Baharatlı yiyecekler kilo aldırır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

nokia_belle

nokia_belle

Üye
    Konu Sahibi
Baharatlı yiyecekler kilo aldırır mı?
Son günlerde kafama takıldı,sizce ne olabilir?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi bu da öyle kilo konusunu tam olarak bilmiyorum ancak mideye zararı var.

nokia_belle

nokia_belle

Üye
    Konu Sahibi
O zaman şöyle diyeyim malesef kilo aldırıyor,baharat demek yağ demektir ve baharat'ı yoğun olarak kullanan toplumlarda kilo alma oranı yüksek örnek vericek olursam,arap yarım adası en yüksek dozajlar orada tüketilir aslında şeker ve tuz da baharattan sayılır.
Tuz tüketmeyen toplumlarda daha sağlıklıdır çünkü siz vucudunuza her tuz almanızda vucudunuz daha fazla suy'u tutar böyleliklede vucutta fazla su olur. Bir diğeride et'i baharatla tüketmek daha çok acıktırır misal bol acılı ve baharatlı bir biftek yiyin daha çabuk acıktığınızı görüceksiniz. Mide konusuda doğru fazlası ülser yapar. Dediğim gibi baharat tüketen toplumların başlıca ilk sorunu yüzü çabuk yağlanması,o yüzden çok temiz mermer gibi yüzümüz zor olur,asyalı bir arkadaşım vardı meraktan sordum nasıl siz böylesiniz dedim tuz tüketmeyiz,fast food'a bakmayız eti baharatsız yada soyalı veya çorba halinde yeriz ve yanına meyve suyu içeriz ama havuç suyunu çok severiz diyordu. Zaten onlarda ekmek kavramı yok ekmek direk kilo demek,onlarda ki ekmek katık kavramı yapışkan pirinç hatta bazıları pirinç'i hamur yapıp katık olarak kullanır bizden çok farklılar ama sağlıklı yaşam konusunda professör olmuşlar,balığı severler ama yanına kesin ek bir gıda yerler tek başına yemek yemiyorlar genelde çok çeşitli yemek tercih ediyorlar

Üst Alt