Baş Örtüsü Konularına Nokta...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Baş Örtüsü Konularına Nokta...
Bu haber ülkemizin şu an en bilgili ve saygın islam bilginlerinden Prof. Dr. Cevat Akşit'in, Mehmet Zahit Kotku hazretlerini anlattığı bir röpörtajdan alınmıştır. Cevat Akşit'i bilmeyenler rahatlıkla araştırabilirler.Zaten Cevat Akşit'i otorite olarak kabul etmenize de gerek yok. Verdiği bilgiler kendi fikirleri değil, araştırılabilecek objektif bilgilerdir.

Mesela tesettür konusuna Hocaefendi nasıl bakıyordu?
Hocaefendi’nin (Mehmet Zahit Kotku) sözleri biliyorsunuz Kur’an ve sünnete istinad ederdi. Kendiliğinden bir şey söylemezdi. Hocaefendi az konuşur, az konuşurdu. ‘Tesettüre son derece ve her mekanda riayet ediniz’ buyururdu.

Tesettürle ilgili devletin resmi kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun “Allah’ın emridir” fetvası varken, yasakçı zihniyet Atatürk’ün yasak getirdiğini öne sürüyor. Atatürk, böyle bir yasak getirmiş mi?
Hayır, Atatürk böyle bir yasak getirmemiştir.Biliyorsunuz, Elmalı Hamdi Yazır’ın “Hak Dini Kur’an Dili” tefsiri Atatürk’ün emri ile yazılmış ve bastırılmıştır. O tefsir devlet parası ile bastırılmıştır. Bu konu orada açıkça izah ediliyor. Yani “örtünmenin; Allah’ın emri olduğu” ayetle ispat ediliyor. Kitap yeni değil, Atatürk’ün emriyle onun sağlığında ve devletin parasıyla 1933’te basılmış. O zaman Atatürk’ten daha yetkili adam var mı? Atatürk’ün hanımının (Latife Hanım) ve annesinin (Zübeyde Hanım) kıyafetine baksanıza. Yahu Atatürk’ün hanımı çarşaflı. Annesi başörtülü.

Bu konuda asıl kabahat kimin?
Ben bütün kabahati “Başı açık namaz kılınır, hayızlı(adet halinde) Kur’an okunur, camiye girilir” diyen hocalarda görüyorum. Şimdi bunu söyleyenler de Prof. ,hafız, müfessir, ilâhiyatçı olunca devletin yöneticilerinin de aklı karışıyor. Şimdi bunlar mesela yalakalık için yetkili adama gidip diyor ki: “Ben hafızım. Müfessirim. İlahiyat Profesörüyüm. Kur’ân’da bu yok” Bakınız ben resmî hayatımda hiç bir zaman hanımımı baloya götürmedim. Erzurum’da Yüksek İslâm Enstitüsü Müdürüyken protokola dahil oldum. Orada Orhan Süerdem Paşa, (Allah kendisinden razı olsun. Sağsa Allah selamet versin. Öldü ise Allah rahmet etsin) mümin adamdı. Yalın tabi, sen İslam Enstitüsü müdürüsün. Sen de mi içeceksin yahu?” dedi. Beni kıracağına “Seni takdir ediyorum. Kişiliğin var yahu” dedi. Hep terfi etti. Jandarma Genel Komutanı oldu. İzmir’de Ege Ordu Komutanı Özçelik Paşa vardı. O da bana Takdirname verdi. Aynı şeyi o da söyledi.

Evet şimdi artık Atatürk'e isnad etmeyi bırakabiliriz bu saçma, örtünme yasağını.:oke:
Ayrıca hala örtünmenin Kur'an'da varlığına ikna olamayan arkadaşlar sözü edilen tefsiri açıp okuyabilirler.

--------------- Ekleme ---------------

Şaşırdım hiç yorum yapılmamış.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...