İçkinin daha az günahlısı diye bir şey yok arkadaşlar. Kurallar kesindir, içilmeyecek denilmiş. Şu günler arasında zina yaparsanız daha az günah yazılıyor diye bir şey olur mu? aynı şey. Ben Müslümanlığın bütün vazifelerini yerine getiren bir adamım diyorsanız içki de içmeyeceksiniz, sigara da içmeyeceksiniz.
İçkinin daha az günahlısı diye bir şey yok arkadaşlar. Kurallar kesindir, içilmeyecek denilmiş. Şu günler arasında zina yaparsanız daha az günah yazılıyor diye bir şey olur mu? aynı şey. Ben Müslümanlığın bütün vazifelerini yerine getiren bir adamım diyorsanız içki de içmeyeceksiniz, sigara da içmeyeceksiniz.
Sadece bayramdan once degil , normal zamanlardada alkol insana sorun teskil ederr...ne gibi sorunlar ; bidefa aklini devreden cikarir..aklini zayiflatir..dusunme gucun hafiza gucun azalir...akil Allahin emanetidir...Ruhun veziridir...Insan bir karar alacagi zaman helede ani kararlarda o vezire yani aklina basvurur...mesela padisah ulke icin cok acil onemli bi karar almasi lazim ve vezirine danisacak ama bakiyoki vezir ucmus mayhoss bi hoss olmuss ) yol gosterecek halde degil...boyle bi ulkee selamet bulmazz...iste alkol sadece bayram oncesi sorun degil her zaman sorundur...hersey bir kenara Allahin emanetini zayii etmektirr...vessselam
içiyorum ama dini günlerde asla bayram gelmeden 1 hafta önce 6 efes zaten bizim köyde öyle çiftçiler bayram gelmeden baya içerler bayramda asla içilmez tekel bayileri bayramda pek içki stoklamaz bizim buralarda
Bunu ben de duymuştum. Hatta çok kez duydum, 40 gün boyunca alkol kandan temizlenmiyormuş abdest kabul olmuyormuş....
Nisa 43de diyor ki: "Ey iman edenler! Sarhoşken ne dediğinizi bilene kadar namaza yaklaşmayın." . Yani şuuru yerindeyse namazını kılmalı anlamı çıkıyor buradan.