Barış ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Barış ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Barış ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Barış ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Barışın olduğu topraklar birbirlerine zarar vermeden yaşamlarına devam ederler. İnsanlar elindekilerle idare etmesini bilerek başkalarının sahip olduklarını istemez, hırslarının kurbanı olmazlar. Barışın hakim olduğu toplumlarda insanların içinde korku yoktur. İnsanlar mutlu, huzurlu ve üretken şekilde çalışırlar.

Günümüzde insanların çıkarları doğrultusunda hareket etmeleri birbirlerine zarar vermektedir. En iyi örneklerinden birisi 20. yüzyılda yaşanmış I. Dünya Savaşı olmuştur. İnsanlar daha çok toprak, hakimiyet ve güç istediğinden milyonlarca insan ölmüştür. Ülkeler gelişeceği yere gerilemiş artık verimli milletlere sahip olamamışlardır. Kocasız eşler, babasız çocuklar yaşamlarını sürdürmüştür. Vatan topraklarını korumak isteyen kadınlar ise kahramanlıklar gösterişlerdir. Geçmiş tarihlere baktığımızda çocuklar dahi savaşların kurbanı olduğudur.

Dünya barışının sağlanmış olması tüm insanlığın rahat, huzurlu ve insan haklarından yararlanmasına olanak sağlar. Barış sadece devletler arasında olmamalı insanlar arasında da olmalıdır. İki insanın küs olması huzursuzluk çıkartarak insanları rahatsız edebilmektedir. Birbirlerine gösterdikleri bağlılıklar sayesinde rahat yaşam sürdürebilir olurlar. Barışçıl bir dünya için el ele vererek bu yolda birlikte mücadele etmeliyiz.
 


Üst Alt