Başkasına kayıtlı hat kullananlar dikkat!!!

Sponsorlu Bağlantılar

sweety_boy_43

Üye
    Konu Sahibi
Başkasına kayıtlı hat kullananlar dikkat!!!
Cep hattı kullananlar dikkat

Cep telefonu hatlarını kimlik göstermeden edinen veya başkasının üzerine kayıtlı olanlara kötü haber BTK geldi.

Kurum, son kullanıcı aboneliğinin gerçekleştirilmesi için operatörlere 10 Kasım’a kadar tarih verdi.

YÜZDE 5’İ KAYITDIŞI

Kayıtdışı abone sayısının toplamın yüzde 5’i olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’deki abone sayısı ise 65 milyon. GSM şirketleri 10 Kasım’a kadar herhangi bir isme kaydı olmayan ya da son kullanıcısı farklı olan hatlarla ilgili olarak abonelerine duyuru geçecek. Aboneler bu süre zarfında TC kimlik numaraları bulunan kimlik kartları ile bayilere başvurarak hatlarını kayıt altına aldıracak.
ABONELERİN HATTI KAPATILACAK

Bu işlemi gerçekleştirmeyen operatöre para cezası kesilirken, abonelerin de hatları konuşmaya kapatılacak. GSM işletmecilerine gönderilen usul ve esaslarda bir abone üzerinde birden fazla hat bulunması durumuna da dikkat çekildi. Burada kamu güvenliğini tehdit edebilecek unsurların bulunabileceğini işaret eden BTK, işletmecileri hat sahibinin kimlik doğrulamasını yapma ve gereken önlemleri alma konusunda uyardı.

Numara taşınabilirliği ile çok sayıda suiistimal yaşanmıştı. Bazı bayiler farklı isimlerle hat açıp numaraları operatörler arasında taşıyarak gelir elde etmişlerdi. Yeni düzenleme ile bu tür işlemleri yapan bayiler hem işletmeci hem de BTK tarafından denetlenerek cezai yaptırım uygulanacak.

DOLANDIRICILIGIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

BTK, düzenleme ile dolandırıcılık olaylarının da önüne geçmeyi hedefliyor. 6. maddede aynı abone üzerine makul düzeyin üzerinde hat satın alınmış olması konusunda operatörlerden dikkatli olmaları isteniyor. Bir abonenin makul düzeyin üzerinde sahip olduğu hattın dolandırıcılık amaçlı kullanılıp kullanılmadığı ya da örgüt bağlantılı kullanımlar olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bunun dinleme olayları konusunda da kullanımdaki hatların abonelerinin kimlik bilgilerinin doğru girilmiş olması önem taşıyor.
 
by_hükümdar

by_hükümdar

Üye
Yapılan Her Türlü İşlemi Yasalara Uygun Hale Getirilmesi Gerekiyordu Geç Bile Kalındı.Yine de İyi Bir Uygulama.
 


Üst Alt