Batman V Superman

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Batman V Superman
Evet büyük gün bugün :ehe

Giden var mı? Ben altyazılı izledim muhteşemdi :D

KAYIP-ADAM

Üye
Bende Yarın veya haftaya cumartesi gidicem fragmanları çok güzel filmin. :ehe

SHS

SHS

Üye
oha la ne ara çıktı da gettiniz de efenim beğendiniz :hmmm

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Yakında Örümcek adam Vs Kamlumbağada Çıkar :D

Serhan

Serhan

Üye
Klasik film fanı. Hangi diziyi yada filmi izlese kendini ona göre etkileyip ppsini o film yada dizi yapar :D
İlk yarı b*k gibiydi ikinci yarı güzel gibiydi yapamamış DC
Bu arada fazla umutlanmayın film çok hızlı geçiyor ve filmin tek güzel sahneleri fragmanlarda var.
Bu arada TDKR ile de alakası yok yine umutlanmayın

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
tdkr ne @Serhan

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Klasik film fanı. Hangi diziyi yada filmi izlese kendini ona göre etkileyip ppsini o film yada dizi yapar :D
İlk yarı b*k gibiydi ikinci yarı güzel gibiydi yapamamış DC
Bu arada fazla umutlanmayın film çok hızlı geçiyor ve filmin tek güzel sahneleri fragmanlarda var.
Bu arada TDKR ile de alakası yok yine umutlanmayın
Saçmalama istersen. Açılış sahnesi zaten süperdi. Ardından neden birbirlerine karşı olduklarını gördük sonrası da malum. Son sahne zaten tüm filme bedel gibi bir şeydi. Bu filmden sonra diğer filmlerin yolu açılacak zaten.

Bu filme kötü diyen gitsin çoluk çocuğa hitap eden Marvel filmlerini izlesin.

The Dark Knight Rises
Bu da gereksiz eleştiri yapanlara girsin. Pardon, gitsin.

Serhan

Serhan

Üye
Saçmalama istersen. Açılış sahnesi zaten süperdi. Ardından neden birbirlerine karşı olduklarını gördük sonrası da malum. Son sahne zaten tüm filme bedel gibi bir şeydi. Bu filmden sonra diğer filmlerin yolu açılacak zaten.

The Dark Knight Rises

The Dark Knight Returns*
Rises ne alaka ? Filmlerden konuşmuyorum ben.
Diyorum ki rastgele izleyenler için süper bir film. Yani sadece film izleyenler için. Çizgi roman vb. alakalı olanlar için çok kötü. Nedenini anlayamazsın açıklayamam 1 saat sana
Ufacık bilgin olsa bunun TDKR'den esinlenme olduğunu bilirdin. Olay bu. Başka bişey varsa söyle cevapliyim hemen
Ha bu arada DCnin sadece film ve dizilerden ibaret olduğunu sananlar(dizi-film fanları) "mükemmel hayatımda izlediğim en iyi filmdi" şeklinde yorumlarda bulunuyorlar
Gişe başarısı ise DCnin pazarlaması-reklamkları yüzünden.
Filmin adı "Batman v Superman" ama sadece 1 kere karşı karşıya geliyorlar. O da 2-3dk. "Who Will Win" başlığı ile duyuruyorlar millet koşuyor "aaaa süpermen ile betmen kavga edicek çok güzel" diye. Ama sonuç hüsran
Bu arada Marvel fanı değilim.
Ben çıktığından beri Man of Steel'den çok şikayet etmiştim. Lakin Batman v Superman: Dawn of Justice'ı görünce Man of Steel'in aslında kötü bir film olmadığını anladım. Zack Snyder, başarabiliyor. Her seferinde daha kötüsünü çekmeyi nasıl oluyorsa başarıyor. DC gibi muhteşem bir evrenin Zack Snyder gibi vasat bir yönetmenin elinde olması çok acı.
Ama oyunculuklar gayet iyiydi. Ben Affleck ve Jesse Eisenberg çok iyi oynadı.
Şunu da söyliyim Lois'in bile Clark'tan daha çok rolü vardı filmde. Superman'den hatta.
Şunu oku istersen. Uzun diye bırakma adam anlatmak istediğim herşeyi anlatmış
Batman v Superman: Dawn of Justice

Spoiler'lı inceleme

Büyük bekleyiş sona erdi. En sonunda Dc Comics karakterleri de Marvel'ın 2008 yılında Iron Man ile başlattığı Marvel Cinematic Universe gibi bir araya geldi. Batman'i, Superman'i, Wonder Woman'ı, karşılarında Doomsday varken bir arada görmek çok büyük keyif. Hele bi'de Justice League göndermeleri of of tadından yenmez. Ben Affleck, rolüne tahmin edemediğimiz kadar oturmuş, Gal Gadot ise yine Ben Affleck gibi tahmin ettiğimizden çok daha iyi. Veeee karşımızda mükemmel DC Extended Universe.

Yukarıdaki sözlerimde samimiyim. Nüktedanlık felan yapmıyorum. Bütün çizgi roman severlerin filmi beğensede beğenmesede genel olarak yukardaki gibi düşündüklerine de eminim. Lakin bütün bunlar Batman v Superman'i iyi bir film yapıyor mu ? sorusu sorulduğu zaman işler yukarıdaki gibi basit değil. Yaptığını düşünüyorsanız inceleme burada bitmiştir. 10/10 puanı film almıştır. Eğer düşünmüyorsanız aşağıda devamına bakabiliriz.

Öncelikle filmdeki en önemli sorunun tek cümlelik özeti şu; Beş filmin hikayesi tek filmde işlenirse o filmin hikayesi patlar. Dawn of Justice maalesef hikaye açısından böyle bir sorun yaşamakta. Bu sorun ise kurguda bir probleme sebep olmakta. Bu problem ise filmi kurgu çorbası haline getirmekte. Aslında Batman v Superman; Dawn of Justice, hikayesinde çok güzel noktalar yakalıyor. Çok doğru soruları sorular. Lakin o sorulan soruları cevaplayamamakta ya da cevaplarını kısa vermek zorunda kalıyor. Çünkü bu derece yoğun hikayeyi, bu kadar fazla olayı, bu kadar fazla karakteri anlatabilecek süreye sahip değil.

Öncelikle film DCEU içinde yepyeni bir Batman yaratıyor. Bu Batman son derece komple ve derinlikli bir karakter. Bu karakterin üzerinde gidilmesi lazım. Film elinden geldiğince gidiyor. Ama süresi yepyeni bir Batman yaratmak için çok olmadığından, bir çok önemli nokta göndermelerle, diyalog arasında ufak anlamalarla geçmek zorunda kalıyor. Mesela Batman artık öldürüyor. Bunu Batman'de Alfred'de doğal karşılıyor üstelik. Peki ne oldu da Batman bu kadar rahat adam öldürebiliyor. Cevap yok. Belki Joker ve Jason Todd olayı yüzündendir ama cevap alamıyoruz. Film bunu vermeye de çalışmıyor. Çünkü zamanı yok. Çünkü yeni bir Batman'i kısa sürede kurmak zorunda Lakin Batman'in üzerine giderken bu seferde Superman'i boşlamaya başlıyor. Superman'in kendi hikayesi ise ilgi çekici ve üzerinde uzunca durulması gereken bir hikaye. İnsanların Superman'e bakışı, Superman'in iyi ya da kötü olarak algılanışı, bunun Superman'deki etkisi, Superman'in kendisini sorgulayışı, Afrika olayı, Senator Finch, Wallace Keefe, Swanwick, inanılmaz aktif bir Lois Lane ve motivasyonu belirtilmeyen yada süre yüzünden belirtilemeyen Lex Luthor felan derken hikayenin Superman ayağı çok derinlikli olmasına rağmen işlenemez hale geliyor. Film ona da süre bulamıyor. Çünkü sıfırdan yaratılan Batman'in karakteri doldurulurken aynı zamanda Superman'e karşı hırslanması da izlemek durumundayız. Bu da hikayenin ciddi bir kısmını kaplıyor.(Haklı olarak.) O sürede gelen ve hikaye ile neredeyse hiçbir alakası olmayan Justice League tease'leri de eklenince kurgu işin içinden çıkılmaz bir noktaya varıyor. Film büyük olayların hepsini tek sahnelerle yada hepsini toplatıp patlatarak tek bir seferde kurtulmaya çalışıyor(Senato'nun patlaması ile birlikte bir çok karakterden ve hikayeden kurtuluyoruz.)

