Balığın sorunu ne?

Sponsorlu Bağlantılar

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
Balığın sorunu ne?
öncelikle konuyu nerde açacağımı bilmediğim için burda açıyorum kusura bakmayın.

bu balık komşumuzun bana bıraktı balık ilk günler mutlu olarak insan görünce hemen onu takip edip su seviyesine geliyordu bayram nedeniyle küçük çocuklar geldi çok ilgi gösterdiler bikaç defa parmağını sokmuşlar çok gürültü oldu. Akşamdan beri sanki küsmüş gibi kimseye bakmıyo hep diplerde duruyo yem verince istekli yeme gitmiyo arka kuyruk dimdik duruyodu şimdi hiç öyle durmuyo sizce sorun nedir? Ayrıca türü nedir?

Yönetici tarafından düzenlendi:

muhsin13

muhsin13

Üye
coçuklar başka bi maddeyi yem niyetine vermiş olabilir

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
coçuklar başka bi maddeyi yem niyetine vermiş olabilir

Yok öyle birşey yapmazlar ama çok hırpalandı çevresinde saatlerce durdular fanusa tıklatıp durdular sonra dediğim gibi parmak soktular. Enfeksiyon kapmış olabilir mi? Yada başka birşey. Eğer yem dışı bişeyse sonu ölüm mü daha önce hiç balık bakmadım kusura bakmayın. Teşekkürler.

-Emre

-Emre

Üye
Suyunu değiştir ve fazla hareketli bir yere koyma. Ayrıca Modem, televizyon, telefon vs elektronik aletlere yakın durmasın. Benim balığım yaklaşık bir ay modemin yanında durdu, neredeyse kafayı yedi. Hiç hareket yok, olduğu zaman da ters yuzuyordu! (bi ara resmini atayım) sonra yerini değiştirdik bir kaç ay sonra normale döndü :ehe

bayon

Üye
ıspanak bulabilirsen cezve içerisinde kaynat 3 yaprak felan ondan sonra farklı bi kaba koy tabi kaynar şekilde koyma suyu 26 dereceye gelecek kadar sogut balık 1 gün dursun için de ondan sonra hiç birşeyi kalmıyo genel de bunu hazımsızlık çektiğin de , suyun dibinde yüzdüğünde , balık suda ters döndüğünde çok etkili bir şekilde iyileştiriyor.

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
ıspanak bulabilirsen cezve içerisinde kaynat 3 yaprak felan ondan sonra farklı bi kaba koy tabi kaynar şekilde koyma suyu 26 dereceye gelecek kadar sogut balık 1 gün dursun için de ondan sonra hiç birşeyi kalmıyo genel de bunu hazımsızlık çektiğin de , suyun dibinde yüzdüğünde , balık suda ters döndüğünde çok etkili bir şekilde iyileştiriyor.

Kendi balığım olsa yaparım ama kendimin değil işte :( ölmez değilmi bu dediklerime göre :'(

- - - Eklendi - - -

Suyunu değiştir ve fazla hareketli bir yere koyma. Ayrıca Modem, televizyon, telefon vs elektronik aletlere yakın durmasın. Benim balığım yaklaşık bir ay modemin yanında durdu, neredeyse kafayı yedi. Hiç hareket yok, olduğu zaman da ters yuzuyordu! (bi ara resmini atayım) sonra yerini değiştirdik bir kaç ay sonra normale döndü :ehe

fazla yer değiştirdiğini unuttum. Elektronik alet bi tek benim telefon var o da yanında en fazla 15 dk duruyo dediklerinizi uygulayıcam sağolun

bu_rakrak

bu_rakrak

Üye
muhtemelen enfeksiyon. suyunu temiz ve yeterli ısıda tut yoksa ölebilir. türü japon

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
muhtemelen enfeksiyon. suyunu temiz ve yeterli ısıda tut yoksa ölebilir. türü japon

Sahibi getireli 2-3 gün oluyo herşeyini hazırlayıp getirmişti. Sadece yemini verdi bana, gitti. Ölmemesi lazım sahibi bana bin tembih verdi ölmesin diye :( teşekkürler.

Uhops

Uhops

Üye
Türü kolay bulunan bi cins ise yedekle bence çünkü emanet olduğu için bin bir türlü sorun çıkarır. Eğer sahibi gelene kadar bişey olmazsa tekrar yedek balığı verirsin.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
vurgun yemiş

fayzteck

fayzteck

Üye
Balık japon mu yoksa altınbaş mı

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Öncelikle görünmüyor resim balığın türü nedir ? Eğer japonsa pekte sıkıntı yok düzelir. Lakin fanusta zaten hapis hayatı yaşıyorken kaçacak saklanacak yeri yok. Ürkmüş ve hayvan strese girmiş belli. Mümkün olduğunca yaklaşma fanusa

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle görünmüyor resim balığın türü nedir ? Eğer japonsa pekte sıkıntı yok düzelir. Lakin fanusta zaten hapis hayatı yaşıyorken kaçacak saklanacak yeri yok. Ürkmüş ve hayvan strese girmiş belli. Mümkün olduğunca yaklaşma fanusa

Resimde belli olmuyomu valla bende bilmiyorum. Tavsiyene uyucam. Sağol.

- - - Eklendi - - -

Balık japon mu yoksa altınbaş mı

Bilmiyorumki herkes japon diyo ama?

semihguney

semihguney

Üye
arkadaşın dediği gibi strese girmiş sadece ortam değişiklinden dolayı , fazla strese girererse ölebilir kendi haline birak düzelir inşallah

cloudcomp

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşın dediği gibi strese girmiş sadece ortam değişiklinden dolayı , fazla strese girererse ölebilir kendi haline birak düzelir inşallah

Bi kere daha getirmişlerdi o zaman hiç böyle yapmamıştı inşallah düzelir ya.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
evet japon balığı. Cama tıklayarak korkutmuşlar kaçısınca taşlara sürtmüştür vücudunu. Beyaz benek ya da mantar çıkması olası. Sadece stresse geçer yemini ver daha da yaklaşma.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
evet japon balığı. Cama tıklayarak korkutmuşlar kaçısınca taşlara sürtmüştür vücudunu. Beyaz benek ya da mantar çıkması olası. Sadece stresse geçer yemini ver daha da yaklaşma.

birde o fanus camı suyla dolu olunca mercek büyütec etkisi yapar dışarda olup biten herşeyi
farklı gösterir cama sekiz bacaklı böcek çıksa hayvancık ahtapot sanır

eZeL634

eZeL634

Üye
mantar gibi duruyor ilaçları var petshoplarda alabilirsin