Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür?

    Konu Sahibi
Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür?
Balıksırtı örgü yapılışı merak edilmektedir. Balıksırtı örgü nedir ve nasıl örülür tüm detayları makalemizden kolayca öğrenebilirsiniz.

1- Örgünüzün görünümü bittiğinde bu şekilde olacaktır.
2- DÜZ ÖRGÜ TARAFI * Kenar ilmeği örmeden alınız.
3- * Sonraki iki ilmeği sanki keser gibi birlikte alınız. Fakat tam düz örgü gibi değil.
4- *Şişi; bu iki ilmeğin arka tarafındaki ipliklere geçirip örer gibi ilmeği çıkaracaksınız.
5- * Şişi ÇIKARMADAN; bu iki ilmekten sağ taraftakini şişten düşürün yani örün, diğerini ise sol elinizdeki şişin üzerinde bırakın.
6- * Bu kez kalan bu ilmek ile; bir sonraki ilmeği birlikte alın. Tabi yine düz örgü tarafında olmanıza rağmen, ilmeklerin ön tarafındaki ipliklere değil, arka tarafındaki ipliklere doğru şişi geçireceksiniz.
7- *Örer gibi ilmeği çekecek fakat şişi çıkarmadan ilk ilmeği düşürüp diğerini sol elinizdeki şişte bırakacaksınız. DÜZ ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.
8- TERS ÖRGÜ TARAFI : # Kenar ilmeği örmeden alın.
9- # İki ilmeği normal ters örgü yapacak şekilde alın.(Örgünün bu tarafında, şişin özel bir batma çıkma durumu yok, aynen ters örgü yapılır.)
10- # İlmeği çekin
11- # Fakat diğer tarafta yaptığınız gibi ilmeklerden sadece sağ taraftakini şişten düşürün yani örün. Diğerini sol elinizdeki şişte bırakın.
12- * Kalan ilmeği yie bir soraki ilmek ile birlikte, ters örgü stilinde olduğu gibi alın, birini örüp düşürün, diğerini şişte; bir sonraki ilmekle birlikte örülmek üzere tutun. TERS ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız