Başbakan Talimat Verdi

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Başbakan Talimat Verdi
Stadyumlarda olay çıkaran taraftarlara karşı Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, tribün olaylarını ''Toplumsal infial'' kapsamına almak için hazırlıklara başladı.

Bu yolla, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alan taraftarların cezasının ertelenmeyeceği açıklandı. Beşiktaş-Galatasaray derbisinin uzatma dakikalarında bazı taraftarların sahaya girmesi ve karşılaşmanın iptal edilmesine neden olan olayların ardından holiganizm ile mücadele tekrar gündeme geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla birlikte holiganizme ve taraftar olaylarına karşı sert tedbirlerin alınıp uygulanması kararlaştırıldı.

Cezalar ertelenmeyecek

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair 6222 sayılı kanunda saha olaylarına karışan taraftarlara 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ön görülüyor. Ancak hapis cezaları bir yıldan az olduğu için mahkeme tarafından erteleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu cezaların ertelenmemesi için kolları sıvadı.

6 madde birden değişiyor

Kanundaki holiganizmle mücadele maddelerinde yapılacak değişiklikle cezaların ertelenmemesi için saha olaylarının ''toplumsal infial'' kapsamına alınacağı belirtildi. Bu kapsamda 6222'de, ''Spor Alanlarının güvenlik ve düzenine ilişkin tedbirler'', ''Saha güvenliği'', ''Müsabaka güvenliği'', ''Spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması'', ''Spor alanlarına usulsüz seyirci sokulması'' ve ''Yasak alanlara girme'' maddelerinin değiştirilerek bu maddelerdeki cezaların toplumsal infiale yol açma kapsamına alınmaya hazırlanıldığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Bugün
 

Benzer Konular

Cevap
2
Görüntüleme
352
Selim Baltaci
Cevap
2
Görüntüleme
364
Selim Baltaci
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
401
scarface006
İnternettin HOCA
Cevap
4
Görüntüleme
344
muratcan1999


Üst Alt