Basketbol-Futbol-Kickboks ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
Basketbol-Futbol-Kickboks ?
Arkadaşlar futbol ve basketbolla çok fazla değil ama iyi oynadığımı düşünüyorum. Futbolda kaleci ve defans olarak iyiyim. Baskette de üçlük atışlarım iyi yani arkadaşların dediğine göre. Kickboks ile pek ilgilenmiyorum ama tabi bir dövüş sanatı öğrenmek de isterim. Sizce hangisine gitmeliyim? Hangisinde gelişmem daha hızlı olur? Sadece vücut olarak değil oyun olarak da. Yapılıyım ayrıca. 180'e yakın boy- yaklaşık 80 kilo falan. Lise 1'deyim gidersem 2 sene falan gideceğim. Ancak kickboksun antrenmanları çok daha yorucu olduğundan kickboksu 3 ay yapıp bırakırım gibime geliyor. Okula rahat gidemem öyle. Dersler de benim için önemli daha rahat yapabileceğim bir spor olması daha önemli. Mesela kulüpte oynama ve lisans alma hangisinde daha rahattır? Defansif ve yapılı olduğum için belki futbolda şansım daha çok olabilir ama sizce hangisi?
 


enkazcı

Üye
bende futbolda halı saha ama 2 senedir kaleciyim.güzel kaleciyimdir..futbolu öneririm..kendimi muslera gibi düşününce gerçekten güzel kaleci olabiliyorum :)
 
qazwsxe

qazwsxe

Üye
bence baskete yonelmelisin
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
futbol & karate
 

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
İki spor ağır gelir mecburen bir tane seçmeliyim. Ancak ağır bir spora gidersem yalnız yazın gidebilirim belki arada sırada okul zamanları da ama antrenmanları pek ağır geçmeyenlere 2-3 yıl boyunca devam edebilirim.
 
nub

nub

Üye
Ne kadar yetenekli olursan ol futbol için cok geç kalmışsın kickbox öneririm.
 

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
Ben de öyle düşünüyorum futbol için geç kickboks veya basket düşünüyorum 2-3 sene basket oynasam ilerlemem sağlam olmaz mı? Ya da kendimi direkt kickboksa mı vermeliyim? Hangisinin antrenmanları daha ağırdır? Yani okul zamanı da devam edebilir miyim yoksa ara vermek zorunda mıyım?
 
qazwsxe

qazwsxe

Üye
kickboks un antremani daha agirdir
 

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
Ya bir de basketbolun her zaman daha popüler olduğunu düşünüyorum. Yani kickboks bana özgüven, vücut sağlığı ve taktik dışında aşırı önemli bir katkısı olmayacak. Ancak basketi iyi oynarsam okul takımlarına girebilirim falan gibi düşünüyorum. Şu an başlasam 2-3 yıl oynasam iyi bir seviyeye gelir miyim yoksa direkt kickboksa mı başlamalıyım?
 
qazwsxe

qazwsxe

Üye
bence baskette kendini gelistirmen daha kolay olur
 
theposies

theposies

Üye
futbol ve basketboll için geç kalmışsın ben 6 yasımda amatör olarak basladım. Şimdi Karabükspor u16 takımında türkiye çapında olan coco-cola akademi liginde forma giyiyorum. Kick box a gitmelisin bence .
 

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
Bana da basket yakın geliyor ama. Bu haftalar belediyenin kick boks yeri ile konuşcağım arkadaşla beraber gideceğiz gidersek. O da benim gibi eğer anlaşırsak iyi bir yerse gideceğim olmazsa yine belediyenin basketbol kursuna gideceğim zaten orta oynuyor sayılırım aşırı iyi değilim ama hem gelişmiş olurum 3 ayda sıkı bir temel atarsam ondan sonra da devam edebilirim diye düşünüyorum. Futbol kadar zor olmasa gerek gelişmek. Zaten bu sporu ilerde para kazanmak için değil hem kendime özgüven kazanmak, hem sağlık açısından hem de böyle ne bileyim okul takımı olur girerim mahalle de maç yaparız falan gibi. Kickboksda bu seçeneğin olmaması kafamı karıştırıyor. Kavga eden bir insan değilim etmem de. Yani etsen ne olcak iki gün sonra bıçakla gelcek. O nedenle baskete biraz daha yanaşıyorum bakalım ama gelen yorumlara göre hareket etcem :hmmm
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Basketbol tabi ki
 
0yLesineBiri

0yLesineBiri

Üye
basketbol bencede
 

Xhead

Üye
    Konu Sahibi
Sebeplerini de söylerseniz daha iyi olur arkadaşlar. Basketi seçersem ilerde minimum 3 ay maximum 2-3 yıl içinde ustalaşmam gerekir. Öyle mahallede maç için zaten iyi oynuyorum yani normalin üstü çok iyi değil. Ustalaşamayacaksam çünkü şuan lise birdeyim iyi oynayanlar var okulda adamlar 5 yıl önce falan başlayan var geç kaldın biraz diyorlar. Ama kickboksa gidersem yaşım tam onun için en azından onda tam ustalaşırım diye düşünüyorum. Kickboksa gitcem sanırım öyle mahallede okulda oynarak da kendimi biraz daha baskette geliştirmeye çalışcam ancak yine de yorumlarını bekliyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
tahor
Cevap
0
Görüntüleme
726
tahor
greenmile
Cevap
1
Görüntüleme
4K
SHS


Üst Alt