Beşiktaş (Arena) İnönü Stadı (son ayrıntıları, Türkiye'ye değil, dünyaya kafa tutacağız)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beşiktaş (Arena) İnönü Stadı (son ayrıntıları, Türkiye'ye değil, dünyaya kafa tutacağız)
Huzurlarınızda...

Beşiktaş´ın İnönü



Yeni stadına kazma vurmak için hükümetten destek alan ve Anıtlar Kurulu’ndan izin bekleyen Beşiktaş’ta heyecan dorukta... Siyah-Beyazlılar’ın sır gibi sakladığı yeni stat projesinin ayrıntılarını ve animasyon fotoğraflarını FANATİK ele geçirdi.
Arsenal’in Emirates Stadı’nı yapan ve dünyada büyük spor komplekslerine imza atan İngiliz HOK firmasının hazırladığı proje tam anlamıyla göz kamaştırıyor. Yeni projede yok yok...

Stadın üstü tamamen kapatılabilecek. İçerideki ısı da otomatik olarak ayarlanacak. Böylece, yaz-kış fark etmeksizin her türlü etkinlik yapılabilecek. Saha zemini, tıpkı Schalke’nin stadı Veltins Auf Arena’da olduğu gibi kaldırılabilecek, böylece fuar alanı olarak stat kullanılacak.

Kapasite 42 bin olacak
Stat 42 bin kişilik olacak. Ayrıca 5 bin kişilik özel anfi tiyatro da bulunacak. Kapalı otopark, ofisler, restaurant, mağazalar ve farklı amaçlara yönelik spor salonları yılın her günü, her saat kullanılabilecek.



Finansmanı da hazır
Toplam 120 milyon Dolar’lık projenin finansmanı da hazır. Emirates firması, ekonomik krize rağmen projenin tüm bedelini karşılamaya hazır olduğunu açıkladı. Beşiktaş, para harcamadan yaptıracağı stattan ayrıca, aynı süre içerisinde gelir elde edilecek. Emirates, ‘Yap-işlet-devret’ modeli ile stadı çalıştırıp, süre bittiğinde devredecek. buradan yılda 30 milyon Euro da gelir bekleniyor.



Stat parlayacak!
Beşiktaş’ın yeni stadı, Bayern Münih’in maçlarını oynadığı Allianz Arena gibi ışıklarla süslenecek. Gece maçlarında, yeni stadındış cephesi karşılaşmalara göre renk değiştirecek. Boğazın karşı yakasından bile, İnönü Stadı rahatlıkla farkedilecek. İç zemini Schalke Auf Arena olarak planlanan İnönü’nün dışı da Allianz Arena’ya benzeyecek. Bu durum, özellikle taraftarları çok heyecanlandırıyor.



Tünelden ulaşım!
Stadın hemen arkasına gelecek olan tünellerle, İnönü’ye ulaşım çok kolay olacak. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, 42 bin kişilik stat, sadece 12 dakika içerisinde tamamen boşalabilecek şekilde inşa edilecek. Localar da, Real Madrid’in stadı Santiago Bernabeu’nun benzeri şekilde inşa edilecek.



Kapıda görevli yok
Yeni stadın en önemli özelliklerinden biri de, tribün girişlerinde görevli personel olmayacak. Biletler elektronik bir ortamda okunacak ve yeni stada giriş çok daha kolay olacak. Görevliler, içeride taraftarlara yardımcı olacaklar.
 
  • Beğen
Tepkiler: NeedLeFLuff ve CryDaqqeR


gknsirtalan

gknsirtalan

Üye
Beşiktaşada ancak böyle bir stad yakışır ;)
 
arslansem

arslansem

Üye
Hadi bakalım inşallah :)
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
Kartala da bu yakışır ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

mürteza16
Cevap
4
Görüntüleme
439
Mert
yaren_dede
Cevap
3
Görüntüleme
1K
Mert
delrico
Cevap
0
Görüntüleme
315
delrico


Üst Alt