Bazı ünlülerin ilginç ölümleri....

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bazı ünlülerin ilginç ölümleri....
Attila :
Attila'nin ordusu MÖ 450 ye kadar Mogolistan'dan Rus Imparatorlugunun sinirlarina kadar Asya'nin tamamini fethetmisti. Gerdek gecesi burun kanamasindan ölmüstü. MÖ 453'te genç bir kizla evlenmisti. Savas meydanlarindaki ünlü siddetinin tersine, sölenlerde az yiyip içmeyi adet edinmisti. Dügün gecesi bu adetini birakarak tika-basa yedi ve kafayi buluncaya kadar içti. Gecenin bir saatinde burnu kanamaya basladi, ancak bunu fark edemeyecek kadar sarhostu. Kendi kaniyla boguldu ve ertesi sabah ölü bulundu.

Tycho Brahe:
16. yüzyilda yasamis Danimarkali bir astronomdur. Onun arastirmalari Newton'un genel çekim kanununun yolunu açti. Vaktinde tuvalete gidemedigi için ölmüstü. 16. yüzyilda yemek bitmeden ziyafet sofrasindan ayrilmak hakaret kabul edilirdi. Brahe çok içmesiyle bilinen bir adamdi, ama o gece sölene gelmeden tuvalete gitmeyi unutmustu. Üstelik yemekte de içkiyi fazla kaçirdi. Izin isteyemeyecek kadar da kibardi. Sonunda mesanesi patladi ve 11 gün aci çektikten sonra öldü.

Horace Wells:
1840'larda anestezi kullaniminin öncülügünü yapti. Intihar etmek için anestezi kullanmisti. Anestezi arastirmalari sirasinda çesitli gazlarla deneyler yaparken, kloroform bagimlisi olmustu. 1848 de iki kadina sülfürik asit sikmaktan tutuklandi. Hapisteyken yazdigi bir mektupta, sorunlarinin sebebi olarak saldiridan önce fazla miktarda aldigi kloroformu suçladi. 4 gün sonra hücresinde ölü bulundu. Kendisini kloroformla uyusturmus ve bir usturayla kalçalarini kesmisti.

Francis Bacon:
16. yüzyilin en etkili beyinlerinden biriydi. Devlet adami, felsefeci, yazar ve bilim adami olmasinin yani sira, Shakespeare'in bazi oyunlarini onun yazdigi bile söylenir. Bir pilici karla doldurmaya çalisirken ölmüstü. 1625 yilinin bir ögle sonrasi, Bacon kar firtinasini seyrederken, etleri korumak için karin tuz gibi kullanilabilecegi
fikrine kapildi. Bu denemek için komsu köyden bir piliç satin aldi, onu kesti ve disarida karin altinda donmasi için karla doldurmaya çalisti. Piliç asla donmadi, ama Bacon dondu.

Jerome Irving Rodale:
Organik gida hareketinin kurucusu, Organik Çiftçilik ve Bahçecilik dergisinin yayincisi ve büyük bir yayin sirketi olan Rodale Gazetecilik'in kurucusu. Organik gidalarin yararlari hakkinda kendisiyle yapilan bir
röportaj sirasinda ölmüstü. 1971 yilinda Dick Cavett Show'a çikip ta, "kafayi bulmus bir soförünün kullandigi bir araba çarpmazsa, 100 yasima kadar yasarim," dediginde sadece 72 yasindaydi. Sohbetin bir yerinde koltuga yigilip kaldi. Ölüm sebebi kalp kriziydi. Bu program hiç yayinlanmadi.

Aeschylus:
MÖ 500'lerde yasamis bir oyun yazaridir. Bir çok tarihçi onu Yunan tragedyasinin babasi sayar. Kafasina bir kaplumbaganin düsmesi sonucu ölmüstü. Efsaneye göre kartallar kaplumbagalari yakalar ve kabuklarini kirmak için kayalara düsürürdü. Kartalin biri Aeschylus'un kel kafasini kaya sanmis ve yakaladigi kaplumbagayi onun basina birakmisti.

Jim Fixx:
Çok satilan Kosu Kitabi'ni yazariydi. Bu kitap, 1970lerde jogging modasi baslatmisti. Jogging yaparken, kalp krizi geçirdi ve öldü. Bir gün evinden çikmis ve jogginge baslamisti. Kisa bir süre kosmustu ki, agir bir koroneri basladi. Daha sonra yapilan otopside, koroner arterlerinden birinin %99, digerinin %80 ve üçüncünün de %80 tikanmis oldugu ortaya çikti. Ölümünden önceki haftalarda 3 kriz daha geçirmisti.
 


paratoner

Üye
bi sitede ölülerin öldükten sonraki fotolari vardi ama nerde yaaa
çook igrençti
 

slayer

Üye
Tycho Brahe: çok kötü ölmüş
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bu Atilla , Altar'ın oğlu Tarkan'ın öldürdüğü Atilla mı ? :ehe:
 

paratoner

Üye
hayir tarkanin kilici getirdig atilla
hani yukaridan hooop diye geliyo ya :DD
 
midnight

midnight

Üye
Azrail bu..nerede,ne zaman,kime uğrayacağı belli olmaz 8)
 

ringwraith

Üye
çok kötü olmuş valla
 
Quattro

Quattro

Üye
Originally posted by paratoner@Aug 7 2005, 09:36 PM
bi sitede ölülerin öldükten sonraki fotolari vardi ama nerde yaaa
çook igrençti
[post=125628]Quoted post[/post]​

rotten.com

Ama ben bakılmasını fazla tavsiye etmem... :wacko:
 

slayer

Üye
Quattro bu tür sitelerin adının verilmesi yasaktı
 
iceboy

iceboy

Üye
Abi kaldirin su yukardaki site adresini ya! Yeni cikan Maxi yasasina gore boyle sitelerin verilmesi yasaklanmisti. Hatirlatirim. Zihni bozuyor boyle siteler...
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
Horace Wells:
1840'larda anestezi kullaniminin öncülügünü yapti. Intihar etmek için anestezi kullanmisti. Anestezi arastirmalari sirasinda çesitli gazlarla deneyler yaparken, kloroform bagimlisi olmustu. 1848 de ""iki kadina sülfürik asit sikmaktan"" tutuklandi. Hapisteyken yazdigi bir mektupta, sorunlarinin sebebi olarak saldiridan önce fazla miktarda aldigi kloroformu suçladi. 4 gün sonra hücresinde ölü bulundu. Kendisini kloroformla uyusturmus ve bir usturayla kalçalarini kesmisti.

wala olumu kotu olmus ama aklıma ne geldı cem yılmazın bı gosterısınde wardır su her meslegın kendıne ozgu şakası olayı...bılımadamıysa asıtle "tısssss şakaaaa" :P
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
403
Doğuş Pertez
TuRkiShCowboy
Cevap
10
Görüntüleme
817
TuRkiShCowboy
Problem1i
Cevap
4
Görüntüleme
818
OttomaN TigeR


Üst Alt