Berlusconi'ye hapis şoku

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Berlusconi'ye hapis şoku
İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, telekulak skandalından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



Seçim başarısıyla ülkesini siyasi kaosa sürükleyen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi "telekulak" skandalından 1 yıl hapse mahkum oldu. Berlusconi hakkında verilen 1 yıllık hapis cezasını temyize götürebilecek.

İtalyan kamuoyunda ''Unipol'' süreci olarak bilinen davanın bugün görülen duruşmasında Silvio Berlusconi, 2005 yılında bir bankanın devri sırasında bazı telefon görüşmelerinin kayıtlarını yasadışı bir şekilde ailesine ait ''Il Giornale'' gazetesinde yayımlanmasından ötürü 1 yıl hapis cezası aldı.

Berlusconi'nin aynı davada yargılanan kardeşi Paolo Berlusconi de 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin Sosyal Demokrat Partili ismi Piero Fassino ile Unipol Direktörü Giovanni Consorte arasındaki banka devrine ilişkin telefon görüşmelerinin kayıtlarını yasa dışı bir şekilde ailesine ait gazetede yayımlanmasından hapis ceza alan Berlusconi, aynı zamanda Fassino'ya 80 bin Euro tazminat ve 10 bin Euro'luk mahkeme masraflarını ödemeye mahkum edildi.

Hapis cezası alan Berlusconi'nin karara itiraz hakkı bulunuyor. İtalya'daki yasalara göre, itiraz süreci sonuçlanmadan Berlusconi'nin hapse girmesi söz konusu değil.

'KARAR BİZİ ŞAŞIRTMADI'

Karar sonrası konuşan Berlusconi'nin avukatı Piero Longo, Milano Mahkemesi'nden aleyhlerinde böyle bir karar çıkmasına şaşırmadığını söyledi.

VERGİ KAÇAKÇILIĞINDAN 4 YIL


Eski başbakan Silvio Berlusconi, Ekim 2012'de yargılandığı bir başka dava olan kendi şirketi Mediaset'in bazı Amerikan filmlerinin gösterim haklarının satın alınması sırasında vergi kaçakçılığı yapması dolayısıyla da 4 yıl hapis cezası almıştı.

Berlusconi, 2012 yılının son günlerinde de ikinci eşi Veronica Lario ile süren boşanma davasında yılda 48 milyon dolar nafaka ödemeye mahkum edilmişti.
 


ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Beter Olsun :D :ehe
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
haber için :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
266
Selim Baltaci
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
351
Selim Baltaci
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
423
DarkredBlue61


Üst Alt