Beşiktaş başkanını ne zaman seçecek?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
    Konu Sahibi
Beşiktaş başkanını ne zaman seçecek?

TFF Başkanlığına adaylığını koyan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den boşalacak başkanlık koltuğunun en geç 25 Mart yeni bir isme devredileceği belirtildi.


Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in dün 27 Şubat’ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçiminde aday olmasının resmileşmesinin ardından, Siyah Beyazlı yönetimin olağanüstü seçimli genel kurul kararı alacağını açıklamıştı.
Yönetim kurulu üyesi Mete Düren dün yaptığı basın toplantısında bu hafta içinde yeni başkan ve yönetim kurulunu belirlemek için olağanüstü kongre kararı alacaklarını ifade etmişti.
Yönetim kurulunun 24 Şubat Cuma günü bir araya gelerek 1 ay sonrası için seçime gidilmesi yönünde karar alacağı öğrenildi. Yaşanan bu gelişme sonrası kongre tarihi 18 Mart pazar günü olarak belirlenecek. Ancak 18 Mart günü yeterli çoğunluk sağlanamazsa 25 Mart pazar günü çoğunluğa bakılmaksızın olağanüstü seçimle genel kurul gerçekleşecek.
25 Mart pazar günü gerçekleştirilecek seçimde Beşiktaş Kulübü’nün 1 yıl 9 aylık süre ile görev yapacak başkanı ve yönetim kurulu belli olacak.

NEDEN 1 YIL 9 AY?

25 Mart’taki seçimde göreve gelecek yeni yönetimin görev süresi 1 yıl 9 ay olacak. Beşiktaş tüzüğünün 26. maddesinde ‘Başkan ve Yönetim Kurulu, Seçimli Genel Kurul tarafından 3 yıl için seçilir’ ibaresi yer alıyor. Bu durum normal şartlar için geçerli bir süredir. Siyah Beyazlı kulüpte son seçim 31 Ocak 2010 tarihinde yapılmış ve Yıldırım Demirören 2013 Ocak ayına kadar başkanlık koltuğunda oturma hakkına sahip olmuştu. Ancak 25 Mart’taki seçimin olağan üstü olması bu durumun değişmesine neden olacak. Tüzükteki konu ile ilgili maddede olağanüstü seçimli genel kurul tarihi, olağan seçimli kongreye 1 yıldan az süre kala alınırsa, olağan seçimin tarihi 1 yıl ertelenir deniyor.
Bu madde nedeniyle 2013 Ocak ayındaki seçime 1 yıldan az kaldığı için olağan seçimli kongre tarihi 1 yıl ertelenecek ve 2014 Ocak ayında yapılacak. 25 Mart’ta göreve gelecek yeni başkan ve yönetim kurulu da 1 yıl 9 ay için seçilmiş olacak.

kaynak sporx
 
yakup_281

yakup_281

Üye
yıldırım demirören sağoll :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt