Bada Hakkında Geniş Bilgilendirme

Sponsorlu Bağlantılar

asi_gen07

asi_gen07

Üye
    Konu Sahibi
Bada Hakkında Geniş Bilgilendirme
Öncelikle "Yazılım (firmware) Güncelleştirme" için şu konuları inceleyin;

http://www.maxicep.com/bada-os-firmware/bada-2-fw-yukleme-anlatimi-580626.html

http://www.maxicep.com/bada-os-firmware/bada-2-turkiye-orijinal-yazilimlari-653442.html


Bu bilgileri paylaşan ve cevapları yazarak bir çok kişinin ve benim sorularıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Tüm Wave kullanıcıları mutlaka kendileri için bir şeyler bulacaktır. Ayrıca eklemek istediğiniz soru ve çözümü varsa lütfen yazın gördükçe ilk msj a eklerim. Ayrıca yanlış olduğunu düşündüğünüz cevap varsa da yazın hemen düzeltelim.
Öncelikle kullanım kılavuzunu lütfen okuyun.

İPUCU 1: Rehberdeyken herhangi bir ismi sağ veya sola kaydırdığınızda “Arama, Mesaj, Görüntülü Arama, Sil” seçenekleri çıkar.

İPUCU 2: Ayarlar -> Genel -> Hareketler -> Ters Çevirme aktif yaparsanız, eğer biri sizi aradığında telefonun ekranını yere bakacak şekilde çevirirseniz telefon kendini sessiz e alacaktır.

İPUCU 3: Müzik çalardayken ekranı yan yatırın. Albüm kapakları çıkar. Biraz kurcalayın çok güzel kısayollar bulacaksınız.

İPUCU 4: Arada bir menü tuşuna uzun basın arka planda çalışan programları kontrol edin.

İPUCU 5: Menü tuşuna iki kez hızlıca arda arda basınca sesli komut verebileceğiniz bir uygulama açılır.

İPUCU 6: Telefon görüşmesi sırasında sağ üstte "Rec" yazan yere tıklayınca görüşmeyi kaydedebilirsiniz.

İPUCU 7: Müzik çalarda Albümler veya “Diğer -> Sanatçılar” şeklinde sıralama yapıp istediğiniz albüm ya da sanatçı ismini sağ veya sola kaydırırsanız “Tümünü çal ve Sil” seçenekleri çıkar. “Diğer -> Klasör” şeklinde sıralama yapıp istediğiniz klasör ismini sağ veya sola kaydırırsanız “Tümünü çal” seçeneği çıkacaktır.

İPUCU 8: Müzik çalarda şarkı çalarken ekrana 1 kere dokunun üstte seçenekler çıkacak. 5.1 ses efektini (kulaklıkla) etkinleştirebilir, şarkıları karışık çaldırabilirsiniz vs.

İPUCU 9: Telefonla konuşurken menü tuşuna basarsanız menüye girer konuşma devam eder. İsterseniz internete girip bir yandan sörf yapabilirsiniz.

İPUCU 10: İnternet tarayıcısında girdiğiniz bir siteyi “...” yazan yere tıklayarak “Ana ekrana ekle” seçeneğini seçerseniz sayfa normal bir uygulama gibi ana menüye eklenir.

İPUCU 11: Klavyede yazarken istediğiniz harfe basılı tutarsanız diğer harfler de çıkar. Mesela "i" ye basılı tutarsanız "ı" çıkar. Space yani boşluk tuşuna basılı tutarsanız nokta vs çıkar.

İPUCU 12: Kamerada fotoğraf çekerken foto tuşuna yarım basın ortadaki kare yeşil olsun yani sabitlesin daha sonra tam basın aksi taktirde bulanık çıkacaktır.

İPUCU 13: Telefonunuzda yüksek kalitede müzik dinleyebilirsiniz. Flac dosyalarını destekler.

İPUCU 14: Ana ekrandaki sayfa sayısını azaltmak için na ekrana gel ve resim küçültüyormuş gibi parmaklarınızı hareket ettirin (cimcikleyin), o zaman sayfalar gözükecek + simgesi sayfayı çoğaltır sayfanın üstünde - simgesi olur oda sayfayı siler.

İPUCU 15: Ekranda pil yüzdesini göstermek için “Ayarlar -> Ekran -> Pil yüzdesi” aktifleştirin.

İPUCU 16: Telefonu yeni aldınız ve ilk yapmanız gerekenler:

-Ayarlar -> Genel -> Yükleme konumu -> Hafıza kartı seçin.

-Samsungapps.com dan Kiesi kurup yeni yazılım (firmware) olup olmadığını kontrol edebilir ya da kies yolu dışında da yazılım (firmware) yüklemesi yapabilirsiniz. Bunun için yukarıda ilk mesajda yer alan konuları inceleyin.

-Ayarlar -> Bağlantılar -> USB yardımcı uygulamarı kısmında bilgisayara hangi mod ile bağlayacağınıza bakabilirsiniz. Mesela dosya atmak için “Yığın bellek” seçin (daha hızlı atar ayrıca bilgisayar telefonu flash disk gibi görür.)

-Bunlar dışında yapmanız gereken pek bir şey yok zaten SamsungApps’e girip istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz ve facebook mail hesaplarınızı eklersiniz. Sorunlakarşılaşırsanız alttaki sorularda cevap bulabilirsiniz.

SORULAR


Öncelikle bir sorunla karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken şey telefonu kapayıp yeniden açmak olsun. Telefonu kapayıp açmak faydalıdır. 2 yada 3 günde bir yaparsanız sistem daha sağlıklı çalışacaktır. (NOT: Bu kişisel tecrübe ile yazılmıştır.)

1- Telefonda film izlerken altyazıları nasıl açıyorum? Türkçe harfler desteklenmiyor, ne yapabilirim?

-Altyazı uzantısı .srt olmalı. Video izlerken sağ üstteki “... -> Ayarlar” yazan yere tıklayın ve “Altyazılar” seçeneğini aktifleştirin. Altyazılar gelecektir. Sadece film ile altyazı aynı isimde ve aynı klasörde olmalıdır.

-Şimdilik Türkçe harfler desteklenmiyor. O yüzden altyazıyı önce not defteri ile açın. Düzen e tıklayın ve değiştir e tıklayın. Aranan kısmına tek olarak Türkçe harfleri yazın (ç,ı,ğ,ö,ü) diğer kısma da yine tek tek İngilizce olanları yazın(ç,i,g,o,u) tümünü değiştir e tıklayın. Sonra dosya ya basın ve kaydedin.

