hurol1
Üye
Ben düştüm siz düşmeyin
Bugün internetten program indirdim onunla birlikte system care antivirüs indirmiş bu program olmayan virüsü virüs var gibi gösteriyo bu konuyu açmamın nedeni benim gibi sizde bu para tuzağına düşmeyelim bundan kurtulmak basit System Care Antivirus, AVASoft Professional Antivirus gibi sahte bir programdır. Avasoftun isim değiştirilmiş halidir. Aslında bilgisayarın yönetimine müdahale eden ve yönetimi devre dışı bırakan bir virüstür.
Bilgisayarınız tehlikede diyerek bir uyarı alıyorsunuz ve bu uyarıya tıkladığınızda sanki virüs taraması yapıyormuş gibi sahte antivürüs programı çalışıyor. Tabi bu program çalışırken bir çok yönetim devre dışı kalıyor. Açık olan uygulamalarınız program tarafından kapatılıyor.
Endişelenecek bir şey yok aşağıdaki adımları izleyerek bu virüsten kurtulabilirsiniz:
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bilgisayarınız yeniden başlarken siyah ekranda iken F8 tuşuna basın ve gelen siyah seçenekler ekranından
Güvenli Modu (Safe Mode) yön tuşları yardımıyla seçin ve Enter'e basın.
Bilgisayarınız güvenli modda açılacaktır. Bilgisayar açıldıktan sonra
"C:\ProgramData\" klasörü olması gerekiyor. C sürücü içinde ProgramData klasörünü göremiyorsanız klasör seçeneklerinden gizli dosyaları görüntülemeyi açmanız gerekir. Gizli dosyaları görüntülemeyi açmak için
Bilgisayarımdayken Düzenle
menüsünden Klasör ve arama seçeneklerini tıklayarak açılan pencereden Görünüm
sekmesine tıklayın ve buradan Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster seçeneğini seçin ve Tamam diyerek değişiklikleri kaydedin. (Yada
Denetim Masası -> Klasör Seçenekleri -> Görünüm Sekmesi -> Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster
seçeneğini seçin ve Tamama tıklayın)
ProgramData klasörü içinde "0AFB4A5BD631E17600000AFB3F68E9C9" isimli bir klasör olacak.
ProgramData içindeki bu klasörü siliyoruz.Sonra denetim kldrn
- - - Eklendi - - -
Sonra yeniden başlatın buda programın resmi
- - - Eklendi - - -
Bilgisayarınız tehlikede diyerek bir uyarı alıyorsunuz ve bu uyarıya tıkladığınızda sanki virüs taraması yapıyormuş gibi sahte antivürüs programı çalışıyor. Tabi bu program çalışırken bir çok yönetim devre dışı kalıyor. Açık olan uygulamalarınız program tarafından kapatılıyor.
Endişelenecek bir şey yok aşağıdaki adımları izleyerek bu virüsten kurtulabilirsiniz:
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bilgisayarınız yeniden başlarken siyah ekranda iken F8 tuşuna basın ve gelen siyah seçenekler ekranından
Güvenli Modu (Safe Mode) yön tuşları yardımıyla seçin ve Enter'e basın.
Bilgisayarınız güvenli modda açılacaktır. Bilgisayar açıldıktan sonra
"C:\ProgramData\" klasörü olması gerekiyor. C sürücü içinde ProgramData klasörünü göremiyorsanız klasör seçeneklerinden gizli dosyaları görüntülemeyi açmanız gerekir. Gizli dosyaları görüntülemeyi açmak için
Bilgisayarımdayken Düzenle
menüsünden Klasör ve arama seçeneklerini tıklayarak açılan pencereden Görünüm
sekmesine tıklayın ve buradan Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster seçeneğini seçin ve Tamam diyerek değişiklikleri kaydedin. (Yada
Denetim Masası -> Klasör Seçenekleri -> Görünüm Sekmesi -> Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster
seçeneğini seçin ve Tamama tıklayın)
ProgramData klasörü içinde "0AFB4A5BD631E17600000AFB3F68E9C9" isimli bir klasör olacak.
ProgramData içindeki bu klasörü siliyoruz.Sonra denetim kldrn
- - - Eklendi - - -
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
- - - Eklendi - - -
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Dikkatli olmak lazım..
system care advanced systemcare mi acaba ?