Bedelli askerlik düşünenler ?

Valla bende lisans yapıyorum rütbeli gtmek için rütbeli seçilirsemde kalacagımda inş askerde rütbeli olarak

Anil-D

Üye
[emoji17] [emoji17]

sen Türkiye nin konumunun farkında değilsin herhalde
asgari ücretlinin günlüğüne 1 lira eklenen konumun farkındayım kardeş , azıcık aç gözünü
Not: işsizim
Not2:geçirdiğim trafik kazası sonucu neredeyse çalışamaz haldeyim ve durumum askerliğe elverişliymiş.

Son düzenleme:
Tepkiler: DeV/AsA ve B.A.R.O.N

zombaka

Üye
sana haksızsın demek terbiyesizlik olur ama çevremız hainden teröristen geçilmiyor pkk araç kesip kimlik sormalar işid gelen suriyeli sığınmacılar şu anda olmaz eğer ilerde bunlardan kurtulursak anca o zaman

Emrgncy

Üye

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Tepkiler: OttomaN TigeR ve -efşan
1trilyon param olsun gene giderim vatanım için

Tepkiler: The SLayeR

Revengeful

Emekli Yönetici
Bedelli yapacak kişiler gezmek dolaşmak için değilde iş hayatı için bedelli yapıyorsa elbette yapmalılar. Bedelli yapmayanlar savunma gücüne destek sağlarken, düzgün sebeplerden bedelli yapacak kişilerse ekonomiye katkı sağlıyor. O yüzden erkek dediğin askerlik yapar gibi bir sözü çok saçma buluyorum. Savaş durumuna girsek zaten 52 yaşındaki bel fıtığı olan babam da askere gider ben de giderim. Genellikle erkek dediğin askerlik yapar diyenler direk ilk kaçanlar oluyor ya da savaşı bilgisayar oyunlarındaki gibi olduğunu sanıp bir halta yaramayıp en önde gidip ilk ölenler oluyorlar. Artık meydan savaşları olmuyor. Adamlar şimdi istese üzerimize atom atıp haritadan silerler bizi. Ülkenin kalkınmasına yardımcı olacak beyne(beynin çalışma tarzı anlamında diyorum yanlış anlaşılmasın), eğitime sahip adam gitsin bedelli yapsın zaten vakit harcamasın askerlikle. Vatanını ya ekonomiyi güçlendirerek kurtarırsın ya da askeri güçle. Şu an insanlara bu iki seçenek verilmiş durumda. Şahsen ailem bedelli yapmamı istesede ben kısa dönem yapmayı düşünüyorum bu arada.

Son düzenleme:
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 5 diğerleri
Nyse kimse birbrini kırıp tartışmasın kimin için hayırlısı neyse o diyelim

SHS

Üye
Bedelli askerlik yapmam ama şu bir gerçekki zorunlu askerlik kalkmalı, profesyonel ordu kurulmalı

Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 2 diğerleri
katılıyorum bu işi usta eller yapmalı bir yıldan daha az bir sürede kim neyi öğrenecek acaba

Tepkiler: Metin MF

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Bi konu bu kadar iyi özetlenebilirdi

Tepkiler: B.A.R.O.N
Günümüzdeki askerliğin vatan koruma ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Burdan yapmayanlara laf atanları da anlamıyorum. Kimse ( iş olsun , evlilik olsun ) kurduğu düzeni bozmak istemez. Erkek adamlık vatan için savaşmak ise savaş çıktığında ileri ilk biz atılırız zaten.

Son düzenleme:
Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 2 diğerleri
ben açıköğretim öğrencisiyim daha 19 a yeni girdim hatta girmedim 10 aralıkta giricem tecil etme hakkım varken kullanmadım bir an önce askere gitmek için. şubatta askere gidiyorum. Her türk asker doğar.

Bende şubatta gidiyorum tertip

Tepkiler: DalvikCache

-efşan

Üye
Vatana hizmet sadece askerlik ile değildir. Ve olay milliyetçilik de değildir. Askeriyede temel bir söz vardı:
" Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır! "
Sen vatandaş olarak üzerine düşen görevi en iyi şekilde ifa et de istersen bedelli yap askerliği, ne fark eder?

Tepkiler: DeV/AsA, csbaz, Metin MF ve 3 diğerleri
Eğer 3.Dünya savaşı çıkacaksa o savaşta insan gücünün bir önemi olmayacak.Bunu hala anlamadınız herhalde.Top,tank,silah,bomba lazım..Kısacası para lazım para.

15 aralıkta sünüs mü ne onu alcam. birde 25 tl para veriyorlarmış
18bin biriktirmem için 3 sene yemeden içmden çalışmam lazım nöbet sırasında yan gelip uyamak varkene

Tepkiler: Legendary.
15 aralıkta sünüs mü ne onu alcam. birde 25 tl para veriyorlarmış
18bin biriktirmem için 3 sene yemeden içmden çalışmam lazım nöbet sırasında yan gelip uyamak varkene
Sülüs kağıdını diyon sen .benim de neredeyse bir yıldır celp kağıdım gelmiş Dk. Durumuna da düşmüştüm.neyse ki önlisans diplomasıyla 2 yıl daha tecil ettirdim.sonrasına Allah kerim

Son düzenleme: