Barcelona en büyük Avrupa hezimetini yaşadı!

Sponsorlu Bağlantılar

Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Barcelona en büyük Avrupa hezimetini yaşadı!
[h=2]Bayern Münih, Barcelona karşısında tarihi bir galibiyet aldı. Alman ekibi, Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı yarı final skoru ile adını finale yazdırdı. Barcelona ise tarihinin en büyük Avrupa hezimetinin şoku içinde.[/h]

Pep Guardiola'nın göreve geldiği 2008 yılından sonra Avrupa'da fırtına gibi esen Barcelona, Bayern Münih karşısında tarihinin en büyük Avrupa hezimetini yaşadı. Öyle ki; son 6 yıldır üst üste Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayan; bu süreçte kupayı 2 kez müzesine götüren Barcelona'nın karşısında, Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde, rakibine en farklı yenilen takım yazıyor.
Turnuvanın 22 yıllık tarihinde, yarı finallerde hiçbir takım rakibinden 2 maçta toplam 7 fark yememişti. Devler Ligi’nde, evindeki 21 maçlık yenilmezlik serisi de son bulan Katalan ekibi, son kez Avrupa Kupaları’nda, 2 maçta da gol atamadığında, takvimler 1987 yılını gösteriyordu.
Barcelona, 26 yıl önce, İskoç ekibi Dundee United karşısında 2 maçta da gol bulamadan elenmişti. Katalan ekibinin orta sahadaki beyni Xavi ile kaleci Victor Valdes ise Şampiyonlar Ligi’nde 14. yarı final maçına çıkarak, eski kaleci Edwin Van Der Sar'ın rekoruna ortak oldu. Bayern Münih ise son 4 yılda 3. kez devler ligi finaline çıktı. Alman ekibi, 2010'da Inter'e, geçen yıl da Chelsea'ye yenilmekten kurtulamamıştı. Wembley'deki finalde kazanan takım kim olursa olsun, Şampiyonlar Ligi kupası 12 yıl aradan sonra yeniden Almanya'ya dönecek.
Son kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Alman takımı, 2001'de yine Bayern Münih'ti.
 


Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Barça nasıl o kadar yedi ve hiç atamadı ben de şaşırdım.:zzz:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Forza Barça
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı


Üst Alt