BAŞKALARININ KULU, KÖLESİ OLMAK İSTEMEYEN, YALNIZ ALLAH’IN İPİNE SARILIR.

Sponsorlu Bağlantılar

halukgta

halukgta

Üye
    Konu Sahibi
BAŞKALARININ KULU, KÖLESİ OLMAK İSTEMEYEN, YALNIZ ALLAH’IN İPİNE SARILIR.
Değerli dostlarım, bizler kendi ellerimizle şekillendirdiğimiz bir inancın, ADETA KULU KÖLESİ OLDUĞUMUZUN ne yazık ki farkında bile değiliz. Neden özellikle kölesi olduğumuz kelimesini kullandığımı, yazımın devamında açıklayacağım inşallah. Allah en son olarak biz kullarını uyarmak için Resul ve uyarıcı kitabı Kur’an’ı gönderdiğini söylüyor. Peki, neden Allah birçok kez kullarını uyarma ihtiyacını duymuş. Bunu doğru anlayabilmemiz için, Allah’ın bizleri hangi özelliklerde yarattığını Kur’an’dan öğrenirsek, yaşadığımız örneklerle birlikte düşündüğümüzde, insanların AKLINI BİR KENARA KOYDUĞUNDA, YANİ DÜŞÜNMEDEN NEFİSLERİ DOĞRULTUSUNDA GİTTİĞİNDE, ONLARI UYARMANIN HİÇ BİR FAYDASI OLMADIĞINI, KUR’AN’DAN ÇOK AÇIK ANLIYORUZ. BÖYLE İNSANLARI ALLAH’IN VAHYİ KUR’AN İLE UYARSAN BİLE FAYDA ETMEZ. Allah ile aldatılmak, işte bu kadar tehlikeli. Onun için Allah kur’an’da, SAKIN SİZİ ALLAH İLE ALDATMASINLAR DİYE UYARIYOR.

Yüce Rabbimiz biz kullarını imtihanı gereği bazı özelliklerde hatta zaaflarımızla yarattığı gibi, o zaaflarımızın da etkisiz kalacağı gücüde elbette bizlere verdiğini görüyoruz. Peki, bizleri Allah hangi özellikler de yarattığından bahsediyor Kur’an’da ona bakalım. 1-TARTIŞMAYA MEYİLLİDİR. 2-ACELECİ TABİATTA YARATILMIŞTIR. 3- ZAYIF YARATILMIŞTIR. Peki, bu özelliklerimizin üstesinden nasıl geleceğimizi söylüyor bizleri yaratan Rabbimiz, burası çok önemli. Bu konuda da birçok ayetinde uyarıyor ve neler diyordu hatırlayalım.

“HÂLÂ DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ? ALLAH, AYETLERİ SİZE İŞTE BÖYLE AÇIKLAR Kİ, DERİN DERİN DÜŞÜNEBİLESİNİZ. HALA AKLINIZI KULLANMAYACAK MISINIZ? BİZ BENZETMELERİ İNSANLAR İÇİN YAPIYORUZ Kİ, İNCEDEN İNCEYE DÜŞÜNEBİLSİNLER. DÜŞÜNÜP TAŞINACAK DA ÖĞÜT KENDİSİNE YARAYACAK. DİLEYEN ONU DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALIR.”

Allah kullarını imtihanımız gereği, yazdığım özelliklerde yaratmış ama hangi kulum nefsinin etkisinde kalmayıp, ALLAH’IN UYARILARINI DİKKATE ALIP, NEFSİNE YENİLMEYECEĞİNİ SINAMAK İÇİN, BİZLERİ İMTİHAN EDİYOR. Bizler bu zaaflarımızın üstesinden gelebilmek için AKLIMIZI KULLANIYOR VE ALLAH’IN UYARILARI IŞIĞINDA, DÜŞÜNEREK Mİ HAREKET EDİYORUZ, YOKSA DÜŞÜNMEYİ BAŞKASINA BIRAKIP, İŞLERİMİZİ SÜREKLİ TARTIŞMAYLA, DİKKATSİZ ACELECİ BİR ŞEKİLDE AKLI DEVRE DIŞI BIRAKARAK ZAYIF NEFSİMİZİN ETKİSİYLEMİ YAŞIYORUZ? Lütfen bu konuda kendimizi yargılayalım ki, hesap günü pişman olanların safında olmayalım.

Ne yazık ki düşünmeyi bıraktık, çünkü aklımızı kullanmak bizlere zor geldi. Aklımızı kullandığımızda nefsimizin her istediğini yapamıyoruz da ondan. Bizler İslam’ı Allah’ın emrettiği gibi AKIL VE KUR’AN MERKEZLİ yaşamadığımız ve Kur’an ile gereken bağımızı da kurmadığımızdan, AKIL İLE DİN BİRLİKTE YAŞANMAZ, KUR’AN’I AKILLA DÜŞÜNEREK ANLAYAMAZSIN MANTIĞINA İNANMAKTA, BİR SAKINCA GÖRMÜYORUZ.

Allah’ın Kur’an’da, yemin olsun ki bu kitabı sizler anlayasınız ve hiç kimseye muhtaç olmayasınız diye KOLAYLAŞTIRDIK dediği ayetlerini görmezden gelerek, adeta Allah’ın dinine müdahale ettik, sakın dinde bölünmeyin diye uyardığı halde tam tersini yaparak, kurduğumuz mezheplerin ve rivayetlerin etkisiyle Allah’ın dinini zorlaştırdık. Zorlaştırdığımız inancın bu seferde baskısı ve huzursuzluğuyla mutsuz toplumlar olduk. ELLERİMİZLE ZORLAŞTIRDIĞIMIZ DİNİDE, DAHA SONRA NASIL KOLAYLAŞTIRIRIZ ONUN YOLLARINI ARADIK. Bu hatalarımız da bizleri şeytanın ve şeytanlaşmış insanların kucağına itti. Bunların neler olduğunu, araştıran okuyan kardeşlerimiz çok iyi hatırlamıştır.

Önce şunu hatırlatmak isterim. AKLI OLMAYANIN DİNİ YOKTUR DÜŞÜNCESİNDEN YOLA ÇIKARAK, AKLINI KULLANMAYANINDA, ALLAH’IN İSTEDİĞİ YOLDA OLUP OLMADIĞINDAN, ASLA EMİN OLAMAZ. Aklını kullanmadan, yalnız Kur’an’ın ipine sarılmadan körü körüne iman edenleri lütfen araştırınız, kendisi gibi inanmayanlara karşı çok aşırı saldırgan, saygısız hatta hakaretlerle, küfürlerle karşılık verdiklerini görürsünüz. BUNUN NEDENİ İMANINDAN, İNANCINDAN EMİN OLMADIKLARINDAN, HATA YAPMA KORKUSUYLA YAŞADIKLARINDAN AKILCI VE KUR’AN MERKEZLİ CEVAP VEREMEDİKLERİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR. Hatırlatmak isterim Allah, aklını kullanmayanlar konusunda da çok önemli, dikkat çekici bir uyarıda bulunuyor. Lütfen bu uyarıyı görmezden gelmeyelim. Bakın Yunus suresi 100. ayetinde ne diyor. “O, AKLINI KULLANMAYANLARA KÖTÜ BİR AZAB VERİR, PİSLİK İÇİNDE BIRAKIR.”

Bizler mezheplerin, cemaat ve tarikatların dine yaptığı ilaveleri, Kur’an’da göremediğimizde düşünmeyi Kur’an’dan araştırmayı başkalarına bıraktığımızdan, Kur’an ile gereken bağımızı da kuramadık ve BİZLERİ ALLAH İLE ALDATANLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜŞ OLDUK. Ne anlatılırsa inandık, Allah’ın emri sandık. Kur’an’ın vermediği bilgileri, mezheplerin dine yaptığı ilaveleri Kur’an’da göremediğimizde, bakın demek ki yalnız Kur’an ile İslam yaşanmıyormuş dedik. Çok daha kötüsü bunlara inandığımızda, onlarca yüzlerce ayeti görmez olduk üstünü örttük. Örneğin Allah şefaat tümden bana aittir, hiçbir şefaatin olmadığı o günden sakının diye uyardığı ayetlere karşı, adeta kör olduk görmezden geldik, mezheplerin dine yaptığı ilaveleri dinin asli unsuru yaptık. Allah yalnız Kur’an’ın ipine sarılın, sizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyorum dediği halde, dine yapılan ilaveleri Kur’an’da görmediğimizde, bu ilavelere itiraz edeceğimize kabul ettik, YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ DEDİK. Ayetleri görmezden geldik kendimize Allah’ın yanında şefaatçiler edindik. Şunu hiç kendimize sorma gereği duymadık. Allah Kur’an’da biz hiçbir eksik bırakmadık, Kur’an’ı açıklamak bizim görevimiz diyorsa, onun açıklamadıklarını dine sokarsak dini zorlaştırmış olacağımız gibi, ALLAH’A ŞİRK KOŞMUŞ OLURUZ DEMEDİK. Peki neden, çünkü aklımızı devre dışı bıraktık, Kur’an’ı sen anlayamazsın diyenlere inandık ta ondan.

BU HATALARI YAPAN BİZLER, YALNIZ ALLAH’A KUL OLACAĞIMIZA, ELLERİMİZLE YARATTIĞIMIZ MEZHEPLERİN, CEMAAT VE TARİKATLARIN DİNE YAPTIĞI İLAVELERİN VELİ EDİNDİĞİMİZ KİŞİLERİN KULU, KÖLESİ OLDUK. Kur’an’da birçok ayetinde düşün, aklını kullan ve yalnız Allah’ın ipi Kur’an’a sarıl diye bizleri uyardığı halde, bizler inatla akılla ve yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek, Allah’ın yanında kendimize veliler, gavslar ediniyor ve araştırmadan onların sözlerine ve rivayetlere inanıyorsak, BİZLERİ DAHA ÇOK ALLAH İLE ALDATANLAR ÇIKACAKTIR. Kur’an’ın genel çoğunluğu, iman etmeyen ateistlere değil, iman ettiğini söyleyenlere hitaben, yapılan uyarılarla doludur. Çünkü iman ettiğini söyleyen Kitap Ehlide aynı hataları yapmıştı ve Allah onları son kez uyarıp son kez bir Resul ve Kur’an’ı göndermişti. Ne yazık ki bizler, Kitap Ehlinin Kur’an’da örneğini verdiği hatalarından hiç ders almadık.

Onların yaptığı hataları tekrar ediyoruz. Hatta Kur’an’da geçen uyarı ayetleri onlara hatırlattığımızda, bu ayetler Kitap Ehline hitap ediyor diyerek hiç üstlerine alınmıyorlar AMA AYNI HATALARI ONLARDA YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR. Bunun nedeni yalnız Kur’an’ı rehber almayıp, AKLIMIZI KULLANMADAN, SORGUSUZCA GÜVENDİĞİMİZ VELİ DEDİĞİMİZ KİŞİLERE, ONLARIN SÖZLERİNE TABİ OLMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR. Hâlbuki Allah sakın veliler, efendiler, gavslar edinmeyin, güvenilecek veliniz yalnız benim diye uyardığı halde, bizler haşa Allah’a güvenip yalnız onun ipine sarılacağımıza, rivayetlere sanı bilgilere atalarımızın inandığı batıla inanmakta, hiçbir sakınca görmüyoruz.

ÇOK ÜZGÜNÜM AMA TEKRAR ETMEK İSTİYORUM, BİZLER YALNIZ ALLAH’A KUL OLACAĞIMIZA, GÜVENDİĞİMİZ VELİ, ÂLİM, GAVS DEDİĞİMİZ KİŞİLERİN, ONLARIN SÖYLEMLERİNİN KULU, KÖLESİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ.

Kendimize gelip, Allah’ın zikri Kur’an ile gereken bir bağı kurmayıp, yalnız Allah’a onun vahyine güvenerek İslam’ı yaşamadığımız sürece, bizler çok daha büyük bataklığın içinde çırpınacağımızı unutmayalım. Allah bizleri çok yakın zamanda, çok önemli bir imtihan ile sınadı ve BİR CEMAAT LİDERİNİN ALLAH DOSTU DİYE İDDİA ETTİKLERİ BİR KİŞİNİN, KENDİSİNE GÜVENENLERİ NASIL ALLAH İLE ALDATIP, HALKINA DEVLETİNE NASIL İHANET ETMELERİNİ SAĞLADIĞINA, HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLDUK. Çok şükür bu zalimden kurtardı Rabbimiz bizleri. Ama unutmayalım onun yerine almaya çalışanlar, her zaman olacaktır. LÜTFEN BU TUZAĞA ARTIK DÜŞMEYELİM. Bu tuzağa düşmek istemeyen, YALNIZ ALLAH’IN İPİ KUR’AN’A SARILIR.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK









 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
sadece ayetler ile mi yaşacağiz yani gta andreas
 


Üst Alt