Beşiktaş'ın hayaleti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
redragonn

redragonn

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş'ın hayaleti

Alican?Esenci, Beşiktaşlılar’ın hislerine tercüman oluyor...

Büyük futbolcular, büyük maçlarda ortaya çıkar derler... 10 numarayı takımın yıldızları giyer, 10 numaralı oyuncular maçın kaderini değiştirir. Delgado 5 milyon Euro’ya transfer edilirken, Beşiktaş camiası, Sergen’in formasını yetenekli bir 10 numaranın giyeceğini düşünüyordu... Çünkü Delgado, takımı Basel’i İsviçre’de şampiyonluğa taşımış ve UEFA Kupası’nda da yarı final oynatmıştı.
İyi gün dostu...
Delgado ilk resmi sınavında Galatasaray ile oynanan Süper Kupa Finali’ndeki görüntüsüyle umut vermişti. Hep orada kaldı. 3 yıl geçti, ama bir kez bile ilk maçındaki performansını yakalayamadı. Hep küçük maçlarda oynadı, sakatlıklarla boğuştu, uçak korkusu nedeniyle deplasmanlara istekli gitmedi. Teknik direktörler Jean Tigana da, Ertuğrul Sağlam da, Mustafa Denizli de, Delgado’ya kucak açtı, güvendi, ancak Delgado bu güvene hiç yanıt vermedi. Sezon başında “Espanyol’dan teklif var” diyerek, gitmek istedi... Daha sonra Beşiktaş ile yıllık 2.1 milyon Euro’ya sözleşme yeniledi ve kaptanlık pazubandını taktı koluna. Senaryo değişmedi, ne takımın UEFA’dan elendiği Metalist maçında sahadaydı, ne de kritik derbilerde. Sadece 700 bin Euro fazla kazandı.
11 derbide oynamış Arjantinli futbolcu... Delgado’nun oynadığı Fenerbahçe maçlarında, Beşiktaş’ın 1 galibiyeti bile yok. Sadece 1 asist yapmış, sahada kaldığı 432 dakika içerisinde... Kara Kartal, Fenerbahçe karşısında kaybettiği puanlarla önceki iki sezonda şampiyonluğa havlu atarken, bu yıl da ağır yara aldı. Delgado, Galatasaray’a gol attığı bu sezonun ilk yarısındaki maçta da kırmızı kart görüp, takımını 10 kişi bırakmıştı. Kötü günde ortalıkta yok Delgado...
Sergen nerede, Delgado nerede?
Delgado formasını Sergen Yalçın’dan almıştı. Sergen, Beşiktaş’ın tüm büyük maçlarında taşın altına elini sokardı. Sergenli Beşiktaş, Fenerbahçe’yi ligde 15 maçta 8 kez mağlup ederken, süper solak tam 5 gole imzasını atmıştı. Ayrıca 100. yılda Galatasaray’ı yıkıp, şampiyonuğu getiren gol de Sergen’indi.
Beşiktaş’a sorumluluktan kaçan Kaptan’dan çok, sorumluluk alan kişilik sahibi bir lider gerekiyor. Artık Delgado’dan iyi futboldan değil, 10 numarayı taşın altına elini sokan birine bırakması bekleniyor. İsviçre’ye dönebilir, ya da salon futbolu oynayabilir. Kazancı azalır, ama hem artık sakatlanmaz, hem de rahat eder. Belki de Beşiktaş taraftarı,
imitasyon değil gerçek bir 10 numara izler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt