Başlangıçta Açılan Uygulamaları Kapatmak Telefonun Açılış Hızını Artırmak

Sponsorlu Bağlantılar

Negative

V.I.P Üye
    Konu Sahibi
Başlangıçta Açılan Uygulamaları Kapatmak Telefonun Açılış Hızını Artırmak
Aşağıdaki işlemleri yapabilmek için önce sistem hack konusunda yazılanları uygulayın.

Şimdiki metodumuz ile telefonumuzda başlangıçta otomatik olarak açıılan 3. parti uygulamaların otomatik açılışlarını engellemek. Bu ygulamalar başlangıçta açılmaya çalıştıkları için telefonun açılışını ağırlaştırır. Bunu engellemek için aşağıdaki bilgileri uygulayın.

Başlangıçta açılan bütün uygulamaların bilgileri c:\private\100059c9\start.dat içerisinde depolanır.
Herhangi bir uygulamanın başlangıçta otomatik çalışmasını aktif ettiğiniz zaman bu start.dat dosyası kendini günceller. Uygulamaların başlangıçta otomatik açılmasını engellemenin en basit yöntemi ise start.dat dosyasının adını start.dat.txt oalrak değiştirmektir. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonunuzun açılış hızı yeni format atılmış kadar değişecektir.

Tekrar başlangıçtaki proların otomatik olarak çalışmasını istediğinizde bu dosyanın sonuna eklediğiniz .txt uzantısını kaldırmanız yeterlidir.

Ayrıca bu start.dat dosyasını editleyerek bazı uygulamaların başlangıçta çalışmasını sağlayabilir bazılarını iptal edebilirsiniz ama nasıl edit yapılacağını bilmiyorum. Eğer biliyorsanız kendiniz editleyebilir yeniden düzenleyebilirsiniz.

.dat dosyasını editlemenin en kolay yolu, eski start.dat dosyasını silmek ve uygulamalara giderek başlangıçta otomatik olarak çalışmasını istediğiniz programları ayarlarından değiştirerek (mesela enable auto start=yes) olarak değiştirebilirsiniz. Yeni bir .dat dosyası otomatik olarak oluşacaktır ve sadece istediğiniz uygulamalar bu sayede başlangıçta otomatik oalrak başlayacaktır.

Aynı zamanda aşağıdaki dosyaların adlarını değiştirerek telefonunuzun başlangıçtaki hızını daha da artırabilirsiniz.

C:\private\100012a5\DBS_101F99FB_NSmlDSSettings.db

C:\private\100012a5\DBS_101F99FB_nsmlagentlog.db

C:\private\100012a5\DBS_101F99FB_NSmlDMsettings.db

C:\private\100012a5\DBS_101F99FE_NSml_Adapterlog.d b

C:\private\100012a5\DBS_101F99FE\NSml_adapterlog?? ?.dat

C:\private\101F99FD\nsmladapterlog???.dat

C:\private\101f9a06\nsmldmtree.db

C:\private\100056cf\clockapp.dat
C:\private\100059a8\nitz.dat
C:\private\100012a5\DBS_101F9A02_nsmldmfotaadapter .db

C:\private\100012A5\101f8683_ScShortcutEngine.db

C:\private\1000850\logo*.*
C:\private\100012a5\DBS_10205030_accpolicydb.db

C:\private\1000c959\localdata\commondata.D???
C:\private\1000c959\localdata\localdata.D???

Yukardaki dosyaların sonuna .txt uzantısı ekleyebilir veya basitçe silebilirsiniz.

Bu dosyaları silerek telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürürsünüz ve herhangi bir uygulama veri kaybı yaşamazsınız. Bu dosyaları silmek aynı zamanda sim verilerini de siler. Yani telefonda daha önce kullanılmış bütün sim kartların şebeke verilerini siler. Bütün bu dosyaları yeniden adlandırdığınız zaman bütün telefon ayarlarınız kaybolacaktır, saat, ay, yıl gibi. Tekrar farklı ayarlar oluşturduğunuzda bu dosyaların yeni bir kopyası oluşacaktır.

• Beğen
Tepkiler: bkurtulus

Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Çok sağol kardeşim yararlı bi doküman olmuş

vedodido

Üye
çok saol

--------------- Ekleme ---------------

ii paylaşım

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
sanırım os9 ve üzeri için :)

KRMKRM

Üye
Nolamaz :(

Godfather

Godfather

Üye
bunların işlevlerinide yazsan ii olur

Godfather

Godfather

Üye
bide deneyen varmı?

x_files_x

Üye
Abicim ben dat.txt olarak yaptım n73 me telefonumla xplore ile yaptım ama actıgımda txt dosyasını karakterle karısık sanki acamamıs gibi oluyor.nasıl editlişcem başka bi yolu varsa lutfen..cunku telefonumda muzic player otomaik acılıyor n73 le.bi turlu iptal edemedim yok :(

snndrsn

snndrsn

Üye
abicim n73 kullanyrm yazdıklarını yapabilmek istiyorum ama private klasörüne giremiyorum ki bi yardmcı olsan

kalkan3434

Üye
çok saol dostum..

aporep

aporep

Üye
paylaşım için teşekkürler bilgilenmiş olduk

dj-61

dj-61

Üye
buradaki bilgi hangi işletim sistemi için gecerli?? ben android için bu konuları inceliyordum ama buradaki konu android için değil diye düşünüyorum!!

Hasan

Üye
s60v3 için

marist

marist

Üye
ßu YöntemLe açıLışta ÇaLışan Mesaj,saat vb qißi uyguLamaLarı enqeLLeyeßiLirmiyiz ?

Üst Alt