Beşiktaş Türk Telekom Arena'yı istiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beşiktaş Türk Telekom Arena'yı istiyor
Beşiktaş İnönü Stadının yeniden yapılması sürecinde maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamanın yollarını arıyor...








Gelecek sezon için kendine yeni bir ev arayan Kartal, Kasımpaşa’nın stadına 15 binlik kapasitesi yüzünden sıcak bakmıyor. Siyah beyazlılar, 52 bin kişilik Türk Telekom Arena’yı ezeli rakibi ile paylaşma amacında.
Galatasaray’ın yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya bir talip daha çıktı. Fiyapı İnönü’yü yıkıp yeniden yapmaya hazırlanan Beşiktaş da maçlarını Seyrantepe’de oynamak istiyor. Yaptığı flaş transferlerin ardından önce Buca sonra da Trabzonspor maçlarını kapalı gişe oynayan siyah beyazlılar daha büyük bir stada geçmek için düğmeye bastı.

İnönü için yıllardır beklenen müjdeli kararın Anıtlar Kurulu’ndan çıkması Beşiktaş camiasında büyük sevinç yaşattı. 120 milyon Euro’ya malolacağı bildirilen yeni stadın yapımı için mayıs ayında yıkıma başlanması kararlaştırıldı.

Ancak gelecek sezon Beşiktaş’ın nerede oynayacağı konusu şimdiden tartışmaya açıldı.

Siyah beyazlı yöneticiler, ilk etapta ismi ortaya atılan Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na sıcak bakmıyor. Son maçlarda İnönü’de bile bilet taleplerini karşılayamadıklarını belirten yöneticiler, kapasitesi 15 bini dahi bulmayan bu statta oynayamayacaklarını belirttiler. Gözünü 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena’ya diken siyah beyazlılar seneye Galatasaray ile aynı stadı paylaşma amacındalar.

Talebi karşılayamıyoruz
İkinci Başkanı Metin Keçeli “Beşiktaş’ın Türkiye’de futbolun kalitesini artırdığı ortada. Şu anda karar aşamasındayız. Gerekli bilgileri başkanımız Yıldırım Demirören’e ilettik. Önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili açıklama yapacak” dedi.
Türk Telekom Arena: 52.650
Fiyapı İnönü: 32.086
Recep Tayyip Erdoğan: 14.580
Yıldırım Demirören: En iyisine layığız


Önemli olan Türk futbolunun çıtasının yükselmesi ve marka değeri. Beşiktaş Türkiye’yi en iyi şekilde Avrupa’da temsil ediyor. Bunun da karşılığı en iyi statlarda oynamak olacaktır. Bu Türk Telekom Arena ya da Olimpiyat Stadı olur. Yeter ki gerekli izinler sağlansın. 700-800 milyon dolarlık yatırımlar bir maçlığına oluşturulmaz. Yurt dışında da bunun örnekleri var. Serdal Adalı: Kasımpaşa yetmez
Son birkaç maçtır rakip takımların taraftarları bile bizden bilet talebinde bulunuyor. Kasımpaşa Stadı, böyle bir takıma yetmez. İnönü yıkıldıktan sonra maçlarımızı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk futbolunun çıtasının yükseltmek için yaptırdığı Türk Telekom Arena’da ya da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayabiliriz.
Doğan Küçükemre: Arena neden olmasın
Bucaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarında taraftarların beklentilerine yanıt veremedik. Birçok futbolsever dışarıda kaldı. Özellikle gelecek yıl stadımız yıkıldığında Türk Telekom Arena’da neden oynamayalım. Gerekli izinlerin verilmesi halinde oynarız. Böylesine milyon dolarlara malolmuş bir stadı seve seve doldurmaya hazırız.
Necip Sever: Taraftar da istiyor
Taraftarlarımızdan bu konuda baskı geliyor. Lig ve Avrupa maçlarımızı Türk Telekom Arena’da oynamamızı istiyorlar. Beşiktaş’ın bu kadrosunu izlemek için stada gelecekleri ne Tayyip Erdoğan Stadı ne de başka statlar alır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u, Kasımpaşa’nın stadında ağırlarsak büyük izdiham olur.
Inter ile Milan aynı stadı kullanıyor
Avrupa’da iki takımın aynı stadı kullanması özellikle İtalya’da çok yaygın. Çizme’nin iki devi Milan ve Inter, maçlarını San Siro ya da diğer adıyla Giuseppe Meazza’da oynuyor.

Yine İtalyan başkentinin ezeli rakipleri Roma ile Lazio da Olimpiyat Stadı’nı ortaklaşa kullanıyor. Yıllarca Delle Alpi’yi paylaşan Juventus ve Torino şimdi de Olimpico Stadı’nı paylaşıyor.

Ayrıca Almanya’da da Bayern Münih ile 2. Lig’deki 1860 Münih takımları ünlü Allianz Arena’da oynuyor. Hatta son teknolojiye göre yapılan stat, Bayern maçlarında kırmızı, 1860 Münih’in karşılaşmalarında ise özel ışıklandırması ile mavi renk alıyor.
 


Atakan

Atakan

Üye
Haydi Olimpiyata :ehe
http://www.maxicep.com/futbol-anket...clarini-nerde-oynasin-450151.html#post3146140


--------------- Ekleme ---------------

Galatasaray'ın Kararı !
Galatasaray, Beşiktaş'ın, Fiyapı İnönü Stadı'nı yeniden inşa etmeyi planladığı tarihte maçlarını Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'da oynama talebine olumsuz yanıt verdi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaşlı bir yöneticinin, statlarını yapacakları tarihteki maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamak istediklerini söylediğini işittiklerini belirtti.

Yalçındağ, ''Böyle bir duyum aldık. Biz Beşiktaş'ı ancak evimizde oynayacağımız maçta misafir etmekten memnun oluruz. Sadece bu kadar olabilir'' diyerek, bu talebi kabul etmeyeceklerini bildirdi.
 
Mert

Mert

Üye
Bize pışık yaptılar somuru:
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Pışıkkkk :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt