Bankalar bozuk paralardan da 10 TL komisyon alıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Bankalar bozuk paralardan da 10 TL komisyon alıyor
Vatandaşları, vermesi gereken tüm işlemlerden dolayı 'komisyon' adı altında adeta soyan bankalar, 'bu kadarına da pes' dedirtecek yeni bir uygulama başlattı.




Kredi kartı aidatı, hesap kullanım ücreti ve daha pek çok işlemin yanı sıra hemen her fırsatı değerlendirerek müşteri 'komisyon' adı altında soyup soğana çeviren bankalar, yeni bir gelir kapısı daha buldu. Fazla bozuk para getirenlerden, 'para tamlama ve bozma komisyonu' adı altında 10 TL ücret almaya başladı.

Adana'da, senet ödemesi için Halk Bankası'na giden 20 yıllık esnaf Fuat Turgut, sıranın kendisine gelmesi için 45 dakika bekledi. Sırası geldiğinde ise vezneye 5 bin lira tutarındaki senedin ödemesi için 4 bin 700 lira banknot, 300 lira da (1 liralık ve 50 kuruşluk) bozuk para verdi. Görevli, banknotları para sayma makinesinde, bozuk paraları ise eliyle saydı. Ardından ise Turgut'a 'para bozma ve tümleme' bedeli adı altında 10 lira 55 kuruş değerinde dekont uzattı. Bu ücrete itiraz eden ve nedenini soran Turgut'a "'Bu parayı saymak için mesai harcıyoruz. Bu yüzden bunun parasını sizden alıyoruz" cevabı verildi.

TÜRKETİCİ TEMSİLCİLERİ BİLE ŞAŞIRDI

7 yıldır Hakem Heyeti'nde görev yapa Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Çölay, bu tür bir şikayetle ilk kez karşılaştığını söyledi. Çölay, haksızlığa uğradığını düşünen Fuat Turgut'un bağlı bulunduğu ilçenin kaymakamlık hakem heyetine, bankanın kendisine verdiği 'para bozma ve tümleme' dekontu ile başvurmasını istedi. Çölay, bu durumda hakem heyetinin bankadan savunma isteyeceğini haksız bir durum varsa düzeltilebileceğini bildirdi.

BU UYGULAMA BANKALARDA 1 YILDIR VARMIŞ!

Banka yetkilileri, bozuk parayı bozma ve tümleme bedeli alınmasının bir yıldır uygulandığını söyledi. Bankanın 250 adedin altındaki bozuk paralar için ücret talep etmediğini ifade eden yetkililer, bu miktarın üzerinde ise 10 lira alındığını doğruladı.
 


emreolol

Üye
yok artik.haber icin tsk
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Normal...
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk:
 
fk555897

fk555897

Üye
İstemiyorsanız bankaya para yatırmayın. O zaman görün bankaları.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt