Barutsuz Mermi Sistemiyle Çalışan Silah Geliştirdik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Barutsuz Mermi Sistemiyle Çalışan Silah Geliştirdik
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü öğrencilerince yürütülen Elektromanyetik Fırlatıcı Sistem Projesi kapsamında barutsuz mermi sistemiyle çalışan silah geliştirildi.


SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, düzenlediği basın toplantısında SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü'nden Ufuk Erol, Şuayip Öztaş, Volkan Sıgalı ve Vedat Algül, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Yeni Fikirler ve Yeni İşler Yarışması'na katıldıklarını bildirdi.


2 bin civarında projenin yarıştığı yarışmada SDÜ'lü öğrencilerin savunma sanayisi kategorisinde yarıştıklarını ve finale kadar yükseldiklerini anlatan İbicioğlu, ''Öğrencilerimiz Elektromanyetik Fırlatıcı Sistem Projesi ile savunma sanayisi kategorisinde birinci seçilerek 50 bin lira değerindeki özel ödülün sahibi oldu'' dedi.


Silahın tank üzerine monte edilebilen bir model olduğunu belirten İbicioğlu, projenin Anadolu üniversitelerinin de yenilikçi fikirler üretebildikleri, geliştirebildiklerinin en güzel örneği olduğunu ifade etti.
Silah sanayisinde büyük bir ciro, pazar payı söz konusu olduğunu anlatan İbicioğlu, ''Bu proje daha da geliştirilirse, hem Türkiye'nin savunma gücü artacak hem de ülke ekonomisine döviz girdisi sağlanacak'' diye konuştu.


Savunma Bakanlığı da beğendi

Proje Danışmanı SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi de, öğrencilerin proje üzerinde bir yıldır çalıştıklarını söyledi.


Öğrencilerin silah üretimi fikriyle kendisine geldiklerini ve ODTÜ'nün düzenlediği yarışmaya katıldıklarını belirten Çömlekçi, ''Öğrencilerimiz teknoloji imkanlarını kullanarak, cephane gerektirmeyen, elektrikle çalışan bir silah yaptı. Geliştirilen silahta mermi barut gazının ateşlenmesi ile değil, elektrik ile fırlatılıyor. Bu da ayrı bir cephane gerektirmiyor, ayrıca tehlike de oluşturmuyor. Elektrik ışık hızının 8 katı hızla mermiyi fırlatıyor'' dedi.


Barutsuz mermi konusunun dünyada konuşulduğunu, ancak bugüne kadar somut bir proje üretilmediğini vurgulayan Çömlekçi, SDÜ tarafından üretilen bu projenin Savunma Bakanlığı tarafından da büyük beğeni topladığını ve daha da geliştirilmesi için çalışmaların başlatılacağını kaydetti.
Projeyi geliştiren öğrencilerden Ufuk Erol, bir aylık araştırma sonunda önce portatif bir çalışma yaptıklarını anlattı. Projenin barutsuz mermiyi elektrikle hızlı şekilde fırlatma özelliği taşıyan bir silah olduğunu belirten Erol, silahın otomatik olarak da çalışabildiğini kaydetti. Erol, bu silahın tanklar üzerine monte edilebildiğini ya da terörist saldırılarına karşı karakollarda kullanılabileceğini söyledi.
Ufuk Erol, patent için başvuruda bulunduklarını kaydetti.
 


-efşan

-efşan

Üye
:tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
191
gonyalı
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
444
Doğuş Pertez
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
461
hikmet366


Üst Alt