Yukarıdaki süreçte Clark Kent'e yer yok. Clark Kent, tarafını neredeyse hiç göremedik. Superman ise filme Batman kadar ağırlığını koyamıyor. Hatta Lois kadar bile ağırlığını koyamıyor. Aslında yukarıdaki hikayeden Batman'i ve Justice League tease'ini çıkardığımız zaman elimizde çok iyi bir Superman filmi kalıyor. Lakin bu film toplanma filmi olduğu için Batman, Wonder Woman, Doomsday ve sınırsız Justice League göndermesi olmak zorunda. Onlar olduğu zamanda filmin Superman açısından kurgusu tamamen patlamakta. Batman açısından baktığımızda ise Superman, Wonder Woman, Doomsday ve sınırsız Justice League göndermesini çıkardığımızda Nolan'ın üçlemesinden farklı, son derece ilginç, son derece derin bir karakter kalıyor. Üstelik Ben Affleck gerçekten ilk etapta beklenildiğinin çok ötesinde bir oyunculuk sergilemiş, bu da karakteri daha ilginç hale getiriyor. İnsan bu Batman ile daha fazla vakit geçirmek istiyor. Ama bu da olmuyor.

Lex Luthor ayrı bir paragraf konusu. Lex etraftaki hemen hemen herşeyi bilen, meta-humanlardan haberdar, Darkseid'ın bile geleceğini bilen son derece komple bir karakter ve tahmin edebileceğiniz gibi o da başarılı bir şekilde işlenemiyor. Mesela filmden sonra herhangi birine sorsak Lex Luthor bütün bunları neden yaptı. Cevap yok. Lex Luthor sadece yapıyor. Ama neden yaptığının cevabı süresizlikten verilemiyor. Motivasyonu maalesef yok. Dakika başı babam şöyle dedi, babam böyle dedi diyor. Ama film boyu yaptıklarını neden yaptığını açıklamıyor.

Batman ve Superman'in karşılaşması ise seyir zevki yüksek bir dövüş. Lakin final'de ki Martha olayı tarihe geçecek dereceden garip. Gerçekten çok garip, Batman'in Martha ismine bu tepkiyi vermesini anlarım. Ama hiçbir kuvvet gelip bana Batman'in Superman'e bir buçuk yıl diş biledikten sonra, kendi ölümü göze alıp, Dünyayı kurtarmak için öldürmeye gittiği Superman'i sırf annesinin adı Martha olduğu için öldürmemesini üzerine de dakikasında adamla kanka olmasını açıklayamaz. Bunun üzerinde bir tek diyalog bile yok filmde. Superman'nin annesinin adının Martha olduğu öğrendikten sonra Batman anında Superman'in iyi olduğuna ikna oldu. Hani bu adam yüzde bir bile kötü olma şansı varsa durdurulmalıydı. Hani gelecekte diktatör olacaktı. Peki sevgili Bruce Wayne'cim sen nasıl bu adamın iyi olduğuna ikna oldun. Sadece annesinin adı Martha olduğu için mi. Demek ki Superman'in annesinin adı Margaret ya da Karon felan olsa gitmişti Superman.

Doomsday mevzusu ise filme resmen yama. Filmde Superman üzerine yazılan hikaye solo film olarak devam etse ve bu hikaye içerisinde Doomsday'i barındırsa hiç bir sorun olmayacak. Ama bu kadar hikayeden sonra hele ki doğru düzgün anlatılmamış bu kadar hikayeden sonra Doomsday'in neredeyse hiç altyapısı kurulmadan çıkması inanılmaz derecede anlamsız. Tabi ki Zack Snyder değilseniz. Çünkü Zack Snyder'seniz filminizde destruction prn olmak zorunda. Doomsday sıfır hikaye ile filmin finalini oluşturuyor ve iş bitiyor.

Superman'in ölümü ise Doomsday'in olduğu hikayede olması gereken bi'şey bence ama DCEU'nun ikinci filminde ölen Superman bence dramatik bir etki bırakıyor mu ? Hayır. Öldükten beş dakika sonra dirildiğini göstermek mantıklı mı ? Bence yine hayır.

Son olarak Justice League ile alakalı şunu söylemek lazım. Keşke bu karakterlerin hepsini ilk önce solo filmi çekilseydi. Bu filmi izlerken düşündüğüm hep bu oldu. Bu Batman, Justice League'den önce kesinlikle bir solo filmi hakkediyordu. Hatta bu filmden önce bile bir solo film olmayı hakkediyordu. Bu filmin Superman hikayesi de kesinlikle bir Man of Steel 2 olmayı hakkediyordu. Wonder Woman ise mükemmel tease edildi. Nasıl olduysa bir o Justice League'den önce solo filme kavuşacak. Ama Aquaman ve The Flash maalesef ki Justice League'den önce görücüye çıkamayacak.

5/10

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Neden önceki Batman filmiyle kıyaslıyorsun ki? Bu sonraki Batman filmi değil. Yine yazıyorum diğer filmlere geçiş için köprü görevi gördü gibi düşünebiliriz.

Bende o saçma sapan yorumları okudum izlemeden önce ama izleyince ne kadar boş yorumlar olduğunu gördüm. Hiç sıkılmadan da izledim. Bana göre muhteşemdi hatta gidip yine izlerim.

Serhan

Serhan

Üye
Neden önceki Batman filmiyle kıyaslıyorsun ki? Bu sonraki Batman filmi değil. Yine yazıyorum diğer filmlere geçiş için köprü görevi gördü gibi düşünebiliriz.

Bende o saçma sapan yorumları okudum izlemeden önce ama izleyince ne kadar boş yorumlar olduğunu gördüm. Hiç sıkılmadan da izledim. Bana göre muhteşemdi hatta gidip yine izlerim.
Önceki Batman filmiyle mi kıyasladım ?

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Ya ne kadar saçma bi eleştiri o Allah aşkına

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

Boş boş şeyler, millet kendini eleştirmen sansın. İşte bu yüzden film izlemeden önce veya izledikten sonra eleştirmenlere bakmıyorum. Bi taraflarından sallayıp duruyor.
La geç şu Batman'i eleştiriler saçma diyorum ben

Sen bildiğini oku o zaman, ben milletin dediğine göre iyi kötü algısına takılamam

Serhan

Serhan

Üye
The Dark Knight Returns diyorum. Rises diyen sensin benim dediğim Nolan'ın filmi değil.
Tam olarak bundan esinlenildi.

Serhan

Serhan

Üye
Ben filme kötü demiyorum. Normal bir film için tamam efektler felan güzel film
Senin gibiler filmi yüceltiyorlar. Batman ve superman hakkında bilgilerini sorsalar anca filmler yada diziler. Anlamıyorsun demek istediğimi. Herşey filmlerden ibaret değil
Ben kendi fikrimi söyledim sen saçma sapan tepkiyle
diyosun
Cidden çok gereksiz eleştiri

Kısaca film yada dizi fanlarına bişey anlatamıyorsun.
Daha yazacağın varsa yaz akşam tek tek anlatırım herşeyi.

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
bir kere orda martha ismini sölemeseydi zaten superman batman tarafından çoktan meftaa olmuş olacaktı ha batman filmde adam öldürdü ona ne diyeceksiniz peki super kahramanlarında duygusu var dedin ama

zombaka

zombaka

Üye
ikisini de sevmem

Takipçi Satın Al

Üst Alt