Başarılı Türk gencini Harvard kaptı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Başarılı Türk gencini Harvard kaptı.



[h=2]Uzay bilimi alanındaki çalışmasıyla ABD'nin önde gelen üniversitelerinin dikkatini çeken genç, Harvard'ı seçti.[/h]
Moleküler biyoloji ve uzay bilimleri alanında yaptığı çalışmalar, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Princeton ve Yale'in dikkatini çeken 19 yaşındaki Alpkaan Çelik, seçimini diğer bir önemli üniversite olan Harvard'tan yana kullandı.


Çelik, ilköğretimini TED Ankara Kolejinde, ortaöğretimini Koç Lisesini tamamladıktan sonra, ABD'de eğitim veren 3 büyük üniversiteye başvuruda bulunduğunu ifade etti.


Bu üniversitelerin, Princeton, Yale ve Harvard olduğunu dile getiren Çelik, 3 üniversitenin de kendisini kabul ettiğini ancak tercihini Boston kentinde bulunan Harvard'tan yana kullandığını söyledi.


Harvard Üniversitesinde, moleküler biyoloji ve siyaset bilimi alanlarında eğitim aldığını belirten Çelik, ''Daha lise yıllarında moleküler biyoloji ve uzay bilimleri alanında yaptığım çalışmalar üniversitelerin dikkatini çekiyordu. Asteroidlerin dünyaya olan mesafesini ölçmek için oluşturduğum program NASA envanterine kabul edildi'' diye konuştu.


[h=4]SİYASETLE DE İLGİLENİYOR[/h] Program hakkında bilgi veren Çelik, bilgisayar dilinde formüler bir sistem yazdığını ifade ederek, ''Asteroidler hakkında datalar girildiği zaman ne kadar uzakta ve hangi açıda olduğu doğru bir şekilde tespit ediliyor. Asteroidlerin yörüngeleri hesaplanıyor. Bununla ilgili Harvard'ta çalışmalarım devam ediyor'' dedi.


Eğitiminin ardından bir süre daha ABD'de kalarak kendini geliştirmeye devam etmek istediğini anlatan Çelik, ''Nihai hedefim bilim adamı olmak ama toplumun sorunlarına ilgisiz kalmamak adına siyasetle de ilgileniyorum. Amacım, ülkeme faydalı bir insan olabilmek'' şeklinde konuştu.


Harvard Üniversitesinde yayımlanan bir dergide editörlük de yaptığını ifade eden Çelik, dergide Arap Baharı ve Türkiye hakkında çeşitli yazılarının yayınlandığını söyledi.


[h=4]MECLİS BAŞKANI KABUL ETTİ[/h] TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamından aranarak, Meclise davet edildiğini belirten Çelik, ''Çok heyecanlandım. Benim için çok önemli ve gurur vericiydi'' dedi.


Çiçek ile ''genel bir sohbet'' yaptıklarını belirten Çelik, ''Bana maddi sorunumun olup olmadığını sordu. Ben Harvard'ta yüzde yüz burslu okuyorum. Uçak biletlerimi dahi üniversite karşılıyor. Sayın Meclis Başkanımızın, manevi desteklerini hissettim. Her zaman arkamda duracaklarını söyledi. Çok mutlu oldum, gururlandım. Çalışmalarımı yoğunlaştırmak adına daha büyük bir şevk duydum'' diye konuştu.

 
Tepkiler: Tuba.Erva
ne güzel dışarıda yetişsin türkiyede harcanır
 
türkiye yetiştirsin yurtdışında harcansın bu nasıl bir şey ya türkiye evladına sahip çıkamadı yine
 
Ben alıştım siz daha alışamadız mı?
 
bu ülkenin değerlerinin gitmesine alışamıyorum
 
burda durması dahamı iyi sen türkiyede gelişipte dünyaya açılan gördünmü örnek ahmet maranki oda türkiyede olsaydı acil servis hekimi olurdu adam amerikaya gitti dünyanın en iyi doktoru oldu
 

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
burda durması dahamı iyi sen türkiyede gelişipte dünyaya açılan gördünmü örnek ahmet maranki oda türkiyede olsaydı acil servis hekimi olurdu adam amerikaya gitti dünyanın en iyi doktoru oldu

+1
 
Tepkiler: >Pessimistic.
haklı olabilrsiniz
 
Tepkiler: >Pessimistic.
hem burda durup napcak oralarda ay yıldızı temsil etmesi daha iyidir
 
vay süper bısey bu ama serkan abıyle tanısır bu kesın
arkadaslar malesef yurtdısında ımkanlar cok fazla
 
Tepkiler: >Pessimistic.

SHS

Üye
herşeyi öğrenip geri dönsün temelli yerleşmesin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...