-Appstore da Napi Player diye bir uygulama var onunla da Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz. Tabi 5.1 ses efekti olmadan.

2- SamsungApps'ten indirdiğim oyunlar telefonun hafızasına iniyor. Ne yapmalıyım?

-Ayarlar -> Genel -> Yükleme konumu -> Hafıza kartı seçin.

3- Kieste ürün satın aldım ancak telefona yüklerken hafıza yetersiz uyarısı veriyor. Ne yapmam gerekiyor?

-Öncelikle “Ayarlar -> Genel -> Yükleme konumunu kontrol edin; hafıza kartı olması gerekiyor. Eğer öyleyse programı kiese indirin. Daha sonra telefonu tekrar kiese bağlayın ve appstore da indirilenlere basın. Şimdi telefonum kiesten çıkarabilirsiniz. Telefondan appstora girin. Alttaki 3 noktaya basın oturum açın. Daha sonra sayfam a tıklayın ve indirilenler e basın. Oyunu orada göreceksiniz. Al deyin ve bekleyin telefondan indirsin. Kiesten yüklenmeyen uygulamalar telefondan sorunsuzca yükleniyor. Tabi bu işlemi yaparken wi-fi ile internete bağlı olun.

4- Hafıza kartımda yeteri kadar yer olmasına karşın Kies üstünden 2-3 GB lık filmleri hafıza kartına atamıyorum, ne yapmalıyım?

-Ayarlar -> Bağlantılar -> USB yardımcı uygulamarı kısmında bağlantı modunu “Yığın bellek” olarak ayarlayın. Böylece atabilirsiniz ve Kiese göre daha hızlı atacaktır.

5- Samsung Wave ile Route 66 programını nasıl aktive ederim?

-http://www.66.com/samsung/index.php?cid=TR&act=2&cat=2&scat=9 talimatları yerine getirdiğinizde Route 66 programınızı aktive edebilirsiniz. Daha sonra telefondan navigasyona girin. Diğer e basın ve içerikler e girin. Lisans ni senkronize et i tıklayın.
Harita ve sesler ücretsizdir.Fakat sesli navigasyon 1 aylık kısıtlı kullanımla sınırlıdır.Daha sonraki kullanım için ücret ödeyerek tam lisanslı kullanıma geçebilirsiniz.Veya gelecek yeni navigasyon uygulamalarını bekleyebilirsiniz.

-Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS


Kurulum aşamaları

1) İndirmeyi başlatmak için bağlantıya tıklayın.
2) Dosyaları PC"ye kaydedin.
3) Dosyaları PC"nize kaydettikten sonra, çalıştırmak için dosyaya çift tıklayın.
4) Sihirbaz tamamlanana kadar talimatları takip edin.
5) PC"nizde ROUTE 66 Sync başladı.
6) Cihazı bilgisayarınızın USB girişine bağlayın ve cihazda "Yığın bellek" modu seçin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: "Menü > Ayarlar > Bağlantılar > USB" ardından "Yığın bellek > olarak Ayarla".
7) ROUTE 66 Sync programında, önce hesap oluşturun, sonra programda sol tarafta "MAĞAZA > ROUTE 66 Mağazası" na gidin. İhtiyacınız olan ürünleri tanımlayın ve alışveriş sepetine ekleyin.
8) Tüm ürünler alışveriş sepetinde olduğunda, "Kontrol" öğesini seçin. Kredi kartı ayrıntılarınızı girin ve "Gönder" öğesini seçin.
NB: içerik önce PC"ye indirilir ardından telefona aktarılır.
9) Telefonun PC ile olan bağlantısını kesin.
10) Ana menüdeki "Navigasyon" öğesini seçerek telefon üzerinde dolaşmaya başlayın.
-Bu da olmaz ise şu yolu deneyin daha kestirmedir hem:
Route 66 yı açın.
Alttaki menüden diğer e basın ve içerikler e girin.
Sür ve yürü ye girin ve oradan Türkiye yi bulup indirin.
Sesler e girin ve Türkçe sesi indirin.
Haritalara girin ve bakın harita mevcutmu. Mevcut değilse yine ordan Türkiye haritasını indirebilirsiniz.
En son en üstteki lisans ni senkronize et e basın.
Programdan çıkın ve telefonu kapayıp açın.
Ayarlar -> Konum servisini etkinleştirin, yine aynı yerde “Gelişmiş GPS” aktif olsun. Telefonda internet ayarları varsa “Ağ konumu”nu da aktifleştirebilirsiniz.
Programa yeniden girin. Eğer olmazsa programdan çıkın telefonu kapayıp açın ve yeniden girin. ilk tanımlama 2. yada 3. girişte olabiliyor.
-Route 66 ömür boyu kampanyası hakkında tüm bilgiyi kampanya bitiş tarihini hepsini şuradan görebilirsiniz:



6- Navigasyonda üstte yazılan her türlü şeyi denedim yine de aktive edemedim?

--(Msj Sahibi: Walkeer) 444 34 66 route call center dan dahili 105 ile Özkan Beye ulaş durumu anlat ve imei numaranı ver(bu tavsiyeyi samsung müş.hiz. den aldım)
sana gerekli yerlerle görüşüp ertesi gün döneceğini söyleyecek. sonraki gün cihazına lisans kaydı gerçekten yoksa (benim gibi)

30 günlük kullanım için bir belge kodu verecek o kodu girerek 30 günlük aktifleştirmeyi yapmış olacaksın...

7- Navigasyonu kullanmak için internet gerekli midir?

-Öncelikle ayarlar-bağlantılar-konum da "ağ konumunu etkinleştir" i aktif yaparsan operatörden çok küçük boyutlarda veri alışverişi olur. Bu uyduya daha hızlı bağlanmasını sağlar. Daha sonra route a girdikten sonra, Diğer-ayarlar-navigasyon da çevrim içi harita indir aktif olursa yüklediğiniz haritayı siler ve internetten bulunduğunuz konuma göre haritayı çevrim içi indirir. Harita daha detaylıdır. Ancak konumuzda kaymalara sebep olabilir. Ben şahsen tavsiye etmiyorum bu özelliği. Şuan internet hızları ile alakalı bir durum olabilir bu bilmiyorum ancak yolculuk ederken nadir de olsa konumunuzda kaymalar ve gecikmeler yaşanabiliyor. Eğer dediğim yer aktif değilse indirdiğin haritayı kullanır. Daha sağlıklıdır ve konumda gecikme gibi bir şey hiç başıma gelmedi şimdiye kadar. Aynı şekilde internete de girmez. Kısaca "ağ konumunu etkinleştir" ve "çevrim içi harita indir" aktif olmazsa internete girmeden de navigasyonu kullanabilirsiniz.

