Bebekleri Çatıdan Atıyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
Bebekleri Çatıdan Atıyorlar

İnanışa göre, çocukların bu şekilde düşmeleri kendileri ve aileleri için iyi sağlık ve refah sağlıyor.
Yerel yetkililerin izniyle yerine getirilen bu ritüel nedeniyle ortaya çıkan görüntüler ise tüyler ürpertici.

İnsan hakları eylemcilerinin ateş püskürdüğü gelenek gereğince, yüzlerce bebek çatıdan atılıyor ve aşağıda gerilmiş çarşafların üzerine düşüyorlar.

Baba Ömer Dergah'ında gerçekleştirilen gelenek için her yıl hem Müslüman hem de Hindu toplumundan yüzlerce insan buraya akın ediyor.
Cuma günü açıklama yapan yerel yetkililer, yaralanan olmadığını söyledi.

Genelde iki yaş altı olan bebekler, Mumbai'nin güneyindeki türbenin 15 metre yükseklikteki çatısından biraz sallandıktan sonra boşluğa bırakılıyor. Aşağıda bekleyenlerin tuttuğu gerilmiş çarşafa düşen çocuklar çoğu korkudan ağlıyor.

Yeni Delhi'den insan hakları eylemcisi Ranjana Kumari, "Bu yerel yönetiminçocuk sağlığı konusunda bilinç aşılamayı başaramadığını gösteriyor. Aynı zamanda, sağlık hizmetlerinin yetersizliğinin insanları böyle akılcı olmayan eylemlere yönelttiğinin de bir göstergesi" diye çıkıştı.

Görüntülerin ardından olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı. Hindistan'da yüksek doğum oranlarına rağmen yetersiz temel hizmetler çocukların büyük bölümünün hastalanmasına ve çok sayıda çocuğun henüz küçük yaşlarda hayatını kaybetmesine yol açıyor.

--------------- Ekleme ---------------

Ne berbat insanlar varya ne biçim bir dini topluma sahibiz..bu arap ülkeleri neden bu kadar cahil ya ... yanlış anlamayın ama diger din toplumlarında böyle şeyler olmuyor ne saçma topluma sahibiz ...

o bebek benim canımdır hangi zihniyetle atabilirmki ailen huzura ihtiyacı varsa bunu bebegi 15 m yerden atarak ne huzur gelebilir ki acaba ...

Bunu yapanları ve buna inanları 30 metrelik yerden atıcaksın çakılsınlar yere pislik insanlar ...

Hiç bu kadar sinirlenmedim :@

• Beğen
Tepkiler: chakır66

Odysseus

Odysseus

Üye
Kelimenin tam anlamıyla 'lık. Bunlar müslümanlığı yaşadıklarını sanıyorlar. Kuran'ın hangi sayfasında bu işin huzur getireceği yazıyor. Böyle cahillik olabilir mi ?

Türkiye'de yaşadığım için mutluyum. Her ne kadar ufak tefek çürük elmalar olsa da çok büyük bir çoğunluk İslamiyeti tam anlamıyla yaşıyorlar. Bu tip saçmalıklara da izin vermiyorlar.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
yapılan yanlıştır katılmıyorum ama örf va adettır saygı duyuyorum
türkiyedede bunun gibi olmasada cok kötü örf adetlerımız vardır

ouSahin

ouSahin

Üye
    Konu Sahibi
yapılan yanlıştır katılmıyorum ama örf va adettır saygı duyuyorum
türkiyedede bunun gibi olmasada cok kötü örf adetlerımız vardır

dostum en azından biz halk millet olarak böle inançlarımız yok

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Herkesin örf ve adeti vardır. Buna dil uzatamam ancak bence bu yapılan cahillik!

zibidi39

zibidi39

Üye
bunlarıda kucukken atmıslar ya ondan tahtalar eksık oldugu ıcın bunlarda atıo

TopFury

TopFury

Üye
Bu olay yüzyıllardır oluyor ve işin komik tarafı her sene ana haberlerde tekrar tekrar gösterilip de sanki ilk defa görülüyormuş gibi şaşırılıyor.Habercilikte saplandı kaldı artık...

turkordu

turkordu

Üye
Bebek top mu da atıyorsun?Nasıl töre bu?

arslansem

arslansem

Üye
Allah akıl fikir versin diyorum başka bişey demiyorum

Salihyet

Salihyet

Üye
dostum en azından biz halk millet olarak böle inançlarımız yok

Konu içeriğinde yapılanı sahiplenmişsin, hindistanlılar ne kadar müslüman ? Bunu tartışmalı önce..
İneğe tapıyor onlar ne müslümanlığından bahsediyorsunuz ?

Neye inandıklarını yanlış anlamışsınız siz.. :)

:sukur: Ben bilemedim ne diyeceğimi açıkcası, bence kesin bir yargıyla konuşmadan konu hakkında bilgiye sahip olmalısınız..

dinimizde bağtıl inançlar arasında sayılmaktadır hinduizm ( budizm, dünyanın sonu tarzı inanışlara sahipler.. )

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
inançları olabilir ama o bebekler daha küçücük çatıdan atarken mazallah omur ilikleri kırılabilir kemikleri incine bilir ve ömür boyu sakat kalmaya mahkum olabilirler yazı o bebeklere

Cynical

Cynical

Üye
İneğe tapıyor onlar ne müslümanlığından bahsediyorsunuz ?

Neye inandıklarını yanlış anlamışsınız siz.. :)

Yalnız bunu yapan Hindistan'daki müslüman azınlık. Hindistan nüfusunun %10'u müslümandır ki bu 125 milyon insan demek. İki büyük islam ülkesi Türkiye ve Mısır'ın toplam nüfusundan fazlası.
Ama yine de yüce dinimizden daha çok İslam öncesi inançlarının bir kalıntısı olarak görüyorum bu hareketi. Aynen bizim hala şamanizmden kalan türbelere çaput bağlama geleneğimiz gibi.

Salihyet

Salihyet

Üye
yapılan zaten doğru değil fakat bunu bize, milletimize yada islam alemine mal etmek yanlış.. ( Ki halifelik olsaydı bunu yapmak cesaret isterdi.. )

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Adam öldürmenin/yaralamanın örfü adeti olmaz.Bu her ülke için geçerlidir.Araplar bu kafayla daha çok ilerlerler.Yüce dinimiz İslam'ı kirletiyorlar :@

Cynical

Cynical

Üye
Adam öldürmenin/yaralamanın örfü adeti olmaz.Bu her ülke için geçerlidir.Araplar bu kafayla daha çok ilerlerler.Yüce dinimiz İslam'ı kirletiyorlar :@
Kimsenin ölüp yaralandığı yok. Resimde de görüldüğü gibi bir sürü kişinin tuttuğu bir bezin üzerine atıyorlar. Haberi gördüğüm televizyon kanalı bu gelenek ortaya çıktığından beri şu ana kadar hiçbir çocuğa zarar gelmediğini söyledi.
Örf için adam öldürüp yaralama konusunda hiçbir millete laf söyleyemeyiz sanırım. Pek haddimiz değil, kendi kapımızın önü bu kadar pisken.
Olay Hindistan'da oluyor, Araplar ne alaka? :allalla:

chakır66

chakır66

Üye
:@:@:@

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt