ALpeRenBuGRa
Üye
-
Konu Sahibi
-
Ancak Cinsiyetin Erkekten Gelen Kromozomlarin Belirledigi Bir Gercek Annenin Bebegin Cinsiyeti Uzerinde Etkisi Yok Denecek Kadar Az. Bende Ilk Duydugumda Sasirmistim Ancak Arastirinca Hakikaten Boyle Bir Durumun Soz Konusu Oldugunu Gördüm.
Ancak Cinsiyetin Erkekten Gelen Kromozomlarin Belirledigi Bir Gercek Annenin Bebegin Cinsiyeti Uzerinde Etkisi Yok Denecek Kadar Az. Bende Ilk Duydugumda Sasirmistim Ancak Arastirinca Hakikaten Boyle Bir Durumun Soz Konusu Oldugunu Gördüm.
çocugun annesinde xx kromozonlarını,babasında ise xy kromozonlarını var.daha dogrusu erkeklerde xy,kadınlarda xx kromozonları var.dolayısıyla cinsiyeti babanın belirlemesi mantıklı.babadan y gelirse erkek,x gelirse kız olacak.anneninkilerin ikiside aynı oldugundan sonucu değişdirmiyecek.erkeklerin boyunun kızlardan uzun olmasının sebebide bu.yani yanlız birinden uzun boy geni alması yeterli.kızlarda ise ikisindende uzun boy geni alması şart.bunun gibi daha birçok şey var....
ewet kadın xx kromozomlarını verir erkekte xy ortada x x x y kromomları oluşur bunlardan herhangi iki tanesi birleşerek bebeği oluşturur xy olursa erkek xx olursa kız olur bukadar basit değil tabiki ama devamında bilgim yok
Allah bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?