8- GPS konum bulmuyor ne yapabilirim?

-Ayarlar - bağlantılar - konum. En üstten 3 tanesi aktif olsun.

-Sensör yardımını etkinleştir i aktif etmeye gerek yok. Ağ konumunu etkinleştirirsen operatörden küçük boyutlarda internete girme olur ancak konumunu daha hızlı bulur. İnternet paketiniz varsa onu da işaretleyin.

-Ayrıca kapalı alanlarda konum bulmaz genelde. Hava kapalıysa bulutluysa 5 ila 10 dk arasında, hava normalse 2-3 dk arasında arabadaysan eğer konum bulunur.(en geç sürelerdir) Yaya iseniz yine 5 ila 10 dk arasında konum bulunur.

-Eğer dediğim gibi ağ konumunu etkinleştirirseniz bu süreler kısabilir. Ayrıca bu süreler benim kişisel tecrübelerimden yazılmıştır. Ağ konumunu etkinleştirdikten sonra altta profil e tıklayın. Mesela ben Turkcell kullanıyorum ve bende Turkcell ISP seçili. Sizde ona göre seçin.

-(msj sahibi: aydink_1903)Altta yazan ayarıda uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. Aydın usta paylaşmıştır. Açık alanda 15-20 sn içinde konum bulunur. Kapalı alanlarda (pencere yanı vs gibi) 45 sn içinde konum bulunur. Bir çok kişi tarafından onaylanmış ve kesin sonuç sağlayan bir işlemdir.
İşlemin mantığı: GPS+ verisi indirmek. GPS+ verileri uyduların pozisyonlarını içerir. 7 günlüktür. Ayrıca telefon kapatılınca gider.

Bağlantı hızında kesin artış sağlanır.
*#4097*4097# girin

2. seçenek aplication settings"e girin
GPS device typer kısmını yandaki oktan BUILT-IN yapın
Time Out kısmındaki 60000 i silin ve yerine 128 yazın.
sonra geri ve 6. seceneğe girin delete gps data yapın.
sonra 4 e girin. GPS+ ya ve download data get pos test olarak test et diyor dışarda veya cam kenarında bu kadar. (40 kb lık bir veri indirimi yapar. Paket veriniz olmasa bile çok cüzi bir miktarda wi-finin olmadığı yerlerde bu işlemi yapabilirsiniz.)

9- GPS hep açık mı kalacak kapamanın bir yolu yok mu?

- “Menü -> Ayarlar -> Bağlantılar -> Konum” hepsini kapatın.

10- Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi bağlantısı olmadan nasıl alabilirim?

-“Menü -> Ayarlar -> Bağlantılar -> Paket veri kullan”

12- Push mail Wi-fi’de çalışıyor ancak 3G ile bağlantı hatası veriyor. Ne yapmalıyım?

-Ana menüden eposta ya girin. Alttaki 3 noktya basın. Ayarlara girin. E-posta profilleri var. Ona girin.

13- Hotmail hesabını exchange activesync olarak nasıl kullanabilirim?

- “Ayarlar -> Hesaplar -> Hesap ekle -> Exchange ActiveSync”

Eposta: xxx@hotmail( msn veya live).com
Kullanıcı adı: xxx@hotmail( msn veya live).com
Şifre: şifreniz
sunucu urlsi: m.hotmail.com
Ssl: aktif

Daha sonra karşına bir ekran çıkacak. Ekranın üst kısımlarında sağda ayar simgesi olacak. Ona basın ve yoğun günlerinizi ve saat aralığını seçin.

14- Gmail i exchange olarak nasıl eklerim ?

- “Ayarlar -> Hesaplar -> Hesap ekle -> Exchange ActiveSync”

Eposta: [email protected]
Kullanici adi: [email protected]
Şifre: şifreniz
Etki alanı: Bir şey yazılmıyor.
sunucu urlsi: m.google.com
Ssl: aktif

15- Yahoo yu exchange mail olarak ayarlamak istiyorum ayarları bilen var mı?

-Yahoo da Exchange servisi özel bir abonelik gerektirir ve ücretlidir. Elbet Gmail ve Hotmail de ücretli midir diye sorun olacaktır onlar ücretli değildir.

16- Exchange mail ekledim ancak bu yoğun günler de neyin nesidir?

-Yoğun günlerden kasıt; Gelen mailleri hangi günler, hangi saat aralıkları sana anında bildireyim demek. Mesela yoğun günleri hafta içi ve saat 09:00 ile 18:00 arası seçtiniz, Cumartesi Pazar dışında hafta içi o saat aralığında mail kutunuza gelen tüm mailler anında telefona da gelecek. Durgun dönemde de haliyle cumartesi Pazar kaldı. Durgun dönemi de ayarlıyorsun defult olarak manuel dir. Yani cumartesi pazar ancak siz indir derseniz mailler gelir anlamında.

17- İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?


-İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.

18- Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?

-%90 gibi bir oran vereyim ben(çünkü elbet bende yok diyenler olacaktır). Bu bir sorun değildir aslında. Normal fotoğraflarda bu durum olmaz. Loş ışıkta beyaz bir yer çekerseniz olacaktır. Mesela loş ışıkta beyaz duvar çekerseniz görebilirsiniz. Servise vermek %99 çözüm olmaz. Çözümü aslında basittir. Altta alıntı bir msj var okuyunuz.

( Msj sahibi: sunsun ) Satürasyon(Doygunluk):
Bu temelde renklerin yoğunluğu anlamına gelir. Daha önce kompakt bir "odakla ve çek" tipi makine kullandıysanız, kompakt fotoğraf makineleri genellikle daha yüksek bir "normal" satürasyon seviyesine ayarlanmış olduklarından dolayı, dijital bir SLR"dan aldığınız sonuçların beklediğiniz kadar renkli olmadığını görmüş olabilirsiniz. Kontrastta olduğu gibi, seçenek gerçekten de çektiğiniz resim türüne bağlıdır. Örneğin bol bol renkli süslemelerin ve kağıt şapkaların olduğu bir çocuk partisi için genellikle daha yüksek bir satürasyon ayarı faydalıdır, oysa ki vahşi hayat resimleri çekiyorsanız, sıklıkla orijinal renklerin mümkün olduğunca uyuşmasını istersiniz. Satürasyon seçiminizi bilgisayarınızda resimler üzerinde çalışarak belirlemeniz büyük önem taşır...

Wave belki kamera yazılımında bu satürasyon durmunu çok iyi hayata geçirememiş. Ama aynı zamanda 1 cm incelikte bir cep bilgisayarı olduğunu hatırlarsak bu çok mu ayıp?

Sonuç: Düşük ışıkta satürasyondan kaynaklanan kırmızı-pembe renk artışı.

Çözüm: Şikayet edenler ""0"" değerindeki Satürasyonu ""-2"" yapabilirler. (fotograf-video)
Daha kusursuz olması için ""İso"" değerini kapalı-az ışıklı ortamda arttırıyoruz (50-100 yerine 400-800 gibi)

Daha da kusursuz olması için ""Beyaz dengesini"" bulunduğumuz ortama göre ayarlıyoruz (Günışığı-sarı ampül-florasan...)

10.000 Liralık pro. dijital fotograf makinalarının bile bir bilgisayara-fotograf işleme yazılımına ihtiyacı vardır. Kusursuz fotograflar istiyorsanız bir kaç dakikanızı da bunun için ayırın-keyiflidir.

19- Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkronize edemiyorum. Nasıl yapabilirim?

- “Ayarlar -> Hesaplar -> Hesap ekle -> Facebook” hesabınızı ekleyin ve “Kişi senk” seçeneğini aktifleştirin. İstediğiniz kişileri rehbere ekleyin.

-Bundan sonraki işlem; Facebook’tan eklediğimiz kişiye A, rehberdeki kişiye B diyelim. Rehberde A kişisine girelim ve “Düzenle -> Bağlantılı kişiler” seçeneğini seçin. Bağlantılı kişi olarak B’yi seçerseniz B’nin rehber kaydına A’nın bilgileri eklenir. Kişiler telefon hafızasında olmalıdır.

20 - Facebook ile doğum günlerini nasıl senkronize edebilirim?

-Rehberi, Facebook ile senkronize ettiğinizde doğum günleri de eklenir.

21- Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?

- *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir.

Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

22- Oyunlar sekmesi altındaki java programları ya da diğer uygulama ve oyunları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?

-Javaları başka bir yere taşıyamayız. Uygulamalar ve oyunlar için menüdeyken ekrana basılı tutun ve sol üstteki klasör simgesine tıklayarak klasör oluşturun ve istediklerinizi taşıyın.

23- Telefonu nasıl şarj etmeliyim?


-(Msj Sahibi: lorenzen) bizim teldeki batarya Li-ion"dur çoğu telefonda olduğu gibi. normal şartlarda %20"nin altına düşmemesi pilin kullanım süresini azaltır. Fakat AYDA BİR OLMAK ÜZERE TELEFONUN ŞARJINI YÜZDE 10 SEVİYESİNE KADAR DÜŞÜRÜN. HATTA YÜZDE 5"LERE BİLE GELEBİLİR. BUNU DEMEMİN SEBEBİ DE BATARYANIN İÇİNDEKİ ELEKTRONLARIN HAREKETİNİ SAĞLAYABİLMEKTİR.

Bu işlemi de çok abartmayın. ama ayda bir dediğimi yapmak bataryayı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

Telefonu yeni aldıysanız; eski telefonlar gibi 10 saat şarjda takılı kalmasına gerek yok. Pil dolunca şarjdan çekebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

24- Pil çok az dayanıyor ne yapmam lazım?

-“Menü -> Ayarlar -> Konum” kapatın.

-Menü ışığını düşürün.

-3G ile hattınızdan internete girmediğiniz zamanlarda “Ayarlar -> Şebeke -> Şebeke modu”nu otomatikten 900/1800 olana geçirin. Böylece 3G’yi kapamış olursunuz.

-Bilgisayardan şarj etmeyin. Bilgisayardan şarj tutmuyor çünkü sabah tam dolu alırsınız akşam biter. Acil durumlar için bilgisayarı kullanın.

-Ayrıca zamanla pilin performansının artacağını unutmayın. Yeni aldıysanız telefonu birkaç hafta kullandıktan sonra performansı artacaktır.

-Beyaz renk süper Amoled için çok dezavantajlıdır, interneti açtınız beyaz bir sayfa veya mesaj yazıyorsunuz klavye hariç yarısı beyaz ekran. Süper Amoled var pil daha çok gider diye düşünmeyin, aksine LCD’ye göre daha fazla güç tüketecektir. Telefonunuzda ne kadar çok beyaz renk görürseniz piliniz o kadar çabuk biter, Süper Amoled in asıl üstün yanı kontrast ve canlı renklerdir.

-Ayarlar-telefon hakkında-CPU yu kontrol edin. Çok fazla widget kullanmıyorsanız ve arka planda çalışan uygulama yoksa sabit %1 değerinde durması gerekiyor. Eğer değer sürekli oynuyorsa %20-30-1-20-30 vs. gibi ya kullanılan widgetler çok enerji harcıyordur ya da telefonu kapayıp açma vakti gelmiştir. CPU kullanımı yüksekse bilinki şarj daha çabuk bitecektir.

25- Telefondaki güncel bada sürümünü nasıl görebilirim?

-“Ayarlar -> Genel -> “Telefon hakkında” kısmından mevcut yazılımı görebilirsiniz.

26- Telefonu bilgisayara bağlıyorum ancak Kies telefonu görmüyor?

-Farklı usb portlarını bir kaç kez deneyin. İlk tanımada sorun olabiliyor.

27- Kies üzerinden güncelleyince telefon hafızasındaki bilgilerimiz, oyunlarımız gidiyor mu?

-Hayır, gitmiyor. Her şey kalıyor.

28- CP mode, AP mode nedir ne değildir?

(msj sahibi: aydink_1903)
CP mode daha fazla performans verir. Yeterli bellek yok uyarısı ile daha az karşılaşılır. CP mode da okuma/yazma hızı 3326kbps dir. AP mode ise daha çok pil odaklıdır. Ve varsayılan ayar bu modtur. Yani telefonunuz Ap mode ile gelir. AP mode da okuma/yazma hızı 466kbps dir.

CP mode da pil süresi kısalır. Ortalama 1 ila 1,5 gün arasındadır. AP mode ta ise kullanıma bağlı 3-4 gün gidecektir.

CP mode ile AP mode arasındaki geçiş: *#8740# kodu ile yapabilirsiniz. Enable yazan aktif olandır. Mesela kodu yazdınız CP uart enable yazdı. CP mode a geçmiş oluyorsunuz. Tekrar yazdınız AP uart enable yazdı. AP mode a geçmiş oluyorsunuz.

CP modu

- Tüm işlemlerde iyi hiz, iyi performans özellikle oyunlarda ve HD videolarda
- Yeterli hafıza yok hatası minimum yaşanır.
- Saatte ortalama %2 batarya harcar.

AP modu

- Daha az hız, daha az performans
- Yeterli hafıza yok hatasi daha çok ortaya çıkar.
- Saatte ortalama %0.2 - %0.5 arası pil tuketimi

29- Telefon bazen cebimde kapanıp yine kendi kendine açılıyor. Sorun nedir?

-Sorun yok. Bu bir özellik. Telefon kapatma tuşuna 10 sn basarsanız telefon kendine reset atar. Cebinizde iken kapatma tuşuna 10 sn ye basılıyordur o yüzden telefon reset atıyordur. Bunu engellemenin yada kapatmanın bir yolu yok. Olası sistem kitlenmelerinde pili çıkarmanın zararlarını önlemek için yapılmış bir sistemdir.

30- Kies güncellenirken dosyalar sürekli yükleniyor 1 saat oldu hala yüklüyor. Ne yapmam lazım?

-Virüs programını kapatın. Tekrar güncelleyin. Arada bağlantı kesildi diyecek. Devam et'i seçin. Ortalama 30 dk içinde güncellenecektir.

31- Wave için kişi engelleme uygulaması mevcut mu?

Cihazın orijinalinden arama ve sms engelleme özelliği mevcut.

Engellemek istediğiniz kimseyi son arama olarak gösterin, üzerine tıklayın ve "Kişiyi engelle" seçeneğini seçin. “Arama” veya “Mesaj” seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Engellediğiniz zaman aramada karşı tarafa meşgul tonu gidiyor ve telefonunuzda son aramalara girince cevapsız çağrı gibi görünüyor.

SMS lerde yine son aramalara baktığınızda mesaj gelmiş olarak görüyorsunuz, tıklayıp okuyabiliyorsunuz. Bu gelen mesaj, ana mesaj menüsünde görünmüyor.

32- Telefonda ekran görüntüsü nasıl yakalanır?

"Tuş kilidi + orta tuş" aynı anda basın.

33- DivX kaydını nasıl yaparım?

-Burdan dvix plus programını indirip pcye kurun

Daha sonra programın içinden üye olun ve dvixplayerden sol üstte VOD bölümünden MANAGE MY COMPUTERS AND DEVİCES BÖLÜMÜNE GİRİN SOL ALTTA REGİSTER NEW DEVİCES BÖLÜMÜNE TIKLAYIN.

REGİSTER KODU İSTİCEK BU KOD İÇİN ceptelefonunuzun AYARLAR/TELEFON HAKKINDA/YASALBİLGİ/LİSANSAYARLARI/dvix(r)vod/kaydet bölümüne bastıgınızda karşınıza cıkacak.Bu kodu girin.

DEVİCES NAME bölümünede örnegin WAVE yazın ve onaylayın

Ve bir dizi ilerleme asamasından sonra burası onemli kayıt dosyasını nereye cıkaracağını soruyor en basiti masaüstünü gösterin dosyayı masa üstüne atacak bu bir kısa videodur bunu cihazınızı pcye baglıyarak sdcarta atın(yine divx programı üstünden atmalısınız.) ve çaliştırın dvix reklam videosudur seyredin artık kaydınız yapılmıstır.

Resimli anlatım için konuyu inceleyin;

http://www.maxicep.com/bada-os-genel-destek/samsung-wave-divx-kaydi-nasil-yapilir-529670.html

34- Telefonun alarmı telefon kapalıyken çalıyor mu?

-Evet çalıyor. Ana menüden saate tıklayın ve alarmı seçip sağ taraftaki “...” yazan yere tıklayarak “Otomatik açılış” etkinleştirin.

35- Telefonda qwerty klavye yerine normal numaratik klavye ile veya el yazısıyla da mesaj yazabiliyoruz acaba bu nasıl oluyor?

-Mesaj yazarken TR tuşuna uzun basın, “Klavye türü” kısmından istediğinizi seçebilirsiniz.

36- Telefonu cebimden çıkarmadan şarkı geçmek mümkün mü?


-Appstore da folder player isimli uygulama ile bunu yapabilirsiniz. Aynı zamanda telefonda tuş kilidi bile olsa şarkı çalarken, üstte şarkı değişimi yapabileceğiniz bir araç çubuğu olacaktır.

37- Bazı videoları dönüştürmek istiyorum nasıl dönüştürebilirim?

Format Factory isimli programı kullanabilirsiniz. Çok başarılıdır ve tanımadığı codec yoktur.

Kiesin kendi içinde de dönüştürücü var ancak Format Factory daha kullanışlı.

38- Telefonda kopyala-yapıştır nasıl yaparım?

-Kopyalayacağınız yazıya uzun basın ve ister tamamını ister belirli bir kısmı kopyalayın. Yapıştıracağınız yere uzun basın, yapıştır deyin. Ayrıca yapıştır seçeneğinin yanında “Pano” seçeneğini de göreceksiniz, daha önce kopyaladıklarınız burada olur.

39- Telefonum bazen kendi kendine internete giriyor bunu nasıl engellerim?

-Ayarlar -> Şebeke -> Veri dolaşımı ve Paket veri kullan"ı kapatın Tamamdır.

40- Yüksek çözünürlükteki videolara filmlere nereden ulaşabilirim?

-Müzik videoları için; http://www.maxicep.com/bada-os-genel-destek/wave-hd-video-622049.html
Filmler için; veya bu inceleyin.

41- Ekranda süreklı kalıcı olan alt bölümündeki “Tuşlar-Rehber-Mesajlar” simgelerini değiştirebilir miyim?

-Menüye girin, ekrana kısa bir süre dokunun, düzenleme modu açılacaktır. Alttaki değiştireceğiniz simgeye uzun basın veya menüden bir simgeye uzun basın ve taşıyın.

42- Telefonun kendi tarayıcısından internete girdiğimde dosya indirmeye izin vermiyor. "Bilinmeyen dosya türü" diyor. Nasıl indirebilirim?

-Opera mini ile indirebilirsiniz. Sayfanın altında Opera için linkler mevcut. Ya da telefondan operanın sitesine girin kendi yükleyecektir. Kendi browserı özellikler .rar uzantılı dosyaları indirmeye izin vermiyor.

43- Cpu değerlerinde oynamalar var yüzde sürekli değişiyor bunun sebebi nedir telefona virüs girme ihtimali var mı? (Ayarlar-Telefon hakkında-CPU)

-Şimdiye kadar bilinen bir virüs yok o yüzden virüs girme ihtimali % 0 diyebiliriz. Kullanılan widgetlerden yapma ihtimali vardır. Aynı zamanda telefon uzun süre açık kalınca da bunu yapabilir. Telefonu kapayıp 1 dk sonra yeniden açın. Tekrar kontrol edin. Hiç bir widget yoksa %1 sabit olması gerekiyor. Günde en az 1 kere telefonu kapayıp açmak sağlıklı olacaktır.

44- Video oynatırken üst köşede kilit işareti çıkıyor. O kilit işareti çıktıktan sonra hiçbir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

-Tuş kilidi açma tuşuna basılı tutun.

45- Telefonumda Samsung Appstore yok. Widget olarak var, çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

-Yukarıdaki ilk mesajdaki konuları inceleyin.

46- SamsungApps’ta mobil ödeme sistemi var mı?

-Evet, var. Tüm operatörlerde mevcut.

47- Mobil AP ile bilgisayarı telefona bağlıyorum ancak internet erişimi sınırlı oluyor.

-Windows 7 kullanıcısıysanız: Mobil AP yi açınca bilgisayarda kablosuz ağlarda telefonun ismini göreceksiniz, sağ tıklayın özelliklere girin. Telefondaki şifreyi oradaki şifre bölümüne yazın ve tamam deyin. Daha sonra yeniden bağlantı kurun. Eğer hata verirse (sorun gider vs derse) sorun gidere basmayın, hata kutucuğunu kapatın. Bağlanmış olması gerekiyor. İlk denemelerde sıkıntı yaşanabiliyor ancak normal bağlandıktan sonra bir daha sıkıntı kalmıyor. O yüzden ilk denemelerde olmazsa bile tekrar tekrar deneyin.

DNS ayarlarını otomatik yapınca da bağlanabilir.

48- Rehberimde resim atadığım bir kişi bana msj yada çağrı yaptığında bazen resim gözükmüyor ne yapabilirim?

- Her nekadar rehberde telefon hafızasını kullanasanız bile bu kişi sim kartta da kayıtlıysa böyle bir durum ortaya çıkabiliyor. Tavsiyem sim kartı komple silin. O zaman böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Rehber ve msjları telefona kaydedin. Kies üstünden de rehberin yedeğini de bilgisayara alın.

49- Kamerada Auto Focus Varmı?

-Evet var. Kamera tuşuna yarım basılı halde bekleyin sabitlesin sonra tam basın. Ayrıca ortadaki odak noktası olan kareyi parmağınızla istediğiniz yere taşıyıp orayı odak noktası yapabilirsiniz.


50- Office dosyalarını açabilir miyim?

-Office dosyalarını ve pdf leri direk açar. Ancak üzerinde değişiklik yapmak isterseniz ek uygulama gereklidir ve appstore dan "Pixel Smart Office" uygulamasını indirmelisiniz.

51- Telefonun ahize sesini arttırmak için ne yapabilirim?

-(Msj Sahibi: aydink_1903 )

*#197328640#
5-2-1-7 -> 60 db yapın daha yukarı çıkmayın

Değiştirmek için 0’ı değiştireceksiniz 0’a basın sağ üstte READ yazısı WRITE olur .

Altta giriş yapılacak yerde cursor yanıp söner sakın rakamlara basmayın o cursor un bulunduğu yere parmağınızı tutun ve hafif yukarı # e doğru parmağınızı kaldırmadan sürükleyin bir klavye açılır orada sayıya geçin ve 60 yazın 2 defa tamam a basın.

52- Telefonun dahili hafızası 2GB olması gerekiyor ancak baktığımda 400 mb görüyorum neden?

-Bellek 4’e ayrılmıştır

1. Sistem belleği
2. Uygulama hafızası
3. Dahili kullanıcı hafızası
4. Hafıza kartı

İlk 2 sine dışardan bir şey yükleme şansınız yoktur, erişim korumalıdır. Sizin gördüğünüz 3. kısım.

53- Türkçe karakterleri yazdığımda mesaj 2 tane oluyor otomatikman nasıl düzeltebilirim?

-“Ayarlar -> Mesajlar” kısmından “Karakter desteği”ni “GSM-Alfabesi” olarak seçin.

54 - Telefonda swype özelliği varmış, nedir, ne işe yarar?

Swype, parmağınızın ekran üzerindeki hareketlerini izleyerek ne yazmak istediğinizi anlamaya çalışarak yazıyı tamamlayan akıllı bir fonksiyondur. Mesaj yazarken TR tuşuna basılı tutun "Öngörücü yazı ve Sürekli giriş" seçeneklerini aktifleştirerek, swype özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

55- Telefonu kablo ile USB den bağlayıp bilgisayar üstünden 3G ile internete girebilir miyim?

-“Ayarlar -> Bağlantılar -> USB yardımcı uygulamaları -> Bağlanıyor” seçeneğini seçin. Kabloya gerek yok aslında, Mobil AP var bilgisayarınızda kablosuz ağ özelliği varsa telefondan Mobil AP’yi açıp (ayarlar-bağlantılar) bilgisayardan normal wi-fi modem gibi telefona bağlanabilirsiniz.

56- Ekranda zaman zaman "Time Out" yazıyor nedir ne değildir bu olay?

- Bir şeyler güncellemeye çalışıyor ve internet olmadığı için güncelleyemiyor. Mail olabilir facebook twitter olabilir kullandığınız widgetler olabilir.

57- Alarm zaman zaman çalmıyor nasıl aşabilirim?

- En sağlıklı yöntem alarmı iptal edip yeniden kurmak ya da kurulu bir alarmı hiç pasife düşürmemek.

58- SamsungApps’te güncelleme var diyor ama girip baktıgımda listede güncellenecek bir şey yok sol alttan tümünü güncelle diyorum orada da güncelleme yok diyor. Menüde SamsungApps’in üzerinde 1 yazmasına gözüm takıldı nasıl çözebilirim bunu ?

- (Msj Sahibi: QuexSeeL) O güncellemeye tıkladığında indirilenler listesi gelecek en tepedekilerden (ilk 15 civarı) uygulamaların sürümlerine bak 1.2 için diyorsa o uygulama için gizli güncelleme var demektir uygulamayı indir 1 rakamı gidecektir.

59- Telefonu kurcalarken “Ayarlar -> Genel -> Güvenlik -> Mobil cihazımı bul” diye bir şey buldum nedir bu?

-Bada 2 ile gelen bir özellik. Telefonunuz kaybolduğunda, çalındığında bulmanızı sağlıyor.

Ayrıntılı bilgi için konuyu inceleyin;

http://www.maxicep.com/bada-os-genel-destek/samsung-dive-detayli-inceleme-603220.html

UYGULAMA AÇIKLAMALARI VE ÖNERİLER:

1- Telefonda “Caster” adında bir uygulama var, nedir ve ne işe yarıyor?
Caster nedir?

Caster, bilgisayardaki veya telefondaki tarayıcı üzerinden çeşitli içerikleri Caster mobil uygulamasına gönderilmesini sağlayan bir servistir. URL’leri, multimedya içeriklerini (resim, video, metin, telefon numaraları ve yer bilgileri) tek tıklamayla gönderebilirsiniz.

Önemli Özellikleri

-Tek tıklama ile internet üzerindeki desteklenen tüm içerikleri Caster uygulamasına gönderebilirsiniz.

-Caster uygulaması üzerinden direk olarak gönderilen yer bilgisini haritada görebilir, numarayı arayabilirsiniz.

-Bilgisayarınız üzerinde topladığınız tüm bilgileri istediğiniz zaman istediğiniz yerde mobil olarak tekrar inceleyebilirsiniz.

-Topladığınız tüm içerikleri arkadaşlarınız ile Facebook, E-mail veya kısa mesaj aracılığı ile paylaşabilirsiniz.

Kurulum ayarları için konuyu inceleyin;

http://www.maxicep.com/bada-os-genel-destek/tutorial-caster-nasil-kullanilir-653460.html

2- Remote Deskop ( ) uygulamasını çalıştıramadım?

-Ben kendi yaptığım şekilde anlatıcam başka şekilde yapan varsa eklenir.

Öncelikle bilgisayarınızdaki güvenlik duvarını kaldırın.

Bilgisayardan şu linke girin ve RemoteDesktopServerSetup105.exe dosyasını indirin. Bilgisayara kurun. Program size ip numarası gösterecek. Telefondan uygulamayı açıp bu ip numarasını girin. (Bilgisayarda ve telefonda wi-fi açık olmalı). Connect deyin bağlandı sağlanmış olmalı.

3G yada uzaktan bilgisayara bağlantı nasıl oluyor peki? Onun için öncelikle modem ayarlarınıza girmeniz gerekiyor.(192.168... diye gider modemden modeme değişiklik gösterir. Google da modem markasını yazarak aratabilirsiniz.)

Yine kendi modem ayarlarıma göre anlatıcam.

"Nat" menüsü altında "Virtual Server" bulunuyor. bu Virtual Server sizde başka bir menü altında da olabilir siz menülere bakın Virtual Server ı arayın. Bulduğunuz zaman orada port yazısı göreceksiniz ya yeni port ekle yada port yazılarının altında boş kutular vardır. Port olarak 8899 yazın ve ekleyin yada port yazısının altına 8899 yazın ve aktif (enable) yapın kaydedin. Burada işlemimiz tamamlandı.

Status yada bilgiler kısmında WAN IP yazar. İşte burada yazan ip numarasını telefondaki programın içinde giriyoruz.(genelde 78... yada 88.... diye başlar.) Port kısmına da 8899 yazıyoruz ve connect diyoruz. Böylece bilgisayarıza nerde olursanız olun bağlanabileceksiniz.

Daha önceden bağlanıyordu şimdi bağlanmıyor diyorsanız da WAN IP numaranız değişmiştir. Bu ip numarsı bilgisayarı açıp kapattıkça yada modemde bağlantı kopup yeniden geldikçe değişir. O yüzden wan ip yi kontrol edin. Telefonda ip kısmına yeni wan ip nizi yazarsanız sorun düzelecektir.


3- SnapNgo uygulamasını nasıl kullanıcam anlamadım?

1- Telefonunuzu KIES modunda bağlayın. KIES"i açarak SnapNGo"yu indirin.

2- SnapNGo"yu telefonunuza kurun ve bir kez açın.

3- Açtıktan sonra telefonunuzu tekrar PC"ye bağlayın fakat bu sefer Yığın Bellek Modunda bağlayın.

4- Yığın bellek modunda açtığınızda telefonun yada hafıza kartının içine girdiğinizde (PC den bakıcaksınız) snp_go.exe Dosyasını görüceksiniz.

5- Snp_go.exe yi Windows 7 kullanıcıları Yönetici Olarak Çalıştır diyerek bilgisayarlarına kursunlar. XP için direk kurulum yeterli.

6- Kurulum bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

7- Bilgisayarınız yeniden açıldığında masaüstünüzde Snap N Go nun kısayolunu görüceksiniz. Auto-Start seçmediyseniz bu kısayolu Yönetici Olarak çalıştırın.

8- Daha sonra telefonunuza gelin ve Menüdeki Snap N Go yu Wi-Fi"yi açarak açın.

9- Snap N Go açıldıktan sonra Search Host"u tıklayın.

10- Masaüstünüzde izin vermek istiyormusunuz diye bir soru sorucak. Soru ekranı gelmez ise Sağ Alt Kısımdan Snap N Go nun küçük logosuna sağ tuş tıklayarak Communucation Configuration u seçin o zaman gözükecektir.

11- İzin verdikten sonra telefonunuzun kamerası açılacak ve monitöre tutacaksınız.

12- Telefonunuzun sağ kısmında telefon logosu görüceksiniz. Almak istediğiniz dosyanın ismine kameranızı tutarak (ODAK NOKTASINA ALIN ALICAĞINIZ
DOSYAYI.SAKIN YAKIN, SADECE DOSYAYA ADI GÖZÜKMEYECEK ŞEKİLDE TUTMAYIN) o tuşa basın.

Ekranınız Kırmızı-Yeşil olucak ve eğer işlem başarıyla gerçekleşirse Dosyanın Adını Transfering "Dosya ismi" olarak görüceksiniz.

Bu şekilde olay bitiyor arkadaşlar. Sizde telefonunuzdan dosya göndermek isterseniz PC"nize Sol Kısımda POST"u tıklayarak dosyanızı seçiceksiniz...


BİLGİLER :


1- Telefon yılın sosyal ağ telefonu seçildi. Ancak biz pek bir özelliğini göremiyoruz çünkü bunun için social hub premium olması gerekiyor. Bu hizmet ücretli üstelik Türkiye dahil her ülkede bulunmuyor. Social hub premium hacklendi yani isterseniz ücretsiz bir şekilde Türkiye de de kullanıp telefonun tadını çıkarabilirsiniz.

Social Hub Premium; aktifleştirmek için SHP yazan herhangi bir fw yükleyebilir ya da telefonunuzda şu an yüklü olan yazılım üzerinde de yapabilirsiniz.

Social Hub Premium da Live Messenger, Yahoo, Gtalk var. Palringo(IM) sadece Facebook chatte da işe yarıyor.

Fw yi yükleyip SHP yi aktif ettiğinizde Palringo geliyor IM e versiyonu 2.3.10 Facebook chat ondan kullanılıyor.

Ekstra bir sürü detay var SHP de

Msn, yahoo, Gmail hesabınızı mail gibi tanımladıginizda IM e geliyor hepsi, bu mailleri tanımlarken push servisi kullani seçerseniz mailler Push mail olarak geliyor

Birden fazla diyelim msn mail i tanımladiniz IM de hangisi ile bağlantı yaptığını seçebiliyorsun

Msn mail i için kişi senkr.işaretler iseniz Msn dekiler rehbere ekleniyor yanlarında bir buton oluyor online kişileri rehberde yeşil buton la görebiliyorsunuz

Facebook hesabında ayarlarda Push bildirim i aktif hale getiriyorsunuz fb bildirimleri anlık olarak tele düşürüyor

Daha bir kaç detay daha bir tam bir sosyal paylaşım teline dönüşüyor telefonunuz, 2010 un en iyi sosyal paylaşım teli ödülü boşa değil miş sadece Samsung bizi kullanmaya layık görmemiş ticari beklentiler nedeniyle.

Not : Kiesten yüklenen güncellemelerde Social Hub Premium bulunmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: furkey


asi_gen07

asi_gen07

Üye
    Konu Sahibi
Samsung wave internet ayarları.

TURKCELL

İsim: TURKCELL-GPRS
Erişim İsmi: wap
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: gprs
Şifre: gprs
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 212.252.234.168:8080
Gecikme Süresi: 90

İsim: TURKCELL-MMS
Erişim İsmi: mms
Kimlik Denetim Türü: normal
Kullanıcı Kimliği: mms
Şifre: mms
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 212.252.169.217:8080
Gecikme Süresi: 90

İsim: TURKCELL-ISP
Erişim İsmi: internet
Kimlik Denetim Türü: normal
Kullanıcı Kimliği: gprs
Şifre: gprs
Protokol: http
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
Gecikme Süresi: 300

İsim: MOBIL TV
Erişim İsmi: streaming
Kimlik Denetim Türü: normal
Kullanıcı Kimliği:
Şifre:
Protokol: http
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
Gecikme Süresi: 90


Turkcell Seçimleri:
Internet Profili : TURKCELL-GPRS
MMS Profili : TURKCELL-MMS
Java uygulama oyun profili : TURKCELL-ISP
E-Mail Profili: TURKCELL-ISP
Müzik Tanıma Profili: TURKCELL-GPRS
Streaming Profili: MOBIL TV


VODAFONE

İsim: Vodafone Live
Erişim İsmi: vflive
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: vodafone
Şifre: vodafone
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 212.65.136.226:9401
Gecikme Süresi: 90

İsim: Vodafone MMS
Erişim İsmi: mms
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: vodafone
Şifre: vodafone
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 217.31.233.18:9401
Gecikme Süresi: 90

İsim: Vodafone Internet
Erişim İsmi: internet
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: vodafone
Şifre: vodafone
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
Gecikme Süresi: 300


Vodafone Seçimleri:
Internet Profili : Vodafone Live
MMS Profili : Vodafone MMS
Java uygulama oyun profili : Vodafone Internet
E-Mail Profili: Vodafone Internet
Müzik Tanıma Profili: Vodafone Live


AVEA

İsim: AVEA GPRS WAP
Erişim İsmi: wap
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: wap
Şifre: wap
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
Gecikme Süresi: 90

İsim: AVEA MMS
Erişim İsmi: mms
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: mms
Şifre: mms
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
Gecikme Süresi: 90

İsim: AVEA ISP
Erişim İsmi: internet
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: wap
Şifre: wap
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
Gecikme Süresi: 300

İsim: AVEA MOBILVIZYON
Erişim İsmi: mobilvizyon
Kimlik Denetim Türü: Normal
Kullanıcı Kimliği: mobilvizyon
Şifre: mobilvizyon
Protokol: HTTP
Ana Sayfa URL"si:
Proxy Adresi: 213.161.151.202:8081
Gecikme Süresi: 300

Avea Seçimleri:
Internet Profili : AVEA GPRS WAP
MMS Profili : AVEA MMS
Java uygulama oyun profili : AVEA ISP
E-Mail Profili: AVEA ISP
Müzik Tanıma Profili: AVEA GPRS WAP
Streaming Profili: AVEA MOBILVIZYON
 
  • Beğen
Tepkiler: besttepe
xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Konu düzenlenmektedir. Düzenlenene kadar kapatılmıştır.

Ayrıca önceki mesajlar silinecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Skaptan


Üst Alt