Berat Gecesi oruç tutmak sünnet mi farz mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Berat Gecesi oruç tutmak sünnet mi farz mı?
Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Gecesi oruç tutulur mu merak ediliyor. Berat Gecesi oruç tutmak oldukça sevaptır. Berat Gecesinin Cuma yada Cumartesi gününe denk geldiğinde bir önceki gün yada bir sonraki gün oruç tutulması gerektiği söylenilmektedir.

Bir hadis-i şerif mealine göre:
(Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.) [İbni Mace]

Tüm Kandil günlerinde oruç tutmanın fazileti çok büyüktür. Berat kandilinin gündüzünde ancak oruç tutmak sünnettir.

Şaban ayının yarısı Berat gecesi gelince gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Cenab-ı Allah o gece güneşin batmasıyla dünya göğüne iner ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim.Şifaa dileyen yok mu ifa vereyim.

Beraat kandilinin gündüzünde oruç tutmak sünnettir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle buyurmuştur:
Allah Teâlâ Şaban’ın on beşinci geresi (Beraet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah’a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. (İbn Mace, İkametü’s-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38).
 
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Paylaşım için teşekkürler.
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
556
TheNightMare.
Akıncı
Cevap
3
Görüntüleme
733
mürteza16


Üst Alt