Beşar Esad'ın kritik son yarım saati

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Beşar Esad'ın kritik son yarım saati


[h=2]Suriye'ye TSİ 13.00'e kadar süre tanıyan Arap Birliği, Şam ile ipleri koparmaya hazırlanıyor.[/h]
Suriye için kritik süreç devam ederken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan Şam'a bir uyarı daha geldi.
Arap Birliği'nin Esad rejimine Suriye'ye bir gözlemci heyeti gönderilmesini kabul etmesi için tanıdığı sürenin dolmasına yaklaşık yarım saat kaldı.


[h=4]SURİYE HÜKÜMETİ'NİN KRİTİK SON YARIM SAATİ[/h]Söz konusu öneriyi TSİ 13.00'e kadar kabul etmemesi halinde Arap Birliği'nin yaptırımlarıyla karşılaşacak olan hükümeti, kritik bir kararın eşiğinde.
Arap Birliği dışişleri bakanlarının dün Kahire'de gerçekleştirdikleri toplantının ardından açıkladıkları yaptırımlar arasında Suriye'ye sivil uçuşların yasaklanması, Merkez Bankası ile ilişkilerin askıya alınması ve işlemlerin durdurulması, halkının ihtiyacı olan temel gıda maddeleri ve stratejik mallar dışında ile ticaretin durdurulması ve hükümeti üyelerinin yurtdışındaki mal varlıklarının dondurulması gibi konular var.
Suriye'nin gözlemci heyetinin ülkeye girişine izin verdiğini beyan ettiği anlaşmayı imzalamaması halinde, Sosyal ve Ekonomik Meclisi Cumartesi günü toplanarak, yaptırımları oylayacak.


[h=4]ARAP BİRLİĞİ, BM'DEN YARDIM İSTEDİ[/h]Şu ana kadar uluslararası örgütlerin krizine müdahalesine karşı çıkan dışişleri bakanları, dün ilk kez Birleşmiş Milletler'i de yardıma çağırdı.
BM Genel Sekreteri Ban-Ki mun'dan "Arap Birliği'nin Suriye'deki kritik durumu çözmek için gösterdiği çabaları desteklemek adına tüm önlemleri alması istendi."


[h=4]DAVUTOĞLU UYARDI[/h]Arap Birliği'nin Şam'a tanıdığı süre dolarken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Suriye'ye uyarı niteliğinde bir açıklama geldi.
Davutoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant'Agata ile düzenlediği ortak basın toplantısında Arap Birliği'nin Şam'a yönelik ültimatomuyla ilgili olarak, "Suriye bir karar aşamasında. yönetimi için tarihi bir karar günü" ifadesini kullandı.
Davutoğlu, Suriye'nin söz konusu anlaşmayı imzalayarak "iyi niyetini göstermediği" takdirde, Türkiye'nin ile birlikte atacağı adımlar olacağını söyledi.
Suriye'nin gözlemcilere kapısını açması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Suriye'de akan kana artık tahammülümüz yok" dedi.
Davutoğlu, Ürdün Dışişleri Bakanı Bakanı Nasır Cude ile İstanbul'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında ise Arap Birliği'nin önerisinin, "Suriye için hem son hem de yeni bir şans" olduğunu belirtti.


[h=4]ALMANYA, "İNSANİ KORİDOR" AÇILMASINA KARŞI[/h]Arap Birliği'nin Şam üzerindeki baskısı sürerken, Batılı devletlerin konusunda getirdiği öneriler de tartışılmaya devam ediyor.
Son olarak Fransa Dışişleri Bakanı Juppe'nin ortaya attığı için "insani koridor" fikrine Almanya karşı çıktı.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Südwestrundfunk (SWR) adlı yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, Fransa'nın, Suriye'de bir insani yardım koridorunun açılması ve böyle bir koridorun uçuş yasağıyla korunması şeklindeki önerisine ise sıcak bakmadığını ifade etti.
Westerwelle, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın meşruiyetini kaybettiği fikrine katıldığını ancak askeri seçeneklerin Suriye'nin çevresindeki ülkeler tarafından reddedildiğini belirtti.
Westerwelle'nin, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu telefonla aradığı ve dahil Ortadoğu bölgesine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt