Başarılı YouTuber Olmak için hangi adımlar izlenilmeli?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Başarılı YouTuber Olmak için hangi adımlar izlenilmeli?
Son dönemlerde özellikle YouTuber'ların sosyal ağlarda daha popüler olduğu görüntüleniyor. Başarılı bir YouTuber olmak için izlenilmesi gereken adımlar ise merak ediliyor.

Youtube'a başlangıç:
Her şey hazır yeni bir kanal oluşturuyoruz fakat bir dakika, isim? Bu çok fazla kafa karıştıran bir soru olsa da benim tavsiyem, kendi adınız "Ahmet Türk" gibi fakat eğer bir oyun nickiniz var ise bunu yapabilirsiniz.Fakat bunu şu şekilde değil "NDNG - 1nsisTR" veya "Ahmet Oyunda" gibi isimler artık sabrı taşırmıştır. Her neyse isim de buldunuz.Kendinize bir kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı yapmalı/yaptırmalısınız.Bu sizi daha üst seviyeye taşır.Ondan sonra kanalı ile ilgili bölümleri doldurmalı ve kendinize bir içerik seçmelisiniz.

Kanal nasıl tutar:
Çektiğiniz videonun kalitesinden ziyade insanların dikkatini çekecek thumbnail ve başlık koymalısınız. Burdan kastım gidip de clickbait başlık koymak değil. Thumbnail'de videonun içeriğine özgün şeyler olmalı mesela, "Razer Blackwidow Chroma Kutu Açılımı" adlı bir video çektiniz. Thumba klavyenin png'sini koyabilirsiniz.Hayal gücünüze kalmış bir şey fakat saçma sapan şeyler yapmayın.Bunları yaptıktan sonra video içeriği önemlidir.İnsanlar hemen sıkılıp kapatabilir.Çektiğiniz videoda ölü gibi olmayın.Canlı ve eğlenceli olun.İnsanları güldürmeye veya aksiyona sokmaya çalışın.Montajlar yaparak daha da güzel bir hale getirebilirsiniz.Ayrıca çektiğiniz programa dikkat edin.Kaliteli bir program olsun. Crash vermesin ve videoyu batırmasın. Benim tercihim, Mirilis Action veya OBS'dir ikiside kaliteli 1080p60fps programlardır.Videoya montaj yapmak için uğraşın, üşenip direk atmayın.Bu dezavantajınıza olacaktır.Montaj için de tavsiyem, Sony Vegas programıdır.Şimdi ise bunlardan sonra en önemli şeyler ekipmandır. Ekipmandan kastım iyi bir mikrofon, iyi bir kameradır.Kameranız gidip de mahalle kenarlarında ki internet kafe kameralarından olmasın aynı şekilde mikrofonunuzda.Sesiniz ne kadar iyi gelirse o kadar iyi olur.İzleyen kişi ses cızırtılı diyip kapatma ihtimalı çok yüksektir.Bu yüzden en önemli ekipman mikrofondur.Ve 2. olarak kameradır, facecamli videolar son zamanların popüleri oldu.Artık herkes facecamli video çekiyor diyebiliriz.Ufağından tut büyüğüne,herkes.

Fakat unuttukları birşey var, KALİTE.Gidiyorlar 5 TL'ye bilgisayarcıdan alıyorlar.Size başlangıç için tavsiyem "c310" adlı facecamdir.720p30fps çekiyor.Fakat eğer kanalınız tutarsa bunu geliştirebilirsiniz.Facecam için bir örnek verdim mikrofon için de vereyim, illaki masa mikrofonu olmasına gerek yok.Bence "Headset" sizi karşılar.İleride değiştirebilirsiniz.Bare buna örnek vereyim, "Logitech g230" veya "HyperX Cloud"dur.İkiside f/p açısından mükemmeldir.Fakat HyperX biraz daha profosyöneller için ve fiyatıda "g230"a göre biraz daha fazla.İkisinden biri sizi karşılar.

Emeğimin karşılığını nasıl alırım:
Bunu burada anlatmak ve anlamak hem sizi hem beni yorar.Bu yüzden internetten öğrenmenizi tavsiye ediyorum.Fakat bir özet geçersem.Kendinize bir AdSense hesabı açmalısınız.Kredi kartı bilgilerinizi girmelisiniz.O zaman izlenmenize göre karşılığınızı alacaksınız.Ama isterseniz bir partnere katılıp kendinizi sağlama alırsınız.Bir telif sorunu olduğunda onlar sizi savunur ve korur.Fakat bunun bir bedeli var.Bu partnere göre değişir.Kimisi kazancınızın %10'unu kimisi 5'ini alır.Bu sizin seçiminiz.Bence Gizza iyi bir partner şirketidir.
DİKKAT:
- YOUTUBE 1000 İZLENMEYE 2 TL CİVARINDA VERİYOR.
 


omerboz54

omerboz54

Üye
Benim uzun zamandir bir kanalim var reklam kesinlikle yapmayacağım ama 12k izlenmesi var ve sonuç kanalda 5krş var... ayıp desem olmaz demesem olmaz
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Önemli olan reklamlara tıklamak izlenme önemli değil

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt