BenQ-Siemens Macerası Sona Erdi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
BenQ-Siemens Macerası Sona Erdi...
Ewt arkadaşlar yanlış okumadınız, BenQ Mobile'ın Siemens Mobile'ı almasından 1.5 sene sonra bu SON gerçekleşti.

BenQ adına üzülmedim ama Siemens adına üzüldüm. BenQ-Siemens'in Almanya'daki departmanında çalışanlar işten çıkarıldılar. Avrupa'da ki BenQ-Siemens cep telefonları için DESTEK sona eriyor. Çünkü BenQ Mobile servislerle anlaşma yenilemiyor. Servislerde paralarını BenQ Mobile dan alamıyorlar. BenQ-Siemens veya Siemens cep telefonu alacaklara duyurulur.

Bu sondaki en büyük suçlu SIEMENSİN ÜSTÜN ZEKALI YÖNETİCİLERİNDİR.
ÇÜNKÜ;

45 Serisinin (Sonu 45 ile biten modeller) başarısının ardından gerekli atılımları yapamadılar. (Siemens SL45, dünyanın ilk mp3 çalarlı telefonu olması lazım, yanlışsa kusura bakmayın)
45 Serisinin ardından 55 serisinde sanki teknoloji geriye gitti gibi.
45 serisindeki becerikli, nitelikli tasarımcıları ve mühendisleri bıraktılar.
Siemens cep telefonlarının yazılımları çok kötü bir hal almaya başladı. Ama buradaki suçlu mühendisler değil. Çünkü o kadar çok telefonun yazılımının geliştirilmesinden az sayıda mühendisler sorumluydu. Ve onlarda bu kadar yetişebildiler.
65 Serileri ise teknolojinin, günün ve çağın gerisinde kaldı. Siemens S65, M65 gibi modelleri düşünün, MMCyi destekliyor ama Mp3 özelliğini desteklemiyor.
75 Serisi gerçekten güzeldi bunların içinden en güzelleri ise tabiki, CX75, M75, S75, SL75 ve tabiki SXG75. Ancak 75 serilerinde görüldü ki yazılımlar çok problemliydi neyseki "firmware update" olayıyla bu sorunu çözdüler.
Siemens SX1'in symbian platformundaki o zamanki başarısı devam ettirilmeliydi. Symbianlı yeni modeller üretilmeliydi.

BenQ Mobile'ın hataları ise, elbetteki BenQ Mobile'In iflas etmesine sebep vermiştir.

BenQ Siemens markasını iyi pazarlayamadılar, Avrupa pazarına iyi adapte olamadılar, Tam hibrit modeller üretemediler. Ayrıca BenQ-Siemens markasının başarı sağlayan modellerinin ki bunlar EL71, EF81, tamamıyle Siemensin Almanyadaki merkezlerinde üretilmesinin önemini kavraayamadılar. S88, CL71 gibi tamamıyle BenQ kökenli modeller ise yazılımsal olarak çok zayıf kaldılar, BenQnun gitmesi gereken çok yol var. BenQ sadece Asyada üretim yaptırabilir şimdilik ama bu BenQ Corp'un BenQ Mobile'ı desteklemesine bağlı.

MAALESEF, BENDE BİR SIEMENS KULLANICISI OLARAK BİR NOKIA YÖNETİCİSİNİN BENQ MOBILE'IN SIEMENS MOBILE'I SATIN ALMASI İLE İLGİLİ ŞU SÖZÜN DOĞRULUĞUNU KABUL EDİYORUM: "İKİ HİNDİ BİR KARTAL ETMEZ"

Kartal: Nokia
Hindiler ise: Siemens, BenQ

BenQ-Siemensin Türkiye biriminde neler oluyor tam bilmiyorum ama Avrupa ve dünyadaki durum bu şimdilik. Avrupadaki bir çok birim kapatılıyor.

Üstteki yazı tamamen şahsıma aittir.

Kaynaklar:




 


selin

Üye
Hımm güzel bilgilendirici bi yazı olmuş.Emeğine sağlık.İşinden atılan ve telefonları için destek alamayan şahslar Allah kolaylık versin.
 

babuc

Üye
Zaten en başından beri kötü bi karardı Benq ile birleşmek hiç sıcak bi görüntü sergilemiyorlardı.
 

cinowski

Üye
arkadaşlar reklam çok önemli bi reklamcı ailesinden gelerek sölüyorum benq-siemens çok uzun bi isim ve çok marjinal deel. ayrıca benq ceptelefonlarının yazılımları gerçekten berbat. siemensle nasıl birleştiler hala nalmış değilim bence iyi oldu böylesi ama keşke hiç birleşmemiş olsalardı ve sx1 den sonra siemens s60 series in getirdiği sorumluluklardan kaçmayıp güzel telefonlar çıkarabilseydi (SX1 gibi) :bilmem: :bilmem: :bilmem:
 
Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
birleşme değildi o. Siemens Mobile 2004 yılında 230 milyon Euro zarar etti. Bunun üzerine de Siemens cep telefonu departmanını BenQ'ya sattı. Maalesef sonuç böle oldu ama. Ah zaten bir SX1 gibi tel daha yapsaydılar bütün bunlar hiç yaşanmazdı...
 

perfectlover

Üye
Bu tamamen Siemens'in hatası. Daha en başında zarar etti diye SiemensMobile'ı satmayacaklardı. Sattılar, sonuç ortada. Ne diyelim hayırlısı olsun ama çalışanları işten çıkardıklarına göre pek hayırlı değil anlaşılan.
 

ozkanwap

Üye
siemens mobil i türkiyeden birileri alsa çok muhteşem olurdu. örneğin beko veya vestel. bende para olsa siemens mobil i kesin alırdım . :D tasarım ve üretim merkezlerinin büyük kısmınıda türkiyeye taşırdım.
 
..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
2 markayıda kullanışlı bulmuyordum zaten. ayrı da olsa bir de olsa fark etmiyor... :p
 
DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
bence siemens:kotu: ama yinede rekabet yaratıyordu
 

adigehalil

Üye
benq-siemens macerasının sona ermesi gibi bir durum söz konusu değil... mobile-review'deki yazı yanlış yorumlanmış...


benq-siemens yüksek maliyetlerden ötürü avrupadaki tesislerini kapattı. ar-ge ve diğer faaliyetler uzakdoğuya taşındı. olay bundan ibaret
 
Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
1-) Almanya'da çalışanlar işten çıkartıldı. Bununla ilgili gösteriler yapıldı.
2-) Bunca zaman geçti BenQ-Siemens neden hala yeni model çıkartmadı. Neden?
3-) Avrupa'nın birçok ülkesinde servis merkezleri, BenQ-Siemens veya Siemens markalı ürünleri tamir etmedi. Çünkü BenQ Corporation BenQ Mobile'a verdiği finansal desteği kesti. Çünkü BenQ Mobile'ın analizlere göre 2007 ortasına kadar (break even) ne kar ne zarar noktasına ulaşması mümkün değildi ve BenQ Mobile zarar ediyordu. Bu zarar etmeyi sürdürme politikası BenQ Corporation'ın varlığını tehdit eder noktaya gelmişti. Ve de BenQ Corp.'un kangren olan kolunu kesmeyi yeğledi.
4-) "Insolvency procedure for BenQ-Siemens" başladı. Buna göre şirketin hayatta kalması için 1 Ocak 2007 tarihinden önce herhangi bir yatırımcının Benq Mobile'ı alması yada finansal destek vermesi gerekiyordu. Sentex firmasının ismi geçti ama sonuca ulaşılamadı.
5-) Servis sorunu Siemens ile Benq Corp. arasında yapılan anlaşmayla çözüldü. Neyse ki son kullanıcı olan bizleri unutmadılar.

Önemli Not: 5. habere bakacak olursak telefonumuz bozulursa napacağız, derdinden kurtulduk. BenQ-Siemens markalı telefonlara bakacak olursak fiyatlarının baya düştüğünü görürsünüz. Benq-Siemens markalı ürünlere en azından hepsiburada.com sitesine bakmasını öneririm.
 
Lion Heart

Lion Heart

Üye
    Konu Sahibi
1-)
2-) Bunca zaman geçti BenQ-Siemens neden hala yeni model çıkartmadı. Neden?
quote]






Onlar resmi olarak tanıtılmadı ve bu telefonların "FAKE" olduğu üzerinde ciddi tartışmalar var. Özellikle CF85 e bakacak olursak Siemens CF75 e benzediğini görürüsün. Ayrıca BenQ-Siemens Siemens'in numaralamasını (ya da isimlendirme) kullanmıyordu.VE EN ÖNEMLİSİ: BenQ-Siemens SL91 diye süper bir telefon çıkartacaktı taa kasım ayında ama halen çıkmadı.

Madem bu telefonu yazmışsın bende şunu yazayım ama bu fotoğraflar 1 aydır nette var ve resmi bir tanıtım yapılmadı.


İnşallah ben yanılırımda bu telefonu çıkartırlar.
 

adigehalil

Üye
sl91'in avrupada bazı ülkelerde satıldığından haberin yok sanırım. fiyatı 300 euro civarı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt