Beşiktaş Konyaspor maç sonucu: 4-0

Sponsorlu Bağlantılar

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş Konyaspor maç sonucu: 4-0
Beşiktaş Konyaspor maçında gol şov vardı. Beşiktaş rakibi Konyaspor ağlarına tam 4 gol gönderdi. Beşiktaş Konyaspor maçının detayları haberimizde..



Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi.Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Serkan Çınar'ın düdük çaldığı karşılaşmayı Beşiktaş 4-0 gibi farklı bir sonuçla kazandı.Siyah-beyazlılar'ın gollerini 50. dakikada Oğuzhan Özyakup, 64. dakikada Mario Gomez, 69. dakikada Gökhan Töre ve 80. dakikada Kerim Frei attı.Bu sonucun ardından Beşiktaş ligin ilk yarısını 41 puanla lider tamamladı. Beşiktaş, 11 yıl sonra Süper Lig'de ilk yarıyı lider kapatmış oldu. Torku Konyaspor ise 26 puanla 7. sırada ilk devreyi tamamladı.



GÜNEŞ'TEN TEK DEĞİŞİKLİK



Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Osmanlıspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.



Güneş, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'la yaptığı ve 3-2 kazandığı maçta ilk 11'de görev yapan Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'ye şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.



Kalede Tolga Zengin'i oynatan Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu.



Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlıların teknik adamı, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Gökhan Töre'ye şans tanıdı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.





Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Olcay Şahan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.



TÖRE İLK 11'E DÖNDÜ



Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, ligde 2 maç sonra karşılaşmaya ilk 11'de başladı.



Yaşadığı hastalığın etkisiyle son haftalarda daha az süre alan 23 yaşındaki futbolcu, 14. haftadaki Kayserispor maçının ardından ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.



Gökhan Töre, ligde forma giydiği 13 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başarmıştı.



OLCAY ŞAHAN KULÜBEDE



Beşiktaş'ta Olcay Şahan, Torku Konyaspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.



Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki tüm lig maçlarında forma giyen ve bunların 14'üne ilk 11'de başlayan 28 yaşındaki futbolcu, 5 karşılaşma aradan sonra yedek kulübesinde forma bekledi.



Olcay Şahan, son olarak Bursaspor'la deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan müsabakaya yedek kulübesinde başlamış ve son 17 dakikada görev yapmıştı.



ELEKTRİK GİTTİ, MAÇ DURDU



Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk dakikasında meydana gelen elektrik kesintisi 8 dakikalık duraklamaya neden oldu.



Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maç, stat aydınlatmalarında yaşanan arıza sebebiyle ilk dakika dolmadan durdu. Yaklaşık 8 dakika duran müsabaka, aydınlatmaların yeniden yanmasıyla kaldığı yerden devam etti.



Bu arada takımlar ısınmak için sahaya çıkmadan önce de statta kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.



İLK TEHLİKE KONYA'DAN



Elektrik kesintisinin ardından yeniden hareketlenen mücadelede ilk tehlike Torku Konyaspor'dan geldi. Sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ön direğe doğru ortasını yaptı. O noktadaki Bajic, topun gelişine sol ayağının topuğuyla şık bir vuruş yaptı ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanını terk etti.



TEMPOSUZ İLK YARI



Karşılaşmanın ilk yarısında Toku Konyaspor'un 15. dakikada direkten dönen topu haricinde akıllarda kalan bir pozisyon yaşanmadı. Beşiktaş'ın topu kontrol ettiği ve Konyaspor kalesinde etkili olmak istediği pozisyonlarda Siyah-beyazlı oyuncular son vuruşları etkili yapamayınca ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sonuçlandı.



İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI



İlk yarıdaki temposuz oyun ikinci yarıda yerini keyifli bir maça bıraktı. Beşiktaş, lider olduğunu hatırlayıp Torku Konyaspor kalesini ablukaya aldı. Gol 50. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan geldi. Ceza yayının üstünde topla buluşan Oğuzhan, pasını savunma arkasına sarkan Mario Gomez'e attı. Gomez, bekletmeden pasını tekrar Oğuzhan'a verdi. Oğuzhan, kaleciden ve savunmadan sıyrıldıktan sonra altı pasın hemen solundan şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu. 1-0



GOMEZ ÖNCE SERKANA SONRA DİREĞE TAKILDI



Beşiktaş, ilk golün 5 dakika sonrasında ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderdi. Bu noktada iyi yükselen Mario Gomez kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Serkan Kırıntılı'ya çarpan kale direğine top direğe çarpıp tekrar Serkan'da kaldı.



QUARESMA'DAN GÜNEŞ'E TEPKİ



Oyunun 64. dakikasında Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Ricardo Quaresma kenara gelirken Olcay Şahan oyuna dahil oldu. Bu değişikliği beğenmeyen Quaresma kenara gelirken tepkiliydi. Şenol Güneş'in elini sıkmayan Q17, dakikalar sonra Olcay'ın asistinde gelen Mario Gomez'in golüne de yedek kulübesinde sevinmedi.



ASİST OLCAY, GOL CHA CHA!



Şenol Güneş'in Olcay değişikliği meyvesini hemen verdi. Beşiktaş 64. dakikada farkı ikiye çıkardı. Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mario Gomez, sağ ayağıyla şık bir aşırtma vuruş yaptı ve Serkan Kırıntılı'yı mağlup etti.



BİR GOL DE TÖRE'DEN



Bulduğu ikinci golle Torku Konyaspor'un guardını kıran Beşiktaş 69. dakikada Gökhan Töre ile skoru 3-0'a getirdi. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Mario Gomez pasını ceza yayının hemen sağındaki Gökhan Töre'ye attı. Gökhan, topu düzelttikten sonra sol ayağıyla sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturdu.





KERİM FREI GİRDİ VE GOLÜNÜ ATTI



Beşiktaş'ın 3. golünü atan Gökhan Töre, 74. dakikada yerini Kerim Frei'ye bıraktı. Gökhan'ın yerien oyuna dahil olan Kerim 80. dakikada skoru 4-0'a getiren golü attı. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa son çizgiye inmeden pasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Kerim Frei yakın mesafeden topun gelişine sol ayağıyla şutunu çekti. Serkan Kırıntılı'nın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu.



Kalan bölümde başka gol olmadı ve Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk ettiği Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup etti.
 


- S.O.U.L.F.L.Y -

- S.O.U.L.F.L.Y -

Üye
BEŞİKTAŞIM aldı .d
 
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
besıktas aldı
 


Üst Alt