Balıkların Hafızası Kaç Saniyedir

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Balıkların Hafızası Kaç Saniyedir
balıkların hafızası ne kadardır
balıkların kaç saniye aklı vardır
balık hafızası kaç saniyedir

Balıklar 5 ay öncesine ait bilgileri hatırlayabiliyorlar.İsrailde yapılan bir araştırmaya göre balıklar eğitimle fareler kadar akıllı olabiliyor.Üç saniyelik hafızalarıyla bilinen balık dünyası, bilim adamlarını şaşırttı ve ses sistemiyle yapılan araştırma asıl gerçeği ortaya koydu.

Yapılan araştırmada, yavru balıklara yemleri düzenli olarak belirli bir ses eşliğinde verildi. Yaklaşık bir ay süren eğitimden sonra balıklar, açık denizdeki balık çiftliklerinde kendilerine ayrılan bölümlere salıverildi. 4-5 ay sonra balıklar yetişkin olup avlanma zamanı gelince, daha önce bir ay boyunca yem verilirken çalınan ses yinelendi ve balıkların aradan uzun süre geçmesine rağmen sese geldikleri görüldü.

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ

federico2424

federico2424

Üye
bunu bilodum.teşekkürler

adler03

Üye
Acaba geldikleri şey ses mi yoksa suda meydana gelen dalgalar mı?

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk:

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Güzel bir Paylaşım Bilmiyordum Öğrenmiş Oldum:)

- - - Eklendi - - -

Teşekkürler..

scorpion11

scorpion11

Üye
Balıkların hafıza 5 saniye diye biliyordum.Balık hafızalı derler bir de :)

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
balıkların hafızası yok sanarıdım varmış yazık ya onlarda şimdi aşk acısı çekiyorlardır unutamıyorlardır

Anil-D

Anil-D

Üye
6 saniye

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
kardeş bunun adı psıkolojide şartlanmış koşuldur hafızaylar alakası yoktur bir delıyı de boyle eğitirsin ayıyıda : )

hikmet366

hikmet366

Üye
Teşekkürler.

- - - Eklendi - - -

Teşekkürler.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
bence balıkların 5 saniyelik değil, ne zaman beni görseler akvaryumun kenarına toplanıyorlar yem vermem için... :D

blacktalon

blacktalon

Üye
balıklarla konuşmadıktan sonra bilinmesi zor bi konu :) ve her balık bir değil genellememek gerek

Metin137

Metin137

Üye
kardeş bunun adı psıkolojide şartlanmış koşuldur hafızaylar alakası yoktur bir delıyı de boyle eğitirsin ayıyıda : )
tabi şartlanması içinde bir beyin olması lazım :)

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33