İtalya'daki doktorlar, fizyoterapistler bu işi bilmiyorlar mıydı, Ronaldo'yu erken mi sahalara çıkardılar da bu oyuncu tekrar sakatlandı Bunlar sporun içinde olabilecek şeyler. Takımın sağlık ekipleri, doktorları olarak, sporcunun sağlığını korumak öncelikli görevimiz. Hiçbir şekilde futbolcuyu riske etmeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyuncunun hazır olduğuna da kişisel kanaatimizle varmıyoruz. Tamamen bilimsel veriler, ölçümlere, testlere dayanarak hazır olduğu kararına varıyoruz. Ondan sonrası da kişinin biraz şansı diyorum. Sivok da aynı ameliyatı geçirdi, şu anda hiçbir problem olmadan devam ediyor.''

Dr. Urgun, Mustafa Pektemek'in de aynı ameliyatı geçirdiğini vurgulayarak, ''Bize geldiğinde, iki bacağı arasında fark olduğunu fark ettik. Mustafa bu haliyle geçtiğimiz sezonun son 3 ayında oynamıştı. Biz bu sene oynatmak istemedik. Risk olduğunu düşündük ve bilimsel verilere uyması için bekletiyoruz. Şu anda uygun şartlar oluştu. Pazar günü takımla birlikte çalışmalara başlayacak'' diyerek sözlerini tamamladı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt