Belçika medyası PKK'ya 'terör örgütü' demiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Belçika medyası PKK'ya 'terör örgütü' demiyor
Türkiye şehitlerine ağlarken, bir kısım yabancı basın ısrarla terör örgütü PKK'ya 'özgürlük savaşçısı' ya da 'Kürt asiler' demeye devam ediyor.
Avrupa medyasındaki genel eğilimin akışına aykırı davranmayan Belçika basını da PKK'dan 'Kürt isyancılar' (rebel) diye bahsediyor. Hakkari Çukurca'daki PKK saldırısı Belçika basınında geniş yer buldu. Olay sonrası birçok gazete ve televizyon saldırı haberlerine geniş yer verirken, gün boyu yaşanan gelişmeler de internet üzerinden sıcağı sıcağına aktardılar. Ancak Belçika medyası PKK terör örgütü mensuplarına " Kürt asiler" ya da "Kürdistan İşçi Partisi üyeleri" gibi tanımlamalar kullanmayı tercih ediyor.

PKK'yı bir terör örgütü olarak lanse etmekten kaçınan ülkenin saygın basın kurumlarından De Morgen, Le Soir, Standaard, Gazet Van Antwerpen gibi gazetelerin taraflı tutumu karşısında Belçika'daki Türk toplumu tepki gösterdi. Tepki olarak bu gazetelerin bir daha satın alınmaması gibi inisiyatifler başlatılırken birçoğu da sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile Belçika basının yanlı tutumuna tepki gösterdi.

Flaman Hükümeti'nde medyadan sorumlu Bakan İngried Lieten'in kabinesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, basın özgürlüğünün bulunduğu ve şikayetlerin ancak Basın Cemiyeti'ne iletilebileceği açıklaması gelirken, Türk asıllı siyasilerden olayı kınayan açıklamalar geldi. Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Belçika basınının bu tutumunu anlayamadığını, PKK'nın terör listesinde olmasına rağmen halen 'asi, militan' gibi tanımlamaların kabul edilemeyeceğini kaydetti. Özdemir, Belçika basınının genellikle haberleri Ajance France Press'ten aldığını ve Fransa'dan gelen bu haberlerin yanlı olduğunu savundu. Özdemir, "PKK Avrupa'da terör listesindedir. Bu olaylar da terör eylemidir. Basının bu yaklaşım objektif değildir. PKK terör örgütüdür ve bunun tartışması yapılamaz." dedi.

PKK, AB'NİN TERÖR LİSTESİNDE

En ağır eleştirilerden biri de eski medya mensubu olan Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel'den geldi. Yüksel bazı basın kuruluşlarının Kürt halkı ile PKK arasındaki farkı görmediğini aktardı. Belçika yayınlarının çoğunluğunda PKK ile Kürt halkını aynı kefeye koyulduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini aktardı. Yüksel, PKK'nın AB ülkelerinin terör listelerinde de mevcut olduğunu, bu konuda bu tarz yayın yapan medya mensupların PKK'ya sempatisi olup olmadığını sorguladığını aktardı. Yüksel, ''AB gibi bir kurum bu örgütü terör örgütü olarak ilan ettiyse, bunun gerekçeleri vardır ve bunun arkasında durulmalıdır. Medyanın bu değerlendirmelerini objektif olarak görmüyorum." dedi.

Flaman Bölge Milletvekili ve aynı zamanda senatör olan Güler Turan da medyanın sorumluluğunu üzerine alması gerektiğini vurguladı. Turan, "PKK, Avrupa'nın terör listesinde olan bir örgüt. Belçika'da bir olay olsa ve bunu Belçikalı yapsa sıradan bir olay olarak görülüyor ancak Faslı veya Türk yapsa daha farklı şekilde ele alınıyor." şeklinde konuştu.
adamlar tabi ki diyemezler avrupadaki en büyük üsleri belçika kendi başlarınıda gelirde görürler umarım
 
distakjo

distakjo

Üye
kendileri de onlar gibi işte. tek farkla, onlar şehirde, dağda değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt