Batı Nil Virüsü Nedir Batı Nil Virüsü Türkiyede Batı Nil Virüsü Hakkında Detaylı Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Batı Nil Virüsü Nedir Batı Nil Virüsü Türkiyede Batı Nil Virüsü Hakkında Detaylı Bilgiler
Batı Nil Virüsü Nedir Batı Nil Virüsü Türkiyede Batı Nil Virüsü Hakkında Detaylı Bilgiler
Sağlık Bakanlığı, Yunanistan’da 18 kişinin ölümüne yol açan Batı Nil virüsüne Türkiye’de de rastlandığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, ”Batı Nil Virüsü enfeksiyonu vakalarına Türkiye’de de rastlanılmıştır” denildi.
Türkiye’de 3 kişi öldü!
Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Mustafa Ertek, ülkemizde rastlanan Batı Nil virüsü hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Ertek yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Hastalık görüldüğü bikldirimi yapılmıştır. Enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi bilimsel bir araştırma kurumu oluşturulmuş ve incelemeler başlatılmıştır. Manisa’da 16 hastada yapılan incelemelerde özellikle hava sıcaklıklarının çok yüksek olmasından nedeniyle kalp, akciğer hastalığı gibi nedenlerden hayatını kaybetmiş. Burada bir hastada Batı Nil virüsüne rastlanmıştır. Bugüne kadar 5 ilden 7 vakaya Batı Nil Ateşi tanısı konuldu. Bu hastalardan 3′ü kaybedildi.
Manisa’da bu vakaların ön tanısının konduğu andan itibaren Ege ve Hacettepe Üniversitesi bu bölgedeki sineklerde araştırmaya başlamıştır. Batı Nil virüsüne yakalananlarda bir belirti ve bulgu olmaz. Yüzde 80′inde durum böyledir, yüzde 20′sinde belirti olarak Batı Nil ateşi başlar. Kuluçka süresi 2-5 gün arasındadır. En önemli belirtileri baş ağrısı, kusma ve bilinç değişikliğidir. Ciddi vakalar hastanelerde yatırılarak izlenmelidir. Batı Nil virüsü için geliştirilmiş bir aşı yoktur. Sivrisineklerle mücadele temel. Kapı ve pencerelerden sivri sineklerin girmesini engellemek, sivrisineğin bol olduğu yerlerde kapalı kısımlarda bulunmak, uzun kollu kıyafetler giymek hastalığı önler.
Üstüne basa basa söylüyorum, bir salgın söz konusu değildir. Sonbahara girmiş olmamız, az sayıda vakanın görülmüş olması bizim açımızdan, vatandaşlar açısından ciddi bir tehlike olmadığını gösteriyor. İlerleyen günlerde de bunlarla ilgili bilgi vereceğiz.”
BAKAN AKDAĞ: SİVRİ SİNEK ISIRMALARINA DİKKAT
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Manisa’da hayatını kaybeden 3 kişide Batı Nil Ateşi virüsünün tespit edildiğini belirterek, sivrisinek ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.


Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Akdağ, çevre ülkelerde görülen ve Türkiye’de rastlanan Batı Nil virüsünün sivrisinekle mücadeleyle önüne geçileceğini belirtti. Bu virüsün özellikle yaz aylarında hava sıcakken yayıldığını sonbahara gelinmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte endişe verici bir durumun olmadığı belirten Bakan Akdağ, özellikle gelecek sene için belediye ve özel idare ekiplerinin sivrisinek, haşere mücadelesinde daha titiz davranmaları gerektiğini vurguladı.
Endişe verici bir durumun olmadığını kaydeden Bakan Akdağ, Türkiye’de 5′e yakın ilde bu virüs şüphesiyle vakalara rastlandığını ve Manisa’da hayatını kaybeden 3 kişide Batı Nil virüsünün tespit edildiğini söyledi. Akdağ, virüsün sivrisinek yoluyla bulaştığını, sivrisinek ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.
BATI NİL VİRÜSÜ
Batı Nil Virüsü, genellikle kuşlarda görülüyor. Ancak insanları, atları, köpekleri, kedileri, maymunları ve evcil tavşanları da etkilediği biliniyor.
Birçok ülkede bu virüsten kaynaklanan hastalık ya da ölümlerin verileri tutulmuyor. Ancak ABD, bu verileri koruyor. 2009 yılında ABD’de 663 kişide bu virüstün görülürken, tanı konulamayan 302 kişinin de hastalık belirtileri gösterdiği belirtiliyor.
Virüsün görüldüğü 663 kişinin 30′u hayatını kaybetti. Bir diğer deyişle 2009 yılında ABD’de Batı Nil Virüsü’nden ölüm oranı yüzde 4.5 oldu. Virüs, enfekte olmuş bir sineğin ısırmasıyla bulaşıyor.
Kesin bir bulgu olmamakla birlikte gösterdiği semptomlar nedeniyle Büyük İskender’in olası ölüm sebepleri arasında gösteriliyor. Virüs, ilk defa 1937 yılında Batı Nil bölgesinde bulunan Uganda’da 37 yaşındaki hasta bir kadının vücudundan çıkarıldığı için Batı Nil Virüsü olarak isimlendiriliyor.
ATEŞLE KENDİNİ GÖSTEREN HASTALIĞIN AŞISI YOK
Verilen bilgiye göre hastalık, kendini ilk olarak ateş ile gösteriyor. Bu belirtileri, baş ağrısı, kas ağrıları, iştah kaybı, bulantı, kusma ve ishal, ciltte kızarıklık, lenf bezlerinin şişmesi, coğrafi dağılım izliyor. Hastalıktan korunmak için herhangi bir aşı mevcut değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: kol@j
kol@j

kol@j

Üye
çok teşekkür edreimn...

1. deli dana
2. Kuş gribi
3. Domuz gribi
4. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

benim bildiklerim bunlar...
her sene bu tür sağlık korkutmaları ile insanları tedirgin edip birileri para kazanma hevesinde...

elbetteki sağlığımızı koruyacağız... fakat bizi korkutanların yöntemleri ile değil... zaten uygulamamız gereken temel sağlık prensipleri ile...

temizlik ... iyi beslenme... kuruyemiş özellikle (badem, fındık, ceviz,)vs...

bizi korkutanların gösterdiği şekliyle yaparsak onlara para kazandırmaktan başka bir işe yaramaz...

aşı olupta hastalananlardan öğrenebilirsin...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt