BALIK AĞI FİYATLARI

Sponsorlu Bağlantılar

NurSavas

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
BALIK AĞI FİYATLARI
Ülkemizde balıkçıların ve balıkçılığın profesyonelleşmesi ve ülkemizde hala en önemli geçim kaynaklarından biridir. Balıkçılık için gerekli olan balık ağı fiyatları, av sezonu ve av sezonu dışında değişiklik göstermektedir.

Birbirinden farklı binlerce çeşit balık olması, ağ çeşitliliğini de beraberinde getirmiştir. Her ne kadar balık çeşitliliği fazla olsa da av zamanından öne yapılan avlanmalar, balık çeşitliliğini gün geçtikçe azaltmakta ve bazı balık soylarının tükenmesine neden olmaktadır.

Bilinçsizce avlanmanın yanı sıra, yanlış ya da kötü malzemeden üretilen ağlar deniz kirliliğine, bunun sonucunda yine deniz canlılarının ölümüne sebep olabilmektedir.

Balık ağı fiyatları kategorisinin sezon içi ve dışındaki farklılıkları sebebiyle, balık ağları daha çok sezon dışında satın alınıp sonraki sezon rahat bir şekilde kullanılıyor. Balık ağlarında dikkat edilmesi en önemli özelliklerden biri olan düğüm şekli ve kalitesi, fiyatı da etkileyebilmektedir

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke oluşumuz, balıkçılık konusunda gelişmemizi etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Özellikle Karadeniz bölgesinde sadece balıkçılık ile geçinen insanların sayısı oldukça fazla. Bu da bize gösteriyor ki, denizlerimiz balık çeşitliliği konusunda oldukça verimlidir.

Av sezonu yaklaştıkça en çok aranan kelimelerden biri olan balık ağı fiyatları, eylül ayında yani av sezonu başladıktan sonra düşüş göstermektedir. Balık ağı fiyatlarını en çok etkileyen faktörlerden biri de üretiminde kullanılan ipliktir. Üretimde kullanılan ip yüksek mukavemetli olmalıdır.

Düğümlü ve düğümsüz olarak ikiye ayrılan balık ağları, işlevlerine ve balık çeşitliliğine göre farklılık göstermekte bununla beraber de verimi artıp azalmaktadır.

Balıkçılık sektörünün gelişmesi ülkemiz için güzel bir gelir kaynağı iken, bilinçsiz avlanmak dünyamız ve geleceğimiz için hiç iyi bir olay değildir. Bu yüzden, av döneminden önce ve sonra avlanmamalı ve insanları bu konu hakkında bilinçlendirmeliyiz.
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
410
Cevap
1
Görüntüleme
533
Faruk KATI
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
424
Haydar


Üst Alt