Bebeklerde İdeal Vücut Sıcaklığı Isısı Kaç Derece Olmalıdır

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bebeklerde İdeal Vücut Sıcaklığı Isısı Kaç Derece Olmalıdır
Bebek vücut ısısı kaç derece olmalı ve ideal vücut ısısı dengesini korumak için neler yapılmalı yanı sıra bebek vücut ısısı nasıl ve nereden ölçülmelidir sizler için açıklıyoruz.

Bir çok annenin merak ettiğini düşndüğümüz Bebeklerdeki vücut ısısının normali ne kaç olmalı yazımızda İdeal Bebek Vücut Isısı ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz.Ateş, vücut ısısının normal sınırlar üzerine çıkması olarak tanımlanır. Vücut ısısı, ölçümün yapıldığı vakte ve ısının alındığı vücut bölgesine göre değişmektedir.

Bir bebekte Vasati vücut ısısının 36.5ºC-37ºC olduğu kabul edilmektedir. Sabah daha düşük akşam daha yüksek olduğu biliniyor.Bebeklerde Isı ölçümünün yapıldığı vücut bölgelerine göre ısı değerlerinde farklılıklar olmaktadır.

PekiVücut Isısı Nasıl ölçülür;0-4 yaş arası ısı rektal olarak ölçülür. Çocuk yan olarak veyahut annenin kucağında yüzükoyun pozisyonda yatırılır derece cıvalı bölümün sonuna kadar anüse sokulur ve 1-3 dakika tutulur.Daha büyük çocuklarda ısı koltuk altı veya kasıktan daha doğru olarak dil altından alınır. Elektronik termometrelerden cilde dokundunılduğunda vücut ısısını çok kısa müddette doğru olarak ölçen aletlerden istifade edilebilinir.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
552
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
424
Haydar
haydaravısyon
Cevap
3
Görüntüleme
4K
PremiumWork
-YARINIYOK-
Cevap
24
Görüntüleme
88K
arslansem


Üst Alt